• BIST 100

    14181,03%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Elektrikli Volkswagen ID.R rekora imza attı!

Volkswagen elektrikli mobilitede yeni bir rekora imza attı. İki elektrikli motora sahip olan ID.R, daha önce hiçbir elektrikli otomobilin erişemediği hızla, Nürburgring-Nordschleife turunu 6:05:336 dakikada tamamladı.

Romain Dumas (F), Peter Dumbreck’in (GB, NIO EP9) 2017’de gerçekleştirdiği 40.564 saniyelik rekoru kırdı. Ortalama 206.96 km/s. hızla ID.R, bir kez daha Volkswagen’in elektrikli motorunun etkileyici performansını ve kapasitesini gözler önüne serdi. Bu 500 KW (680 PS) emisyonsuz yarış otomobili, Volkswagen’in gelecek dönemde satışa sunacağı tam elektrikli ID model ailesinin yarış pistlerindeki başarılı temsilcisi olacak.

Bir yılda 3 rekor birden

Volkswagen Motor Sporları, sadece on iki ay içerisinde, ID.R modeliyle çoktan üç rekora imza attı. Romain Dumas, 24 Haziran 2018’de meşhur Pikes Peak Uluslararası Tırmanış pistinde (ABD) 7:57:148 dakikayla mutlak tur rekorunu kırmıştı. Hemen üç hafta sonra, güney İngiltere’de Goodwood Hız Festivali’nde, 43.86 saniyeyle elektrikli otomobilde yeni bir rekor gelmişti. Efsanevi Nordschleife’de kırılan yeni rekorsa, bu başarı listesine eklendi.

Nürburgring’de 24-saatlik turu dört kez kazanan Romain Dumas’a göre, ID.R’la gerçekleştirdiği rekora giden bu tur en sevdiği pistte elde ettiği en önemli başarılardan biri. “Nordschleife’de rekor sahibi olmak beni çok gururlandırıyor,” diyen Dumas, “Benim için bu dünyanın en iyi ve en zorlu yarış pisti. Yine mükemmel bir iş çıkaran Volkswagen Motor Sporları takımına teşekkür etmek istiyorum. ID.R, Nordschleife’ye çok iyi hazırlanmıştı; otomobilin sert bir biçimde hız kazanmasını, virajlarda birden sürat alışını deneyimlemek çok eğlenceliydi” diye konuştu.

Nordschleife’deki e-rekorla birlikte Volkswagen bir kez daha elektrikli mobilitenin sağladığı muazzam performans kabiliyetlerini kanıtlamış oldu. Volkswagen Motor Sporları Yöneticisi Sven Smeets, “Bu etkileyici başarı hikayesi, mühendislerimizin titiz hazırlıklarının, test aşamasında bütün bir takımın kusursuz çalışmasının ve elbette Romain Dumas’ın mükemmel sürüş performansının sonucu” dedi.

Gelişmiş ID.R versiyonu Nordschleife’nin özel koşullarına adapte oldu

Volkswagen Motor Sporları, ID.R’ı Nürburgring Nordschleife görevine hazırlamak için Pikes Peak ve Goodwood rekor turlarındaki versiyonunu, sadece beş ay içerisinde adeta baştan yarattı. Teknik Direktör François-Xavier Demaison, “Bu gelişmiş ID.R versiyonunda, aerodinamik konfigürasyon, daha da güçlü bir biçimde mümkün en üst hıza adapte edildi” dedi. “Simülatörde ve yarış pistinde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı test turları sayesinde, bilhassa şase ayarına, enerji idaresine ve rekor teşebbüsüne en uygun lastik seçimine odaklanarak ID.R’ı Nordschleife’ye özel koşullara adapte ettik” diye konuştu.

Malatya'da konteyner kentte yangın

Siyonist işgalciler Batı Şeria’da bir haftada 100 Filistinliyi alıkoydu

Bayrampaşa Belediyesi’ne ilişkin soruşturmada tutuklama kararı

Sinop'ta feci kaza: 2 ölü, 6 yaralı

Batman’da 4 bin 201 kilometrelik köy yolu ulaşıma açıldı

Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Gambiya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 7 ölü, onlarca kayıp

Diyarbakır'da buzlanma nedeniyle onlarca araç yolda kaldı

Rusya Kinjal hipersonik füzeleri ile Ukrayna'daki askeri tesisleri vurdu

Rusya ile Ukrayna arasında barışın yolunu tıkayan nükleer santral krizi

Bakan Tunç’tan Fatih’te 2 aylık bebeğin ölümüyle ilgili açıklama

Adana Yüreğir’de Aralık ayı asayiş bilançosu açıklandı

ABD'den Çin'e Tayvan tepkisi

Siirt’te karla mücadele ekipleri acil vakalar için seferber oldu

Bakan Fidan, BAE'li ve Suudi bakanlarla görüştü

Meksika'da 6.5 büyüklüğünde deprem

Yabancı plakalı araçların geçiş ücretleri gümrükten alınacak

Meteorolojiden Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı

Battalgazi'de tüm mahalleler yollar ulaşıma açıldı

HÜDA PAR'dan ters kelepçe takılan kadınların görüntülerinin basına servis edilmesine ilişin açıklama

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asansör arızaları vatandaşları mağdur ediyor

Karla mücadele çalışmaları devam eden Malatya'da 117 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Polisin üzerine motosiklet süren 2 kişi tutuklandı

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Öğrenci affı için yarını beklemek bile geçtir

Yetimler Vakfı’ndan Muhammed Eyüp Ari’ye destek ziyareti

Bayburt İl Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı

Mersin’de sağlık altyapısı güçleniyor: 16 yeni Ssğlık tesisi inşa ediliyor

Ankara’da aranan 891 şahıs yakalandı

Ankara'da İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

YÖK öncü oldu üniversiteler enerji için birleşti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da konteyner kentte yangın

Siyonist işgalciler Batı Şeria’da bir haftada 100 Filistinliyi alıkoydu

Bayrampaşa Belediyesi’ne ilişkin soruşturmada tutuklama kararı

Sinop'ta feci kaza: 2 ölü, 6 yaralı

Batman’da 4 bin 201 kilometrelik köy yolu ulaşıma açıldı

Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Gambiya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 7 ölü, onlarca kayıp