• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

'Efsane'de dünya rekoru Türkiye’den

09 Aralık 2020, Çarşamba 08:51
09 Aralık 2020, Çarşamba 08:51
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

'Efsane'de dünya rekoru Türkiye’den

Pandemi süreciyle birlikte tüketicinin e-ticaret algısında başlayan değişim, indirimlerin birbirini kovaladığı 'Efsane Cuma' kampanyalarında da gözlendi. On binlerce e-Ticaret sitesinin ödeme altyapı sağlayıcısı iyzico’nun analizlerine göre Türkiye, 'Efsane Cuma' kampanyalarında yapılan alışverişlerle birinci oldu. Verilere göre Türkiye'de işlem hacmi, önceki Aksaray escort yıla göre yüzde 103, işlem adedi de yüzde 57 arttı. Ortalama sepet tutarı 211 TL'den 273 TL'ye yükseldi. Ülkemiz bu rakamlarla bütün ülkeler arasında dakika başına yapılan işlem sayısı ile birinci sırayı aldı. İkinci Romanya, üçüncü Polonya oldu. İndirim sezonunun toplam harcama tutarı da 30 milyar TL'yi aştı.

¥ Alışverişlerde tek çekim yüzde 53, üç taksit yüzde 30, altı taksit yüzde 9 oldu. Önceki yıl yüzde 28 olan 720p porn izle banka kartı kullanım oranı, bu yıl yüzde 33’e yükseldi.
¥ Kredi kartı ile yapılan işlemler yüzde 46 artış gösterirken banka kartlı işlem adedi yüzde 87 oranında arttı.
¥ Pandemi döneminde online kurs ve online kitap alışverişinde önemli artış yaşandı. Bu büyüme, Efsane Cuma döneminde de etkisini gösterdi. Giyim sektörünün ardından en çok harcama yapılan sektör 'eğitim' oldu. Burada işlem sayısı yüzde 62 artarken hacim de yüzde 148 yükseldi.
¥ Önceki yıl sepetini en pahalı ürünlerle dolduran bölge Marmara olmuştu. Bu yıl sepetini en yüksek fiyatlı Youporn hd ürünlerle dolduran bölge, İç Anadolu oldu. Erkekler, online alışveriş yapma oranını yüzde 5 artırdı.
¥ Erkeklerin harcama tutarı yüzde 115 artarken, kadınların harcamalarında yüzde 68’lik artış oldu. Kadınların ortalama sepet tutarı 285 TL olurken erkeklerin sepet tutarı 376 TL oldu.
¥ Mobil harcamalarda önceki yıla göre işlem hacmi yüzde 170, işlem adedi yüzde 128 artarken ortalama sepet tutarı 91 TL’den 108 TL’ye ulaştı.

'ONLINE' PATLAMA YAŞANDI

Efsane Cuma kampanyalarının hem alıcılar hem satıcılar için avantaj sağladığını belirten iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, 'Pandemi ile birleşince bu yıl online alışverişte Baldız hikayeler rekor kırıldı. Gelecek yıllarda da uzman ekibimiz ve güçlü altyapımızla hem alıcıların hem satıcıların internet alışverişlerinde hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi. Genel Müdür Yardımcısı Murat Büyükkucak da bu yılki Efsane Cuma verilerinin e-Ticaret dünyası için umut verici olduğunu belirtti. Tüketicinin güvenlik konusundaki kaygılarını ortadan kaldıracak çözümler sunduklarına da dikkat Üniversiteli sex hikayeleri çeken Büyükkucak, şöyle devam etti: Online alışverişte hiçbir güvenlik ve teslimat endişesinin yaşanmaması için çözümlerimiz bulunuyor. Mesela “Korumalı Alışveriş” ürünümüz hem satıcıyı, hem de müşterisini koruyor. Bu rekor, tüketicinin online alışverişi adım adım daha fazla benimsediğini gösteriyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

Siyer Yarışması'na katılan küçük çocuklar: Peygamberimizin hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bingöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye sel can kayıplarına ve geniş kapsamlı hasara yol açtı

Hindistan'da lunapark kazası: 1 ölü, 13 yaralı

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Suriye'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü, 2 kayıp

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Japonya'da Başbakan Takaiçi'nin partisi erken seçimde galip geldi

Kocaeli’de Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Van’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Gözlerinden rahatsız olan çocuk, Siyer Yarışması'na elinde mercekle katıldı

Portekiz, 40 yıl sonra ilk kez ikinci tur seçim için sandık başında

Gümüşhane'de Peygamber Sevgisi için yarıştılar

Siyer Yarışması'na katılan Ankaralı çocuklar duygularını paylaştı

Siyer Yarışması'na katılmak için engel tanımadılar

Siyer Yarışması'na katılan öğrenciler: Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum

Erkuş: Gençlerimizin gözlerinde Peygamber sevgisini gördük

Batmanlılar kaybedeni olmayan bir yarışma: En büyük kazanç Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür