• BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,42% 0,01
  • EURO

    49,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5749,73% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak

14 Aralık 2020, Pazartesi 11:58
14 Aralık 2020, Pazartesi 11:58
Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elektrik faturalarında yeni dönem! EPDK duyurdu: Faturada yer almayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yeni tarife dönemine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

EPDK’nın beş yıllık (2021-2025) tarife dönemi çalışmalarını tamamladığını, daha önceki (2016-2020) dönemde yer alan maliyetlerin ve vatandaşımıza hizmeti etkileyecek kalite faktörlerinin gözden geçirildiğini belirten Yılmaz, şebeke kalitesinin arttırılması ve kesintilerin tamamen ortadan kaldırılması, kayıp kaçakla mücadelede hedeflere ulaşılması, bakım ve onarım faaliyetlerinin arttırılması, doğru ve etkin yatırımlarla istihdamın arttırılması kapsamında yol haritasının belirlendiğini söyledi.

Yılmaz “Yeni dönemde öncelik tüketicilerimize kaliteli hizmet sunma üzerine… Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğ ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz; özellikle temsil ağırlama gideri konusunun bazı çevreler tarafından kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ve konunun siyaset malzemesi haline getirildiğini vurguladı.

EPDK Başkanı Yılmaz “İşin doğrusunu bir kez daha anlatmak gerekiyor. EPDK bu tebliğ ile zam ya da bir fiyat artışı yapmadı. Temsil ağırlama gideri ve tebliğde yer alan diğer kalemler; 2011 ve 2016’da yayımlanan tebliğlerde ve dağıtım hizmetlerinin başladığı dönemden bu yana -hatta özelleştirme öncesinde dahi- tarife hesaplarında yer alan, mali mevzuatta bulunan giderler. Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi söz konusu değildi ve biz EPDK olarak bu kalemlere sınırlama, limit getirmiştik” diye konuştu.

İşin doğrusunu bilen kişilerin dahi konuyu siyaset malzemesi yapmasının, vatandaşlarımızın EPDK’ya ve enerji sektörüne duyduğu güveni zedeleyecek açıklamalar yapmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başkan Yılmaz:  “Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamız, polemiklerle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla;  tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz.  Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak,  gelir elde edemeyecek” ifadelerini kullandı.

EPDK’nın aldığı yeni kararla; ilgili hüküm kaldırılmış oldu. Artık tarifede bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

11. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat

Ağrı’da denetlenen 750 gıda işletmesinden 5'ine idari para cezası uygulandı

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetiminde 5 kişi gözaltına alındı

Rusya’dan Ukrayna’ya: Karadeniz saldırısının bir bedeli olacak

İzmir açıklarında geri itilen 10 düzensiz göçmen kurtarıldı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

Adana'da çocukların kullandığı otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Edirne'de tarihi eser operasyonu: 2 tutuklama

Osmaniye'de feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

İstanbul Güngören'de bir binada patlama: 2 yaralı

İstanbul’da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

11. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı