• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

16 Şubat 2023, Perşembe 15:10
16 Şubat 2023, Perşembe 15:10
Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Efeler, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Efeler Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nin ardından afetzede vatandaşların yaralarına derman olmak için yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Efeler halkının desteğiyle toplanan acil yardım malzemeleri, onlarca tıra yüklenerek bölgeye gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli büyük sarsıntıların ardından 10 ilde yüz binlerce yapı moloz yığınına döndü, enkaz altında on binlerce can hayata gözlerini yumdu. Depremden yaralı olarak kurtulan vatandaşlar için yurdun dört bir yanında olduğu gibi Efeler’de de yardım seferberliği başladı. Efeler Belediyesi’nin Uğur Mumcu Parkı’nda kurduğu yardım çadırı vatandaşların getirdiği çeşitli malzemelerle doldu. Toplanan; gıda ürünleri, ısıtıcı araç ve gereçleri, kışlık kıyafetler ile temizlik malzemeleri kullanım alanlarına göre ayrıştırılıyor. Efeler Belediyesi ekipleri, acil ihtiyaç malzemelerini yardım noktalarına ulaştırma sorunu yaşayan vatandaşların da evlerine giderek bağışlara aracılık etmeyi sürdürüyor. Bu yöntemlerle toplanan acil yardım malzemeleri belediyenin depolarına taşınıyor. Özenle paketlenen malzemeler, bugüne kadar onlarca tıra yüklenerek depremzedelerin yaralarına derman olmak için bölgeye sevk edildi.

Hazırlanan yardım kolilerinde yer alan duygu dolu bir not ise minik kalplerin depremden daha büyük olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Efelerli Arda Can Ünal, depremzede çocuklara gönderdiği ayakkabı kutusunun içine bıraktığı mektupta telefon numarasını paylaştı ve şunları yazdı, “Canım arkadaşım ne kadar uzakta olsak da acınızı paylaşıyoruz. Bu ayakkabıları giy, üşüme. Başka bir ihtiyacınız olduğunda söyleyebilirsiniz. Biz istediklerinizi göndeririz. Ne zaman nerede olduğumuz fark etmez, her zaman göndeririz. İstediğiniz zaman beni arayabilirsiniz. Muhabbet ederiz, tanışırız. Bu günlerde geçecek inşallah. Seni seviyorum.”

Yardım sürecini yakından takip eden ve daha sonra deprem bölgesine ziyarette bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Büyük yıkıma birebir şahitlik ettim. Yaşadığımız acıyı bir nebze de olsa hafifleten şey, vatandaşlarımızın bir ve fedakâr davranışları. Efeler halkı da bunun en güzel örneklerini ortaya koydu. Üstlerindeki ceketi dahi bağışlayanlar oldu. Vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bugüne kadar deprem bölgesinde neye ihtiyaç duyulduysa onu karşılamak için çalıştık ve çalışmayı sürdüreceğiz. Bir kere daha milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
[gallery ids=',123720,123721,123722,123723,123724,123725']

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti