• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Eğitimci Güler'den, LGS ve YKS hazırlığındaki öğrenci ve velilerine altın tavsiyeler

EĞİTİM 13.02.2025 12:21:56 0
Eğitimci Güler

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Vekili Eğitimci Zeyneddin Güler, yaklaşan LGS ve YKS sınavları öncesi öğrencilere ve velilere önemli uyarılarda bulundu.

Güler, sınav sürecinin stresini en aza indirmenin yollarını paylaşarak, verimli bir hazırlık süreci için yapılması gerekenlere dair altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin başarıya giden yolculuklarında doğru yaklaşımın ve aile desteğinin ne denli kritik olduğuna dikkat çeken Güler, sınav öncesi psikolojik hazırlık, deneme sınavları ve kitap okuma alışkanlıklarının önemini vurguladı.

Ayrıca, velilere yönelik de önemli hatırlatmalarda bulunan Güler, sınav dönemi sürecinde ailenin tutumu ve anlayışının öğrencilerin başarısı üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtti.

"Bol bol deneme sınavı çözün"

15 Haziran'da Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 21 ve 22 Haziran'da ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile birlikte öğrencilerde ciddi bir telaşın başladığını belirterek, bu stresin minimuma indirilmesi gerektiğini vurguladı.

Güler, "Öğrencilerimizin 4 ay kalan bu sınavlar öncesi yapacakları en önemli şey, bol bol deneme sınavları çözmeleridir. Rahat davranmalarını istiyoruz. Kitap okuma alışkanlığının terk edilmemesi gerekiyor." dedi.

"Sınav saatlerinde deneme yapın"

Öğrencilere, sınav saatlerinde deneme sınavı çözerek gerçek sınav deneyimini yaşamalarını tavsiye eden Güler, "Öğrencilerimizin, bu iki sınav hangi saatte yapılıyorsa o saatlerde denemelerini gerçek sınav gibi çözmelerini istiyoruz. Bu, sınav psikolojisini minimum seviyeye indirecektir. Ayrıca öğrenciler aralıklarla tekrar yapmaları gerekiyor. Özellikle deneme sınavında çözemedikleri soruları öğretmenlerine çözdürmeleri, o sorular üzerindeki eksikliklerini tamamlamaları gerekiyor." diye konuştu.

"Telaşa kapılmayın, rahat olun"

Öğrencilerin bu dönemde telaşa kapılmamalarını isteyen Güler, "Zamanı da bu arada çok verimli kullanmak gerekiyor. Asla telaşa kapılmamak gerekiyor. Rahat davranmak gerekiyor. Çünkü telaş ciddi anlamda bazı psikolojik hastalıklara da sebep olabilir. 'Yapamam, edemem' psikolojisine de götürebilir. Normal hayat serüveni nasılsa o şekilde devam edilsin. Kişi, sosyal aktivitelerini devam etsin istiyoruz. Özellikle kitap okuma alışkanlığı düzgün bir şekilde ilerleyen öğrencilerde başarı seviyesinin artmış olduğunu söyleyebiliriz. Kitap okuma alışkanlığı terk edilmeyen alışkanlıklardan biri olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"İletişim araçlarından uzak durun"

Öğrencilere sınav dönemi boyunca iletişim araçlarından uzak durmalarını da öneren Güler, şöyle devam etti:

"Bir de öğrencilerimizden isteğimiz, bu dönemlerde iletişim araçlarından uzak durmalarıdır. Çünkü bu iletişim araçları onların derse odaklanmalarını engeller. MEB'in özellikle yayınlamış olduğu örnek soruları öğrencilerden çözmelerini istiyoruz. Çünkü sınavda çıkabilecek soruların çoğu, örnek sorularla benzerlik göstermektedir. Bunu dikkate almaları gerekiyor."

"Öğrencileri sıkmayalım"

Velilere de önemli tavsiyelerde bulunan Güler, "Bu süreçte velilerden de taleplerimiz var. Velilerimiz öğrencilerini sıkmamalıdır. Öğrencilerini olağanüstü bir duruma giriyormuş gibi bir psikolojiyle karşı karşıya bırakmamaları gerekiyor. Velilerimiz asla şartlı cümleler kullanmamaları gerekiyor. Bu durumun öğrenciler üzerinde olumsuz sonuçlar doğuracağını bilmemiz gerekiyor. Bir de çocuklarda üstün bir beklenti içerisinde olmamak lazım. Onlara bunu hissettirmemek lazım." ifadelerini kullandı.

"Onlara karşı anlayışlı olmalıyız"

Güler, öğrencilerin sınav öncesinde yapmaları gereken sorumlulukları yerine getirmeye devam etmeleri gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Ayrıca çocuklarına ilişkin karşılaştırma yapmaktan uzak durmak gerekiyor. Velilerden bir diğer beklentimiz, bu dönemde çocuklarına karşı anlayışlı olmalarıdır. Küçük hatalar görmezden gelinmelidir. Çocukları bu dönemde korumak, onlara anlayış göstermek bizden beklenen en önemli sorumluluktur." (İLKHA)

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ