• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Eğitim Bir-Sen: Okullarda yılbaşı gibi değerlerimizle uyuşmayan etkinliklere müsaade edilmemeli

25 Aralık 2024, Çarşamba 04:58
25 Aralık 2024, Çarşamba 04:58
Eğitim Bir-Sen: Okullarda yılbaşı gibi değerlerimizle uyuşmayan etkinliklere müsaade edilmemeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşan yılbaşı dolayısıyla okullarda yapılabilecek etkinlik ve eğlencelerin toplumun kültürel değerleriyle uyuşmadığını belirten Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Millî Eğitim Bakanlığınca bunun önleminin alınması gerektiğini dil

İstanbul'da ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından okullarda yılbaşı gibi program ve hazırlıkların yapılmamasına ilişkin gönderdiği yazıların gündeme gelen Noel programları ve kutlamaları hakkında konuşan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, söz konusu yazının tüm Türkiye genelindeki okullara yazılması hususunda Millî Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığının Türkiye yüzyılı maarif modelini uygulamaya geçirdiği ve model içerisinde daha çok milli bulguların öne çıktığı başlıkların yer aldığını belirten Tekdemir, bu yaklaşım ve paradigma değişikliğini önemsediklerini ifade ederek eğitimin, milli ve yerli öğelerin belirgin olduğu tarihsel kazanımların ve gelenekten gelen birtakım kaynakların şekillendirdiği bir eğitim modeli olması gerektiğine vurgu yaptı.

"Bu tür yaklaşım ve etkinlikler bize ait olmayıp geleneğimizde yeri olmayan uygulamalardır"

Son dönemlerde okullarda 1 Ocak gününe giderken Noel kutlamaları ve yılbaşı etkinlikleri şeklinde birtakım süsleme ve etkinlik hazırlıklarının yapıldığı duyumunu aldıklarını söyleyen Tekdemir, "Bu tür yaklaşım ve etkinlikler bize ait olmayıp geleneğimizde yeri olmayan uygulamalardır. Bunların kesinlikle okullarımızda öğrencilerimize yönelik bir etkinlik seçeneği şeklinde uygulanmasına müsaade etmemek lazım. Onun için Millî Eğitim Bakanlığı yerli ve milli eğitim modelinin gereklerine uygun Türkiye geneline yayacak şekilde bu tür etkinliklere bir çeki-düzen vermesi lazım. Gerekirse bunun için tüm okullara bir yazı göndererek yılbaşı etkinliklerini esas alan bir düzenleme konusuna dönüştürmeli." ifadelerini kullandı.

Bu tür yılbaşı etkinliklerinin batı kültüründen geldiğini ve batının gerçek yüzünün Gazze'de yaşanan acılarla ortaya çıktığını kaydeden Tekdemir, "Batı ahlakı sadece kan ve gözyaşını miras bırakmış; gerçek yüzünü Gazze, Libya, Irak ve Suriye'de kendini göstermiştir. Onun için batının tüm değer ve kültürel içeriklerine karşı hassasiyet geliştirmek, mesafeli olmak lazım. Onlar çocuklarımızı zehirleyerek, kültürel kodlarıyla oynayıp bir dönüşüm meydana getirerek kendilerine uygun bir protipte yetiştirmeyi hedefliyor. Bunun için de eğitim sistemimizi Cumhuriyetten bu yana kendi değerleriyle örmüş durumdalar. Halen bütünüyle milli ve yerli olmayan, geleneklerimizle örtüşmeyen birtakım bulgu ve içeriklerle dolu bir eğitim sistemi var. Son dönemlerde yapılan müfredat değişikliği gerçekten oradaki hataları düzeltme, yanlışları tadil etme, bize ait olmayan kısımları çıkarma gibi bir hassasiyetle dokunulmuş ve kıymetli bir kazanım elde edilmiştir." şeklinde konuştu.

"Kültürel değerlerimize aykırılık teşkil eden uygulamalara izin verilmemeli"

Tekdemir, "Yıllarca batıyı öven, değerleriyle olay ve olguları yorumlayan eğitim sisteminin zayiatlarını göz ardı etmemek lazım. Bu nedenle yılbaşı etkinlikleri için okullarda bir merasim şeklinde süsleme, ışıklı ev ve farklı ritüellerin uygulanmasına müsaade etmemek lazım. Çünkü bu tür etkinlikler bir şekilde çocukların zihninde ve gönül dünyasında birtakım tahribatlara neden olmaktadır." dedi.

Yılbaşı etkinlikleri ve eğlencelerinin okullarda yapılmasına izin verilmemesi hususunda Millî Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Tekdemir, şunları söyledi:

"Bir ilimizde ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği yazıda yılbaşı etkinliklerinin nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili, kültürel değerlerimize aykırılık teşkil eden uygulamalara izin verilmemesi ve dikkat edilmesi hususunda önemli ve ciddi bir yazı yazılmıştı. Bu yazı içeriğinin, yazıya dönüşen hassasiyetin Türkiye'nin geneline benzer yazılar yazarak ister yılbaşı hazırlıkları ister başka vesilelerle kültürel kodlarımızla örtüşmeyen, geleneklerimizde yeri olmayan tüm etkinlik, şölen ve ritüellerin gerçekleştirilmemesi hususunda azami dikkat edilmesi gerekir." (İLKHA)

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti