• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

Ticaret Bakanlığı’nın e-ticarette stokçuluk ve fahiş fiyatı önlemek için getirdiği düzenlemeler sektörde yeni bir dönem başlattı. Düzenleme e-ticarette satış yapan mağazaların denetimini ve fahiş fiyat uyguladığı tespit edilenlerin ise mağazalarının kapatılmasını da öngörürken, Türkiye’de “Güven Damgası’nı alan ilk e-ticaret platformu olan PttAVM.com’un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşın güvenle alışveriş yapabilmesi için şirketlerin uyması gereken asgari standartları belirlediğini söyledi.

SEKTÖRE STANDART

Çevikoğlu, bakanlığın yeni düzenlemeyi bir grup gazeteciye değerlendirdi. Çevikoğlu, PTT’nin online alışveriş sitesi olarak her zaman önceliklerinin vatandaşın menfaati olduğunu ifade ederek, “Bakanlığın devreye aldığı yeni sistem sektör ve vatandaş açısından oldukça memnuniyet verici bir düzenleme. Platform olarak ‘Türkiye’nin en güvenilir e-ticaret sitesi’ parolamızla kuruluşumuzdan bu yana güvenilirliği ilke edinirken, bazı platformların kurallara riayet etmemeleri zaman zaman vatandaşın e-ticarete olan güvenini de zedeliyor. Şimdi getirilen standartlar sayesinde tüm sektör belli bir standarda kavuşmuş olacak” diye konuştu.

ŞİKAYETLERE ANINDA İNCELEME

Vatandaşın güvenle alışveriş yapmaları için geliştirdikleri ödeme sistemlerinin yanı sıra fahiş fiyat uygulamaya çalışan fırsatçılara da göz açtırmadıklarını anlatan Çevikoğlu, “Son olarak pandemi döneminde vatandaşı mağdur etmeye yönelik fiyat belirleyen 44 satıcı hakkında inceleme başlattık. İnceleme sonucunda fahiş fiyat uyguladığını tespit ettiğimiz satıcılarla yollarımızı ayırırken, vatandaşın mağdur olmaması için denetimlerimizi artırdık. Bu kapsamda kendi iç denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de anında incelemeye alarak, gerekli işlemlerimizi yaptık” dedi.

GÜVENLİ E-TİCARET SİSTEMİ

Hakan Çevikoğlu geliştirdikleri “Güvenli Ticaret Sistemi” ile alışverişlerde PTT güvencesi ve denetimi ile alıcı ve satıcı arasındaki süreci baştan sona kontrol ettiklerini ifade ederek, güvenlik mekanizmalarını adım adım şöyle sıraladı: “Müşteri istediği mağazadan dilediği ürünü seçer ve ödeme işlemini gerçekleştirir. Müşteriden alınan sipariş tutarı, PTT havuz hesabına aktarılır. İş ortağı tarafından sisteme belirtilen depo adresinden PTT Kargo personeli ürünü alır. PTT Kargo personeli teslim aldığı ürünü alıcıya teslim eder. Müşteri kendisine ulaşan ürünü teslim alır ve kontrol eder. Ayrıca vatandaşın alışverişlerinde kullandığı kredi kartı bilgileri sistemimizde tutulmazken, 3. şahıslar ile de asla paylaşılmaz. Ödeme güvenli bir 3D Secure sayfası üzerinden aracısız olarak ödeme hizmet sağlayıcısı ve anlaşmalı bankalar tarafından gerçekleştirilir.”

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı Serik'te sorunları yerinde inceledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor