• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Duygulandıran nota onurlandıran cevap

GÜNDEM 25.02.2023 14:15:03 0
Duygulandıran nota onurlandıran cevap

Duygulandıran nota onurlandıran cevap

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hemen bölgeye hareket eden Bingöl AFAD ekipleri, 17 günlük çalışmanın ardından dönerken kaldıkları yurda not asarak öğrencilerden helallik istedi. Öğrenciler ise AFAD ekiplerine, ’Bazı kahramanların pelerini yoktur’’ yazılı not ile cevap verdi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Bingöl AFAD ekipleri büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’in İslahiye ilçesine geldi. Burada 10 binada arama kurtarma çalışmaları yürüten Bingöl AFAD ekipleri, 34 kişiyi yaralı olarak kurtarırken 80 cenazeyi de enkaz altından çıkardı. Gaziantep Üniversitesi İslahiye Yerleşkesi’nde bulunan Ukkaşe Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan AFAD ekipleri 17 gün sonra geri dönerken, yurda bir not yazarak öğrencilerden helallik istedi.
Hazırlandıktan sonra yurttan çıkan AFAD ekipleri, vedalaşmak için koordinasyon merkezine geçti. Bu arada cep telefonun şarj aletinin yurtta kaldığını fark eden AFAD gönüllüsü Ömer Kaya’nın talebi üzerine yurda geri dönen ekipler, yazdıklara nota cevap verildiğini gördü. Notun arkasını çeviren ekipler, ‘bazı kahramanların pelerini yoktur’’ yazısını fark etti. Duygulanan ekipler yaptıkları araştırmada ise nota cevap yazan öğrencinin, eşyalarını almak için gelen öğrencilerden biri olduğunu öğrendi.
AFAD gönüllüsü Ömer Yılmaz, ‘’Sabah Bingöl’e döneceğimiz haberi gelince kriz merkezine vedalaşmak amacıyla koordinasyon merkezine gittik. Daha önceki depremlerde dışarıda, çadırlarda yatardık, bu depremde ise yurtta binalarda kalmanın heyecanı ile not yazmak istedik. Notta öğrencilerden helallik istedik. Kullanmış olduğumuz yatakları, yorganları yıkatmak isterdik. Bunun için imkanımız yoktu. Bizde elimizdeki erzakları bıraktık çıktık. Şarj makinemizi unuttuğumuz fark edince tekrar geri yurda döndük. Eşyalarını almaya gelen öğrencilerimizden biri bu bıraktığımız notun karşılığında bize cevap yazmış. Bu cevap bizi çok duygulandırdı. Yapmış olduğumuz çalışmanın, emeğin, mücadelenin emeğinin karşılığında bu notu görmemiz bizi çok heyecanlandırdı’’ dedi. Gönüllü İbrahim Bukan ise ‘’Allah böyle bir felaketi bir daha göstermesin. Depremin olduğu ilk gün. Bingölden Afad’a geçtik, hemen bölgeye sevk edildik. 2-3 gece hiç yatmadık. O ortamı anlatmak mümkün olmuyor, yaşamak gerekir. Giderken notla karşılaştık. Çok onurlandık. Bir kardeşimizin bizi gurulandırması çok memnun olduk. Kardeşimize teşekkür ediyoruz. Tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, onların yataklarını paylaştı. Biz de onlara küçük de olsa hediye bıraktık. Yanımızdaki erzaklardan bıraktık’’ şeklinde konuştu.
Telefonun şarjını unutan Hasan Kaya ise ‘’Hepimiz ortak bir duygu, ortak bir payda ile geldik. Elimizden gelen en iyisini yapmaya çalıştık. Allah bir daha yaşatmasın’’ diye konuştu.
Tüm hazırlıklarını tamamlayan ekipler, araçlarına binerek deprem bölgesi İslahiye’den ayrıldı.

Adana'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek

Şanlıurfa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Siyonist rejimin bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda 23 Filistinli daha şehit oldu

Altın satıcılı seyir izliyor

Genç çiftlere büyük destek: Batman'da evlilik süreci kolaylaşıyor

Döviz kurlarında son durum

Pakistan Ordusu: Hindistan saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Cezaevi firarisi düğün salonunda saz çalarken yakalandı

Siyonist Bakan Smotrich: Profesyonelce çalışıyoruz, Filistin devletini fiilen öldürüyoruz

İşgalciler Nur Şems Mülteci Kampı'nı haritadan silmeye çalışıyor

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ