• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 12:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor
Tarih: 12:25 - 15 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Düzce’de ki depremzedelerin ihtiyaçları buradan karşılanıyor

Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından şehre gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal market açtı. Sosyal market şu ana kadar depremzedelerin 400 başvurusunu karşıladı.
Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından tüm birimleriyle başlattığı yardım seferberliği halini Düzce’ye gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da kararlılıkla sürdürüyor. Depremin ardından hızlı şekilde koordine olarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderen, başlattığı yardım kampanyası ile ayni ihtiyaçların karşılanması noktasında büyük emek sarf eden, akabinde tuvalet, lavabo, soba gibi en önemli ihtiyaç malzemelerinin üretilerek bölgeye sevk edilmesini sağlayan Düzce Belediyesi, bir yandan da afetzedelerin deprem bölgesinden Düzce’ye gelmesini sağladı.

Yardımlar tek tek tasnif ediliyor
Şehre gelen depremzedelerin evlere yerleştirilmeleriyle birlikte ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatısı altında kurduğu ‘Sosyal Market’i Bahçeşehir bölgesindeki ek hizmet binasında kullanıma açtı. Ekipler, açılan market dahilinde depremin ilk gününden beri seferberliğe destek olan Düzcelilerin yardımları tasnifleyerek depremzedelere ulaştırılmasını sağlıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan sosyal markette kullanılmamış her türlü giyim eşyasından kişisel temizlik ürünlerine çeşitli gıda malzemelerinden anne ve çocuklar için birçok eşya yer alıyor.

“İhtiyaçların giderilmesini sağlıyoruz”
Yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmede bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, “Depremin ilk gününden itibaren duyarlı Düzceli vatandaşlarımız büyük oranda yardımda bulundular. Bunların büyük kısmı düne kadar deprem bölgelerine gönderildi. Son birkaç gündür AFAD koordinesinde Düzce’ye gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçları çözülüyor. Bu manada ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik sosyal market oluşturuldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan sosyal market ile yiyecek, giyecekler koliler halinde tasnif edilerek depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

“Hazırlayıp evlerine ulaştırıyoruz”
Sosyal Yardım İşleri Müdürü Elife Özerçetin ise müdürlük olarak AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Müdürlük olarak depremin ilk anından itibaren harekete geçtik ve bir sosyal market oluşturduk. Düzce’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gıdaların, hijyen paketlerinin ve giyimin olduğu mağazalarımızı hazırlıyoruz. Burada bulunan depremzedelerden bize gelen talepleri sosyal marketimizden hazırlayıp evlerine kadar ulaştırıyoruz. Buraya gelerek üzülmelerini, yorulmaları istemiyoruz. İhtiyaçlarını telefon ile alıp kendilerine ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 400 civarında başvuru aldık ve ihtiyaçlarını ulaştırdık” ifadelerinde bulundu.
[gallery ids=',117891,117892,117893,117894,117895']

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi