• BIST 100

    10861,45%1,07
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,04% -0,23
  • GRAM ALTIN

    4392,44% -0,06
  • Ç. ALTIN

    7037,45% 0,00

Eğitim bilimleri dergisinde özel sayı

25 Ekim 2022, Salı 09:25
25 Ekim 2022, Salı 09:25
Eğitim bilimleri dergisinde özel sayı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eğitim bilimleri dergisinde özel sayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından 2016 yılında yayın hayatına başlayan akademik bir dergi olan Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan’a ithafen özel sayı hazırladı.
Gaziantep Eğitim Fakültesinde düzenlenen programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, öğretmenlik mesleğinin anlam ve önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Sarıbıyık, ’’Çok kıymetli meslekler ve sanatlar var ama bunlar içerisinde belki en kıymetlisi öğrenen ve öğreten olmak. Sevgili Peygamberimizin, ‘Ya öğreten olun ya öğrenen olun. Ya dinleyen olun. Dördüncüsü olmayın helak olursunuz’ ifadesi bizim için son derece kıymetli. Hoca olarak öğrenci yetiştirmek, Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan gibi hocaların hocası olmak, çocuklarımızı bizleri aydınlatmaya devam etmesi son derece şükranla karşılanacak bir hadise. Bilgi yayıldıkça çoğalır, yayıldıkça dostlarınızın yakınlarınızın ve salih insanların sayısı da artar. Bu sebeple Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan içinde bulunduğumuz atmosferde bizim için son derece kıymetli bir örnek’’ dedi.
Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisinin özel sayısında yer almaktan büyük memnuniyet ve kıvanç duyduğunu belirten GAÜN Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Kelimelerle anlatması zor, bu benim için çok önemli ve iftihar vesilesi. Arkadaşlar büyük, yoğun bir çaba içerisinde oldu. Sadece Gaziantep’ten değil çalıştığım diğer üniversitelerde yetiştirdiğimiz öğrencilerle temas kurarak, duygu ve düşüncelerini istediler. Hocalık mesleğinin övünülecek, en güzel tarafı. Değer biçilemeyecek bir hadise. Herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Uluslararası nitelikte bilimsel bir dergi olan Eğitim Bilimleri Dergisinin altı yıllık bir geçmişi olduğunu aktaran GAÜN Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Ahmet İhsan Kaya, “Dergileri güçlü kılan özel sayılardır. Özellikle sosyal bilimler ve edebiyat fakültelerinde, bu özel sayılarda duayen bilim insanlarına yer vermek bir gelenektir. Eğitim bilimleri alanında da güçlü olan, tanınan, duayen insanları da onurlandırmak adına özel sayıların verilmesi kanaatine vardık. İlk özel sayımızın konusu ‘hocaların hocası’ Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan hocamız oldu. Özel temalı sayılarla da bunu bir geleneğe dönüştürmek Fakültemiz ve Üniversitemiz adına iyi bir kazanım olacaktır ” diye konuştu.
Programın sonunda, Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan’a günün anısına hediye takdim edilirken, akademik ve idari personel Prof. Dr. Celkan ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
[gallery ids=',53044,53045']

Batman'da kaçak yapı krizi büyüyor: TEBD Başkanı, milyarlık villaların yıkımını durdurmak için çözüm sundu

Adana’da asayiş operasyonu: 435 şahıs yakalandı

Güneykent Mahallesi'nde “Kardeşlik Turnuvası” başladı: Spor ve değerler bir arada

Siirt’te Temmuz ayı asayiş ve güvenlik raporu açıklandı

Litvanya hükümeti istifa etti

Senegal, Mali sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Ruhun vitamini, gerçek arkadaşlık!

Bakan Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

Gazze'de siyonist soykırım durmuyor: Şehit sayısı 60 bin 933'e yükseldi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klima sorunu gideriliyor

"Ebeveynler çocuklarıyla birlikte izlenecek içeriklere karar vermeli"

Yardım bekleyenler katledildi: Sabahtan bu yana Gazze'de 34 şehit

Avustralya’dan Gazze’ye 20 Milyon dolarlık insani yardım

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Bingöl'de hırsızlık operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Gazze için birlik çağrısı: Bu bir vicdan meselesidir

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği'nden UMKE Haftası mesajı

Cildinizde renk değişiklikleri varsa yaz mantarı olabilir

Temmuz'da Batı Şeria'da 1821 saldırı: Yahudi çete terörü tırmandı

Siirt’te çimento krizi: Beton fiyatları neden el yakıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan kritik uyarı: Çocuklarda artan felç ve Guillain-Barré sendromu vakaları

İran’da siyonist rejime karşı Ulusal Savunma Konseyi kuruldu

Temmuz ayı ihracat verileri açıklandı

Birçok ilçede 5 Ağustos’ta elektrik kesintisi uygulanacak

Bisikletçi Murat Usta: 40 yıldır çocukların gönlünde taht kuruyor

Şanlıurfa’da klimasız toplu taşımaya ceza

Şanlıurfa’da ata tohumlarıyla yerel üretim destekleniyor

Şehit Yusuf İmad El-Amer'in ardından HAMAS'tan direniş çağrısı

Battalgazi'de çocuklar geleneksel oyunlarla buluştu

İran'da komisyon, paradan 4 sıfırı atmayı onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da kaçak yapı krizi büyüyor: TEBD Başkanı, milyarlık villaların yıkımını durdurmak için çözüm sundu

Adana’da asayiş operasyonu: 435 şahıs yakalandı

Güneykent Mahallesi'nde “Kardeşlik Turnuvası” başladı: Spor ve değerler bir arada

Siirt’te Temmuz ayı asayiş ve güvenlik raporu açıklandı

Litvanya hükümeti istifa etti

Senegal, Mali sınırında güvenlik önlemlerini artırıyor

Ruhun vitamini, gerçek arkadaşlık!