• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

E-devlet'te yeni dönem! Artık bir tıkla bitecek

14 Ekim 2020, Çarşamba 09:42
14 Ekim 2020, Çarşamba 09:42
E-devlet
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

E-devlet'te yeni dönem! Artık bir tıkla bitecek

Elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin fesih işlemlerinin yapıldığı e-devlet'ten Resmi gazetede yayınlanan kararla televizyon, internet sim kartı, uydu gibi hizmetlerin iptali de yapılabilecek. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uygulamayla 160 milyon abonenin firmaların yorucu isteklerinden kurtularak sürpriz faturalarla karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

Her geçen gün içeriğini ve kalitesini geliştiren Türkiye'nin sanal dünyadaki resmi kapısı e-devlet, 50 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı. 5 binden fazla elektronik hizmetin kullanıcılara sunulduğunu sistemde günlük ortalama, 12 milyon 431 bin işlem yapılıyor. SGK Hizmet dökümü, Adli Sicil kaydı, Dava dosyası, Vergi borcu, Kısa çalışma ödeneği, Tapu bilgileri ve Araç ceza sorgulama ile Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu gibi binlerce hizmetle vatandaşın hayatını kolaylaştıran e-devlet kapısı, vatandaşlara birçok güçlük çıkartan abonelik fesih işlemlerini de bir tıkla sonlandırılmaya imkân sağlıyor. Elektrik, doğal gaz, su abonelik ve fesih başvurusu ile mobil hat abonelik başvurularının e-devlet Kapısı'ndan sunulmaya başlanmasıyla 360 milyon lira tasarruf sağlandı.

BİR TIKLA ABONELİK İPTALİ

2 Ekim'de Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinden sonra televizyon, internet, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali için istenen faks, imzalı dilekçe ve kimlik ibrazı dönemi de artık sona erecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) tarafından gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemlerde e-devlet üzerinden yapılacak.

'ABONELİK İPTALİNDE FİRMALAR GÜÇLÜK ÇIKARTIYORDU'

Sabah'ın haberine göre; Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilerin abonelik sözleşmelerini fesih etmek için büyük uğraşlar verdiğini belirterek 'televizyon ve cep telefonu aboneliğinde abone olmak çok kolay ancak abonelikten çıkmak daha zor. Hizmet sağlayıcılar, abonelikten çıkmak isteyen vatandaşa birçok güçlük öne sürüyordu. Islak imza, kimlik ibrazı, fesih dilekçesi gibi birçok istek sonrasında değerlendirme yapılacağını söyleyerek işi tabir yerindeyse yokuşa sürüyordu. Bu işlemlerle uğraşmak istemeyen birçok vatandaşta aylar ya da yıllar sonra karşısına çıkan faturaları ödemek zorunda kalıyordu. e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerinin yapılması vatandaşları büyük bir sorundan kurtaracak' dedi.

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

Pakistan'da muson yağmurları kaynaklı can kaybı 985'e yükseldi

Çocukların önünde bir babayı vuran şahıs hakkında gözaltı kararı verildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 425'e yükseldi

siyonist rejim ordusu eski sözde genelkurmay başkanı: Bu aptallığı durdurun!..

Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak

ABD, soykırımcı işgal rejimine "sarsılmaz" desteğini tekrar bildirdi

Katar Emiri: Tel Aviv yönetimi HAMAS ile ateşkes müzakerelerini bilinçli olarak sabote ediyor

72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı

Bulgaristan, Rusya’ya nota verdi

Malatya'dan Gazze'ye ve Küresel Sumud Filosu'na anlamlı destek

Adanalı babalar: Namaz toplumu kötülüklerden alıkoyar

İspanyol aktör Javier Bardem, ödül töreninde Filistin halkına destek istedi

Şırnak’ta narkotik, asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 31 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar'daki zirvede işgale karşı "caydırıcı savunma" vurgusu

Venezuela: ABD'nin Venezuela'ya yönelik operasyonları üç katına çıktı

AKOM’dan Konya için yağış uyarısı

Gölköy Barajı alarm veriyor: Su seviyesi yüzde 22’ye geriledi

Gazze Sağlık Bakanlığından "acil yardım" çağrısı

Soykırıma akademik boykot: Üniversiteler birer birer ilişkileri kesiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor