-
BIST 100
17878,25%0,26
-
DOLAR
46,65% 0,03
-
EURO
53,23% -0,16
-
GRAM ALTIN
6045,00% 0,37
-
Ç. ALTIN
9669,85% -0,56
Ege Bölgesi ihracatta güçlü konumunu korudu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2025 yılı ilk bin ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 160 firma yer aldı. Bölge, Marmara’nın ardından en fazla firmanın listeye girdiği 2'nci bölge oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2025 yılı ilk bin ihracatçı listesinde Ege Bölgesi güçlü performansını sürdürdü. Bölgeden 160 firma listeye girerken, Ege Bölgesi Türkiye genelinde en fazla temsil edilen 2'nci bölge oldu.
Ege İhracatçı Birlikleri yetkilileri, bölgenin üretim ve ihracat kapasitesini artırmaya devam ettiğini belirterek, 2025 yılında Ege’den toplam 25,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.
“İzmir listede öne çıktı”
İzmir, listede yer alan 92 firmayla İstanbul’un ardından 2'nci sırada yer aldı. Kentte en yüksek ihracatı gerçekleştiren firmalar arasında dış ticaret, petrokimya ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketler öne çıktı.
İzmir’den hazır giyim, tütün, yaş meyve-sebze, zeytin ve zeytinyağı, kimya ile çelik sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların Türkiye genelinde sektör liderleri arasında yer aldığı bildirildi.
“Manisa ve Denizli dikkat çekti”
Manisa’da faaliyet gösteren elektronik sektöründeki firmaların yüksek ihracat rakamlarına ulaştığı belirtilirken, Denizli’de ise metal ve kablo sektöründe üretim yapan şirketlerin listede üst sıralarda yer aldığı kaydedildi.
Balıkesir’de enerji ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren firmalar öne çıkarken, Aydın’da turizm alanındaki ihracat rakamlarının dikkat çektiği ifade edildi.
“Muğla su ürünlerinde liderliğini sürdürdü”
Muğla’nın su ürünleri ihracatında Türkiye genelindeki liderliğini koruduğu belirtilirken, kentte faaliyet gösteren firmaların yüksek ihracat rakamlarına ulaştığı bildirildi.
Öte yandan Uşak ve Kütahya’dan da çeşitli firmaların TİM ilk bin listesinde yer aldığı öğrenildi. Yetkililer, küresel ekonomik gelişmelere rağmen ihracatın artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. (İLKHA)
Şanlıurfa merkezli 11 ilde uyuşturucu operasyonu: 35 suç örgütü çökertildi
Bursa'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Diyarbakır'da beton mikseri seyir halindeyken yola çimento döktü
Yemen'de yaz ortasında beyaz örtü: Şiddetli dolu fırtınası Umran'ı kapladı
Şile Belediyesi soruşturmasında 13 kişi tutuklandı
Doha'da ABD ve İran heyetleri arasında doğrudan görüşme planlanmıyor
Irak'ta "yolsuzluk" operasyonları sürüyor: 35'ten fazla isim gözaltında
Bingöl’de çayda akıntıya kapılarak kaybolan kişi 17 gün sonra ölü bulundu
Gazze'de şehit sayısı 73 bin 66'ya yükseldi
Bingöl'de 18 gündür aranan Karabulut’un cansız bedeni bulundu
Konya’da NATO Zirvesi protestolarına 10 günlük eylem yasağı
İzmir Adliyesi’nde görev dağılımı
Malatya'da Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi açıldı
HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen: 300 öğrenci her gün ölümle burun buruna yol geçiyor
Zengin: Fıtri bir gereksinim olan örtünme, ahlaklı toplumların vazgeçilmez özelliğidir
Ege Bölgesi ihracatta güçlü konumunu korudu
Güney Kore: Hürmüz Boğazı'ndaki gemilerimizin büyük bölümü güvenli şekilde ayrıldı
Cizre Müftüsü Baran: Herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz
Diyarbakır'da iki hafif ticari araç çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Her unutkanlık aynı değil!
Gaziantep'te son kullanma tarihi geçmiş ürün satan market kapatıldı
Yargıtay’dan emsal karar
Pezeşkiyan’dan ABD’ye mutabakat çağrısı
Akdeniz'de son kullanma tarihi geçmiş 230 gıda ürünü tespit edildi
Batman'da hasat döneminde anız yangınlarına karşı denetimler sürüyor
Mescid-i Aksa'ya hâkim evi milyonlarca şekelle alamayan siyonistler tahliye saldırısı başlattı
Sıcak çarpması çocuklarda hızla ağırlaşabiliyor!
Teksas’ta İslam düşmanlığı siyasetin parçasına dönüştü
Dolandırıcılık operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te kırmızı ışık ihlaline 21,5 milyon liranın üzerinde ceza
Yükleniyor







