• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Ebu Hamza: Ateşkes anlaşmasına bağlıyız, yakında çok sayıda işgal esirini bırakacağız

21 Ocak 2025, Salı 19:49
21 Ocak 2025, Salı 19:49
Ebu Hamza: Ateşkes anlaşmasına bağlıyız, yakında çok sayıda işgal esirini bırakacağız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İslami Cihat hareketinin Filistin'deki askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri'nin sözcüsü "Ebu Hamza", Gazze Şeridi'nde geçen Pazar günü yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına bağlılıklarını bildirdi.

Ebu Hamza, Telegram kanalında bugün yaptığı video konuşmasında, "Önümüzdeki günlerde El Kassam Tugayları ile koordineli olarak şartları taşıyan çok sayıda işgal esirini serbest bırakacağız" dedi.

Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Savaş, göksel yasalarla başladı ve bu yasalar uluslararası hukukun da onayladığı bir şekilde, Filistin direnişinin kutsal tarihi geçişiyle topraklarımızda, Arapların işgalciyle mücadelesindeki en büyük ve en başarılı karmaşık nitelikli operasyonla başladı.

Ardından, "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattık. İlk saatlerden itibaren bu savaşa katıldık ve o zaman, bir grup siyonisti esir aldığımızı ve cesaret edip seçkin direnişçi birliğimize karşı koymaya çalışanları etkisiz hale getirdiğimizi ilan ettik. Bu süreç, yıllarca süren hazırlık ve eğitimde öğrendiklerimizle düşman mevzilerine hızlı baskınlar yaparak hayata geçirildi.

İşgalci zorbaların halkımıza karşı yürüttüğü savaş, bir askeri operasyona verilen tepki değil, yaşam şartlarından yoksun, savunmasız bir halkı yok etme ve savaş açma niyetini yansıtmaktaydı.

Düşman, bizden beyaz bayraklar kaldırmamızı bekledi, ancak Gazze cephelerinde yalnızca siyah bayraklar ve ölümle karşılaştılar.

Hangi ordu, küçük bir şehre binlerce asker gönderir ve evleri, camileri, kiliseleri ve üniversiteleri bombalar?

İlk tank Gazze Şeridi'ne girdiğinde, Kudüs Seriyeleri sahadaydı ve tünellerde ve çatışma bölgelerinde mevzilenmiş savaşçılarımız, mevcut savaş araçlarıyla karşı koymak için harekete geçti.

Savaşımızı Allah'a güvenerek başlattık, evlerimizi, ailelerimizi ve sahip olduğumuz her şeyi terk ettik, çünkü halkımızla birlikte üstlendiğimiz bu görevin zorluklarını biliyorduk. İşgalciyle karşı karşıya geldiğimizde, bir buçuk milyar Müslümanın adına hareket ettik. Şer'i ve ulusal görevimiz, işgale karşı her yolla mücadele etmeyi zorunlu kılıyordu ve Allah'a olan güvenimiz, bizi doğru yolda yönlendirdi.

Savaşın başından beri şiarımız şuydu: Savaş ne kadar uzun sürerse sürsün, biz savaş ehliyiz ey Netanyahu! Çünkü biz bu savaşa eğitimli bir nesil hazırladık ve arkamızda bizimle birlikte direnen kahraman halkımız var. Onlara karşı büyük sorumluluklarımız var.

Hangi ordu, küçük bir şehre binlerce asker gönderir ve evleri, camileri, kiliseleri ve üniversiteleri Amerikan füzeleriyle vurur? Ama yine de direnişimizi yok edemediler, esirlerini kurtaramadılar ve yalnızca yıkım ve felaketi getirdiler.

Büyük ve muazzam zafer yolunda, en önemli savaş başlıklarından biri, halkımızın efsanevi direnişiydi. Bu, mücadele ve direnişte örnek alınacak bir tutumdu. Sizler, yeryüzünün direkleri ve tüm umutlarımızın temel taşısınız. Sizin direnişiniz olmasaydı, direniş de olmazdı ve bu zaferi kaydedemezdik.

Gazze, kuşatma altında bile düşmanı nasıl alt ettiğini gösterdi. Bu, Arap ve Müslüman ordularına karşı, Allah katında bir delildir, çünkü onlar cihadı terk etti ve peygamberlerinin mescidine ihanet ettiler.

Filistin ve halkının huzura kavuşmadığı sürece, bölgede hiçbir istikrar, barış veya güvenlik yoktur. Ayrıca, Arap, İslam ve Batı dünyasını, işgalciye karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Özgür Arap ve yabancı medyalara, Gazze'yi gündeme getirdikleri için teşekkür ediyorum. El-Cezire, her türlü hedeflemeye rağmen sahadan ayrılmadığı için, el-Meyadin, Filistin Bugün, Kudüs Bugün, El-Aksa, El-Menar, El-Arabi, El-Mesira, El-Ğad ve diğer tüm medya platformlarına ve gazetecilere minnettarlığımızı sunuyoruz.

Cenin, Tubas, Tulkarm ve diğer bölgelerde işgalin araçlarını patlayıcılarla hedef alan Kudüs Seriyeleri ve tüm direniş gruplarına selamlıyorum." (İLKHA)

Çanakkale'de 26 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HÜDA PAR'dan HAMAS komutanları için taziye mesajı

Lübnan ile Mısır arasında doğal gaz mutabakat zaptı imzalandı

Adana’da yapılan denetimlerde 20 bini aşkın trafik cezası kesildi

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Rusya' Ukrayna'da iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdi

Diyarbakır'da buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı

Siirt’te 251 köy yolu ulaşıma kapandı

Zelenskiy: Barış planında 15 yıl süreli güvenlik garantileri var, bu süreyi 50 yıla yaymak istiyoruz

Kar altında zamanla yarış: 3 yaşındaki çocuk hastaneye ulaştırıldı

Putin ve Trump arasında kritik Ukrayna görüşmesi

HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Üzen'den kar ve nuzlanmaya karşı tedbir çağrısı

Mardin’de 7 araç kayganlaşan yolda zincirleme kazaya karıştı

Mersin'de 2025 Yılı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Sorumluları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Ukrayna'dan Putin'in konutuna saldırı girişimi

Batman'da esnafa dijital dönüşüm hamlesi: Esnaf72.com tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü

Ebu Ubeyde: Sevdiği ve kendisini seven Gazze şehrinin kalbinde şehadet mertebesine yükseldi

Çin'den Tayvan etrafında tatbikat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü

Siirt'te ihtiyaç sahibi ailelere 25 bin lira yardım

Güçlükonak'ta kar yolları kapattı, sürücüler köylere sığındı

Yoğun kar yağışında UMKE’den hayat kurtaran müdahale

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye'ye geliyor

Siirt’te karla mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi

Diyarbakır genelinde eğitime yarın ara verilecek

Malatya'da Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya'da akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirler ele alındı

Cizre'de kar yağışı sevinçle karşılandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çanakkale'de 26 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HÜDA PAR'dan HAMAS komutanları için taziye mesajı

Lübnan ile Mısır arasında doğal gaz mutabakat zaptı imzalandı

Adana’da yapılan denetimlerde 20 bini aşkın trafik cezası kesildi

Miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Rusya' Ukrayna'da iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdi

Diyarbakır'da buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı