• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez'den "namaz" hazımsızlığına tepki

04 Ocak 2025, Cumartesi 10:36
04 Ocak 2025, Cumartesi 10:36
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Malatya şubelerinin, bir okulun sabah namazı buluşmaları programını hazmedemeyerek ağır ithamlarda bulunmasına sert tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, "Haddini aşan sözde sendikacıları özür

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Vakti Kuşanmak" temalı projesi kapsamında Yeşilyurt Şehriban Günata Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Behçet Çiftçi, 27 Aralık 2024'te öğrenci velilerine "Vakti Kuşanmak Kulübümüz tarafından organize edilen sabah namazında buluşuyoruz. Gönüllü veli ve öğrencilerimizi yarın sabah namazına bekliyoruz. Namazdan sonra çorba ikramımız olacak." mesajı gönderdi.

Mesajdan da anlaşılacağı üzere "gönüllülük" esasına göre veli ve öğrencilerin davet edildiği sabah namazı buluşmasını ve hatta toplu olarak gönderilen "Hayırlı cumalar" mesajını bile  hazmedemeyen Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, yaptıkları açıklamalarla Müdür Yardımcısı Behçet Çiftçi ve program hakkında çok ağır ithamlarda bulundu.

Malum sendikalara tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, "Haddini aşan sözde sendikacıları özür dilemeye ve bir daha milletimizin inancıyla karşı karşıya gelmemeye davet ediyoruz" dedi.

"Yazıklar olsun size! Veyl olsun size!"

Söylemez yaptığı açıklamada, "Yazıklar olsun size! Veyl olsun size! Biriniz kemalizm, duruma göre Türkçülük maskesi ile diğeriniz Kürtçülük ayakları ile din düşmanlığı kavşağında buluşmak üzere yürüyorsunuz. İşin aslı, farklı yapılar değilsiniz. Adınız farklı gibi görünse de manevi değerleriyle barışık ferasetli milletimiz 'tek millet' olduğunuzu çok iyi biliyor. Keşke kendinizi komik duruma düşürmeseydiniz, 'namaz, hayırlı cumalar, çorba' kavramlarını dilinize dolayarak." dedi.

"Dilinizi kesecek kadar da cesuruz"

Söylemez, farklı fikirlere ve anlayışlara karşı hoşgörülü olduklarını belirterek, "Unutmayın! Farklı fikirlere, anlayışlara karşı oldukça hoşgörülü ve merhamet ehli iken, söz konusu hadsizlik Alemlerin Rabbi Allah’ın dinine karşı vuku bulunca dilinizi kesecek kadar da cesuruz. 'İlim Yuvası' kavramını sadece İslâm düşmanlığına çevirme gayretiniz boşa düşmeye devam edecektir. 28 Şubat zihniyetinin kutuplaştırıcı dilini sahiplenmenin ülkemizi geriye götürmek anlamına geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Ve de bu toplumun harcı milli manevi değerleri çıkardığınızda felaketin hepimizi beklediğine de vakıfsınız sanırım" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Vakti Kuşanmak" projesinin usul ve esaslarından bihaber olanların, kinlerinden dolayı projenin amaç ve kapsamını hatırlamak istemediklerini belirten Söylemez, "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin dayanak teşkil ettiğini de bilmiyor olmalılar ki, projeyi aslına uygun yürüten güzide okulumuzun güzel yöneticilerine saldırmayı tercih ediyorlar." dedi.

"İslam Düşmanlığı dışında proje üretmeyi deneyin"

Sendikacılığın halkın inancına savaş açmak değil, eğitim ve eğitim çalışanlarının sosyal ve özlük hakları konusunda çalışma yapmayı gerektirdiğini vurgulayan Söylemez, "Akıllı olun. Aziz milletimizin inancına, dinine dil uzatmayı bırakın ve ortak projeniz olan İslam düşmanlığı dışında proje üretmeyi deneyin, tabi ki ufkunuz varsa" ifadelerini kullandı.

"Haddini aşan sözde sendikacıları özür dilemeye davet ediyoruz"

Şehriban Günata Anadolu Lisesi yöneticileri ve meslektaşlarının yalnız olmadığını belirten Söylemez, "Her türlü başarıya koşan, her alanda başarılar sergileyen Şehriban Günata Anadolu Lisesi yöneticileri ve meslektaşlarımız yalnız değildir diyor, haddini aşan sözde sendikacıları özür dilemeye ve bir daha milletimizin inancıyla karşı karşıya gelmemeye davet ediyoruz. Kazaen bu sendikalara üye olup maneviyat düşmanı olmayan eğitim çalışanlarını da söz konusu yobaz davranış sergileyenleri terk etmelerini bekliyor, istifaya davet ediyoruz," dedi. (İLKHA)

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş