-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,02
-
EURO
53,29% -0,15
-
GRAM ALTIN
6472,27% -1,59
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Önlü'den "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" vurgusu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlerin mesleğini daha verimli, güvenli ve saygın bir şekilde icra edebilmesi için yasal ve yapısal düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Önlü, özellikle "Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun kapsamının genişletilmesi ve öğretmenlerin artan itibarının daha da yükseltilmesi" çağrısında bulundu.
Eğitimde fiziki imkânların son yıllarda dünya ile rekabet edebilir bir seviyeye geldiğini ifade eden Önlü, aynı ilerlemenin eğitim felsefesine ve öğretmenlik mesleğinin statüsüne yansıtılması gerektiğini söyledi. Önlü, “Türkiye eğitimde önemli mesafeler aldı ancak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için öğretmenin mesleğini en rahat, en güvenli ve en verimli şekilde icra etmesini sağlayacak adımlar atılmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Önlü, toplumun niteliğinin öğretmenin niteliğiyle doğru orantılı olduğunu belirterek, öğretmenin yalnızca sınıfta değil toplumun tamamında belirleyici bir rol üstlendiğini vurguladı. Öğretmenliğin, öğrencinin içindeki cevheri ortaya çıkarma ve milletin geleceğini şekillendirme görevi olduğunu söyleyen Önlü, öğretmenin güçlendirilmesinin ülkenin de güçlendirilmesi anlamına geldiğini ifade etti.
Açıklamasında, “Milli ve manevi değerlere bağlı, akıllı ve erdemli nesiller ancak bu niteliklere sahip öğretmenlerin elinde yetişebilir.” diyen Önlü, öğretmenlerin toplumun yolunu aydınlatan en önemli unsur olduğunu belirtti.
Önlü, öğretmenlerin mesleki statüsünü ve çalışma koşullarını güçlendirecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, öğretmene verilen değerin aynı zamanda ülkenin geleceğine verilen değer olduğunu dile getirdi. (İLKHA)
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu
Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi
Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti
Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor
Bayramda trafik denetimleri devam ediyor
Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
Yetimler Vakfı, Afganistanlı çocuklara yetim aylıklarını dağıttı
ABD'nin tükenen silah stoklarını yenilemesi en az 3 yıl sürecek
ABD, Francesca Albanese'yi yeniden yaptırım listesine aldı
Gaziantep'te kurban kesimi kazaları: 80 kişi yaralandı
HÜDA PAR Manavgat ve Kumluca İlçe Başkanlıklarının 4'üncü Olağan Kongreleri gerçekleşti
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Kurban Bayramı mesajı
Döviz kurlarında son durum
Altın fiyatları güne düşüşle başladı
Rüşvet almakla suçlanan CHP'li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
İran’dan Kuveyt'te bulunan ABD üssüne misilleme
Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı
"Donald Trump"a benzetilen manda kurban olmaktan kurtuldu
BM: Gazze'de "sarı hat" yakınında öldürmeler savaş suçu
Trump'tan Umman'a skandal tehdit: Aksi halde yok ederiz
Ben Gvir cezaevlerindeki denetimi engelliyor: Filistinli esirlerin durumu ağırlaşıyor
Körfez'de gerilim: ABD'den saldırı, İran'dan misilleme
Bayram gecesinde Gazze'de katliam: 7 şehit, en az 20 yaralı
Pakistan: İbrahim Anlaşmaları kabul edilemez
Yükleniyor







