• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

Volkswagen elektrikli mobilitede yeni bir rekora imza attı. İki elektrikli motora sahip olan ID.R, daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamladı.

Romain Dumas (F), Peter Dumbreck’in (GB, NIO EP9) 2017’de gerçekleştirdiği 40.564 saniyelik rekoru kırdı. Ortalama 206.96 km/s. hızla ID.R, bir kez daha Volkswagen’in elektrikli motorunun etkileyici performansını ve kapasitesini gözler önüne serdi. Bu 500 KW (680 PS) emisyonsuz yarış otomobili, Volkswagen’in gelecek dönemde satışa sunacağı tam elektrikli ID model ailesinin yarış pistlerindeki başarılı temsilcisi olacak.

Bir yılda 3 rekor birden

Volkswagen Motor Sporları, sadece on iki ay içerisinde, ID.R modeliyle çoktan üç rekora imza attı. Romain Dumas, 24 Haziran 2018’de meşhur Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikayla mutlak tur rekorunu kırmıştı. Hemen üç hafta sonra, güney İngiltere’de Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyeyle elektrikli otomobilde yeni bir rekor gelmişti. Efsanevi Nordschleife’de kırılan yeni rekorsa, bu başarı listesine eklendi.

Nürburgring’de 24-saatlik turu dört kez kazanan Romain Dumas’a göre, ID.R’la gerçekleştirdiği rekora giden bu tur en sevdiği pistte elde ettiği en önemli başarılardan biri. “Nordschleife’de rekor sahibi olmak beni çok gururlandırıyor,” diyen Dumas, “Benim için bu dünyanın en iyi ve en zorlu yarış pisti. Yine mükemmel bir iş çıkaran Volkswagen Motor Sporları takımına teşekkür etmek istiyorum. ID.R, Nordschleife’ye çok iyi hazırlanmıştı; otomobilin sert bir biçimde hız kazanmasını, virajlarda birden sürat alışını deneyimlemek çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Nordschleife’deki e-rekorla birlikte Volkswagen bir kez daha elektrikli mobilitenin sağladığı muazzam performans kabiliyetlerini kanıtlamış oldu. Volkswagen Motor Sporları Yöneticisi Sven Smeets, “Bu etkileyici başarı hikayesi, mühendislerimizin titiz hazırlıklarının, test aşamasında bütün bir takımın kusursuz çalışmasının ve elbette Romain Dumas’ın mükemmel sürüş performansının sonucu” dedi.

Gelişmiş ID.R versiyonu Nordschleife’nin özel koşullarına adapte oldu

Volkswagen Motor Sporları, ID.R’ı Nürburgring Nordschleife görevine hazırlamak için Pikes Peak ve Goodwood rekor turlarındaki versiyonunu, sadece beş ay içerisinde adeta baştan yarattı. Teknik Direktör François-Xavier Demaison, “Bu gelişmiş ID.R versiyonunda, aerodinamik konfigürasyon, daha da güçlü bir biçimde mümkün en üst hıza adapte edildi” dedi. “Simülatörde ve yarış pistinde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı test turları sayesinde, bilhassa şase ayarına, enerji idaresine ve rekor teşebbüsüne en uygun lastik seçimine odaklanarak ID.R’ı Nordschleife’ye özel koşullara adapte ettik” diye konuştu.

Dünya ile iletişimleri kesilen kuzenler koklear implantla hayat buldu

Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın çalışanlarına sigorta desteği

Konya AKOM’dan fırtına ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul için sağanak ve fırtına uyarısı

Yangın raporu olmayan konaklama tesisleri kapatılacak

Alman Kızılhaçı: Gazze'de insani durum kışla birlikte daha da ağırlaştı

Siirt’te kar temizliği sonrası yollar alarm veriyor: Sürücüler zor anlar yaşıyor

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu

Gaziantep'te hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa’da otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

Gazze'de ateşkes ihlal ediliyor: İşgalcilerden hava ve topçu saldırıları

Adana'da 19 yaşındaki genci öldüren zanlı tutuklandı

Siverek–Diyarbakır yolunda gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1’i ağır 2 yaralı

Ele geçirilen 400 saka kuşu doğal yaşamına bırakıldı

“Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kılavuzu" yayımlandı

Bursa’da su ürünlerine denetim: 2 kişiye ceza, 1,8 ton balığa el konuldu

Uzmanından hatırlatma: Rahim ağzı kanseri düzenli kontrollerle önlenebilir

İşgalciler Atara askeri kontrol noktasını kapattı

Bingöl’de trafik kazası: 3 yaralı

Sessiz İlerliyor, yıllar sonra ortaya çıkıyor: ücretsiz kanser taramalarına çağrı

Bingöl’de iş yerinden hırsızlık şüphelisi tutuklandı

2025’te Şanlıurfa’da siber suçlarla mücadelede bilançosu

Hindistan'da dijital gözetim kıskacı: Vatandaşların mahremiyeti kalmadı

Ceyhan ve Yumurtalık’taki bazı alanlar kimya endüstri bölgesi ilan edildi

Sosyal medya yasağı çocukları korur mu?

Şanlıurfa’da bir baba yeni doğan bebeğine ‘Yahya Sinvar’ ismini verdi

Kuyuya düşen "Yavru boncuk" itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Son 24 saatte İran’da yaşananlar

“Gazeteciliğin Yolculuğu” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

İstanbul ve Gürbulak’ta uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dünya ile iletişimleri kesilen kuzenler koklear implantla hayat buldu

Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın çalışanlarına sigorta desteği

Konya AKOM’dan fırtına ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul için sağanak ve fırtına uyarısı

Yangın raporu olmayan konaklama tesisleri kapatılacak

Alman Kızılhaçı: Gazze'de insani durum kışla birlikte daha da ağırlaştı

Siirt’te kar temizliği sonrası yollar alarm veriyor: Sürücüler zor anlar yaşıyor