• BIST 100

    14407,81%1,00
  • DOLAR

    43,04% 0,05
  • EURO

    50,33% -0,22
  • GRAM ALTIN

    6131,05% 2,34
  • Ç. ALTIN

    10159,48% 0,61

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

Ticaret Bakanlığı’nın e-ticarette stokçuluk ve fahiş fiyatı önlemek için getirdiği düzenlemeler sektörde yeni bir dönem başlattı. Düzenleme e-ticarette satış yapan mağazaların denetimini ve fahiş fiyat uyguladığı tespit edilenlerin ise mağazalarının kapatılmasını da öngörürken, Türkiye’de “Güven Damgası’nı alan ilk e-ticaret platformu olan PttAVM.com’un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşın güvenle alışveriş yapabilmesi için şirketlerin uyması gereken asgari standartları belirlediğini söyledi.

SEKTÖRE STANDART

Çevikoğlu, bakanlığın yeni düzenlemeyi bir grup gazeteciye değerlendirdi. Çevikoğlu, PTT’nin online alışveriş sitesi olarak her zaman önceliklerinin vatandaşın menfaati olduğunu ifade ederek, “Bakanlığın devreye aldığı yeni sistem sektör ve vatandaş açısından oldukça memnuniyet verici bir düzenleme. Platform olarak ‘Türkiye’nin en güvenilir e-ticaret sitesi’ parolamızla kuruluşumuzdan bu yana güvenilirliği ilke edinirken, bazı platformların kurallara riayet etmemeleri zaman zaman vatandaşın e-ticarete olan güvenini de zedeliyor. Şimdi getirilen standartlar sayesinde tüm sektör belli bir standarda kavuşmuş olacak” diye konuştu.

ŞİKAYETLERE ANINDA İNCELEME

Vatandaşın güvenle alışveriş yapmaları için geliştirdikleri ödeme sistemlerinin yanı sıra fahiş fiyat uygulamaya çalışan fırsatçılara da göz açtırmadıklarını anlatan Çevikoğlu, “Son olarak pandemi döneminde vatandaşı mağdur etmeye yönelik fiyat belirleyen 44 satıcı hakkında inceleme başlattık. İnceleme sonucunda fahiş fiyat uyguladığını tespit ettiğimiz satıcılarla yollarımızı ayırırken, vatandaşın mağdur olmaması için denetimlerimizi artırdık. Bu kapsamda kendi iç denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de anında incelemeye alarak, gerekli işlemlerimizi yaptık” dedi.

GÜVENLİ E-TİCARET SİSTEMİ

Hakan Çevikoğlu geliştirdikleri “Güvenli Ticaret Sistemi” ile alışverişlerde PTT güvencesi ve denetimi ile alıcı ve satıcı arasındaki süreci baştan sona kontrol ettiklerini ifade ederek, güvenlik mekanizmalarını adım adım şöyle sıraladı: “Müşteri istediği mağazadan dilediği ürünü seçer ve ödeme işlemini gerçekleştirir. Müşteriden alınan sipariş tutarı, PTT havuz hesabına aktarılır. İş ortağı tarafından sisteme belirtilen depo adresinden PTT Kargo personeli ürünü alır. PTT Kargo personeli teslim aldığı ürünü alıcıya teslim eder. Müşteri kendisine ulaşan ürünü teslim alır ve kontrol eder. Ayrıca vatandaşın alışverişlerinde kullandığı kredi kartı bilgileri sistemimizde tutulmazken, 3. şahıslar ile de asla paylaşılmaz. Ödeme güvenli bir 3D Secure sayfası üzerinden aracısız olarak ödeme hizmet sağlayıcısı ve anlaşmalı bankalar tarafından gerçekleştirilir.”

THY’den yurt içi uçuşlar için 1049 liradan başlayan kampanya

Trump'tan İran'a açık tehdit: Göstericiler öldürülürse çok sert vururuz

Dicle Üniversitesi Hastanesinde yangın: Hastalar tahliye edildi

Afganistan, Bedahşan eyaletinde 17 kamu refahı projesini hayata geçirdi

Gazze'de yıkım sürüyor: Magazi'de ev çöktü, şehitler var

Ruanda'da 9 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü, 6 yaralı

Bingöl’de kar nedeniyle kapanan köy yollarının büyük bölümü ulaşıma açıldı

Ocak ayı kira artış oranı netleşti

OpenAI, ChatGPT’nin konuşma tarzını kullanıcılara bıraktı: Daha kişisel stil, ton ve emoji ayarları

Küba, ABD'nin Venezuela'ya düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 32 Kübalı için yas ilan etti

Yılın son ayında market endeksi yüzde 3,44 arttı

İşgalcilerden Batı Şeria'da ev baskınları: 21 Filistinli esir alındı

Atıyla gezerken vaşakla karşılaştı

BESO Başkanı Çiftçi: Sözle değil, icraatla konuşuyoruz

Venezuela'da Maduro sonrası ilk kabine toplantısı yapıldı

Enflasyon rakamları açıklandı: Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu

UNRWA: Batı Şeria'da 12 bin çocuk zorla yerinden edildi

Pakistan'da otobüse saldırı: Bir ölü 8 yaralı

Trump'tan Küba, Meksika ve Kolombiya'ya tehdit

Sessiz seyreden Gastrointestinal hastalıklar hakkında uzmanından hayati uyarılar

Şam–SDG görüşmeleri sonuçsuz kaldı, Halep'te "eski rejim unsurları" yakalandı

Oto yedek parça dolandırıcılığı: 10 ilde operasyon, 25 tutuklama

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Venezuela krizi piyasaları sarstı: Altında sert yükseliş

Mardin’de 2 kız kardeş evinde ölü bulundu

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr, don ve çığ uyarısı

ABD'nin kaçırdığı Maduro New York'ta hâkim karşısına çıkacak

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor

Trump'tan "Venezuela'yı biz yönetiyoruz" sözleriyle yeni saldırı tehdidi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


THY’den yurt içi uçuşlar için 1049 liradan başlayan kampanya

Trump'tan İran'a açık tehdit: Göstericiler öldürülürse çok sert vururuz

Dicle Üniversitesi Hastanesinde yangın: Hastalar tahliye edildi

Afganistan, Bedahşan eyaletinde 17 kamu refahı projesini hayata geçirdi

Gazze'de yıkım sürüyor: Magazi'de ev çöktü, şehitler var

Ruanda'da 9 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü, 6 yaralı

Bingöl’de kar nedeniyle kapanan köy yollarının büyük bölümü ulaşıma açıldı