• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

DÜNYA 7.05.2025 00:17:18 0
El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Yemen direnişi Ensarullah'ın medya organı El Mesire TV, ABD ile varılan ateşkes anlaşmasının direnişin bir zaferi olduğuna dikkat çekerek Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi'nin değerlendirmelerini aktardı.

El Mesire TV, Ensarullah ile ABD arasında Umman arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşmasını yorumladı.

Kanala göre "Trump, yenilgiyi gizlemeye çalıştı ama kokusu herkese yayıldı; zira Amerika’nın Yemen’e boyun eğmek zorunda kalması ve silahlı kuvvetlerinin siyonist rejimi tek başına hedef almasına izin vermesi, Amerika-israil iş birliğinde bir yarılma anlamına gelen büyük bir zaferin göstergesi" oldu.

Husi: "Bu, Amerika'nın geçici siyonist rejime verdiği desteğin kesilmesi ve Netanyahu’nun başarısızlığı anlamına gelir"

Ateşkes anlaşmasının, "Washington’un Yemen’in baskısıyla geri adım attığını açıkça gösterdiğini" vurgulayan TV, haberinde Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi'nin değerlendirmesini aktardı.

Husi, şunları kaydetti:

“Yemen’in gerçekleştirdiği operasyonlar, saldırıyı durdurmak ve insani yardımların girişini sağlamak için Gazze’ye verilen desteğin bir parçasıydı ve hâlâ da öyle.

Sayın lider (Abdülmelik  Bedreddin El Husi) Ramazan ayında dört günlük bir süre tanımıştı ve Yemen silahlı kuvvetleri, Amerikan savaş gemilerine yönelik operasyonların, Yemen’in Gazze’ye verdiği desteği durdurmayı amaçlayan Amerikan saldırısına karşılık olduğunu sürekli olarak açıklamalarında vurgulamıştı.

Trump’ın Amerika’nın Yemen’e yönelik saldırısını durdurduğunu ilan etmesi sahada değerlendirilecektir. Bu, Amerika'nın geçici siyonist rejime verdiği desteğin kesilmesi ve Netanyahu’nun başarısızlığı anlamına gelir; Netanyahu istifa etmelidir.”

"Bu gelişme, siyonist düşmanı korumasız bıraktı"

El Mesire TV, haberin sonunda şu yorumda bulundu:

"Yemen’in Kızıldeniz’deki operasyonları yalnızca siyonist rejimi hedef alıyordu. Ancak Mart ortasında Amerika’nın yeni bir saldırı dalgasıyla müdahil olması üzerine, Yemen Silahlı Kuvvetleri ABD’yi de hedef listesine aldı. Yemen, uçak gemileri ve savaş gemilerine saldırılarla Washington'u yordu ve Amerikan deniz trafiğini engelledi. Bunun ardından Trump geri adım atarak, Yemen’in Kızıldeniz’deki operasyonlarını durdurması karşılığında, Amerika’nın saldırılarını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, siyonist düşmanı korumasız bıraktı ve Yemen’in, Amerika ile düşman rejim arasına bir çatlak sokmayı başardığını gösterdi. Siyonist rejim ise Trump’ın açıklamalarını 'son derece şaşırtıcı' olarak nitelendirdi. (İLKHA)

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 2 zehir satıcısı yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ