• BIST 100

    9747,07%3,80
  • DOLAR

    38,76% 0,02
  • EURO

    43,04% -1,36
  • GRAM ALTIN

    4030,97% -2,71
  • Ç. ALTIN

    6542,97% -2,62

Dürümlü katliamda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

GÜNDEM 12.05.2023 16:30:04 0
Dürümlü katliamda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

Dürümlü katliamda hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

Diyarbakır’da 2016 yılında PKK terör örgütü tarafından içinde 15 ton patlayıcının bulunduğu kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 7 yıl geçti. Hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.
Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık Mahallesi Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK’nın bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 7’nci yıl dönümü nedeniyle mevlit okutuldu.
Terör örgütü PKK mensuplarının, 12 Mayıs 2016’da 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında infilak ettirdiği katliamda hayatını kaybeden 16 kişinin acısı halen sürüyor. 16 kişinin hayatını kaybettiği 23 kişinin ise yaralandığı katliamda 8 kadın dul, 36 çocuk yetim kaldı. Katliamın 7’nci yıl dönümü münasebetiyle Tanışık Mahallesi’nde anma programı düzenlendi.
Programa, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Katliamda iki kardeşini ve yakınlarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, acılarının ilk gün gibi taze olduğunu, katliamı hiç unutmayacaklarını belirtti.
Mayıs ayının kendileri için karanlık ay olduğunu ifade eden Yaman, “Mayıs ayı bizim için karanlık bir aydır. Bizim için hüzün ayıdır. Mayıs ayı bizim acımızın yeşerdiği bir aydır. Bugün 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen yakınlarımız adına mevlit yemeği verdik. Allah ruhlarını şad etsin. Rabbim inşallah katledilmesine sebep olanların yakasını bırakmasın. Terör örgütü PKK’nın Allah belasını versin. Teröre destek olan her kim var ise Allah onların da belasını versin. Bizim yaşadığımız olay, bu coğrafyada daha önce yaşanmış bir olay değildir. Bir aileden 16 kişinin katli, bu coğrafyada daha görülmemiş. Terör örgütü PKK bizden önce de sivilleri hedef alıyordu, bugün de sivilleri hedef alıyor. Terör örgütü PKK çoluk çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Bunlar kimsenin gözünün yaşına bakmadan katliam gerçekleştiriyor” dedi.

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Irak’ta kum fırtınası etkili oldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı

Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Terörsüz bir Türkiye, güçlü ekonominin yolunu açar

DSÖ: Gazze'deki insanlar açlıktan ölüyor, gıda ile ilaçlar ise sınırın hemen ötesinde

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, ABD'li siyonist esir İdan Alexander'ı serbest bıraktı

HAMAS'tan Gazze'de kıtlık uyarısı: Kıtlık felaket boyutunda

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmada katkı vermeye hazırız

Malatya'daki gıda işletmelerine karekod uygulaması uyarısı

Akaryakıta zam geliyor

Malatya'ya 40 yeni hekim atandı

Rusya: Donetsk yönünde ilerleyişimiz devam ediyor

Endonezya'da tekne kazası: 7 ölü, 34 yaralı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Siirt'te "Gazze İçin İntifada” programı yoğun katılımla gerçekleşti

ANFİDAP: Soykırımcının sanatçısı sahneye çıkamaz!

Esnaf ve vatandaşlar: Akaryakıtın yüksek olması sebze ve meyve fiyatlarına yansıyor

TESK Genel Başkanı Palandöken: Toplumun refahında sosyal güvenlik kilit nokta

Polonya, Krakow'daki Rus konsolosluğunu kapattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden gönüllülere afet ve yangın eğitimi

Meteorolojiden Malatya için kuvvetli yağış uyarısı

Boykot Çalışma Grubu Başkanı Okumuş: Boykot, israilin ekonomik can damarını hedef alıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Çok büyük bir projeyi hayata geçireceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ