• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

04 Kasım 2025, Salı 18:02
04 Kasım 2025, Salı 18:02
Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardinli emekli İmam-Hatip Hasan Yenigün, işgalci rejimin mallarını boykot etmeye devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir." dedi.

İşgal rejimi ürünleri ve işgale destek veren şirketlere yönelik gerçekleştirilen küresel boykot hassasiyetine ilişkin İLKHA'ya konuşan emekli İmam-Hatip Hasan Yenigün, bir Müslüman'ın vicdan sahibi olarak boykota büyük önem vermesi gerektiğini söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki ateşkes yapılmasına rağmen işgal rejimin anlaşmayı defalarca ihlal ettiğini belirten Yenigün, ateşkes anlaşmasına bakılmaksızın siyonistlerin ürünlerinin boykot edilmesi, bu konunun gündemden düşmemesi gerektiğini kaydetti.

Yenigün, işgalci siyonistlerin tarih boyunca yapılan anlaşmalara sadık kalmadığını belirterek, "Allah'a hamd olsun bizler Müslümanız. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de, bu siyonist hakkında bize geniş bir malumat veriyor. Hazreti Musa'dan Hazreti İsa'ya ,Hazreti İsa'dan Hazreti Muhammed'e kadar Kur'an-ı Kerim'de geniş bilgiler verilmiştir. Peygamber katili, bebek katili siyonist Yahudilerin yaptıkları mezalimler hakkında bir Müslüman olarak zaten geniş bir malumata sahibiz. Bunlar, Hazreti İsa'yı öldürmek istediler, öldüremediler. Aynı şekilde Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ı üç defa öldürmek için suikast tertiplediler fakat başaramadılar. Çünkü ilahi mesajın insanlara ulaşması gerekiyordu. Bunlar böyle bir millettirler. Kur'an-ı Kerim'e bakıldığında bu siyonistler, hep anlaşmayı bozduklarını öğreniyoruz. Bakara Sure'sinde, ne kadar peygamberle bir anlaşma bir veyahut barış anlaşması imzalamışlarsa barışı bozan taraf onlar olduğunu, hatta melun olmalarının sebebi olarak  bu sözlerini bozduklukları zikrediliyor. Maide Süresin'de, 'Onlar, anlaşmaları bozukları için biz onları lanetledik ve kalplerini de kaskatı kıldık' buyruluyor." şeklinde konuştu.

"Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir"

Boykotun geçici bir süreç olmadığını ifade eden Yenigün, "Bu siyonist Yahudilerin kalbinde merhamet yok, şefkat yok, acıma hissi yok; yaşlılara, çocuklara, kadınlara, sağlık personellerine acımadığı gibi katlediyorlar. Böyle bir millet hakka hukuka riayet etmiyor. Elbet bizler de Müslüman olarak bu zulme karşı sessiz kalamayız. Çünkü zulme sessiz kalmak zulmü onaylamaktır. Zulme rıza zulüm, küfre rıza da küfürdür. Dolayısıyla bizler hem Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimize dua edeceğiz hem de siyonistlerin mallarını boykot etmeye devam edeceğiz. Bu geçici bir süreliğine değildir. Çünkü bunlar da tıpkı o Medine Yahudileri gibi ateşkes imzalandıktan kısa bir müddet sonra yine onlarca, yüzlerce kardeşlerimizi katlettiler. Refah Kapısından yardımların girmelerini engelliyorlar. Bu zulüm devam ediyor. Dolayısıyla ateşkes olsun veya olmasın bir inancımızın gereği olarak boykot etmeye devam edeceğiz. Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir. Aynı zamanda imani bir sorumluluktur." ifadelerini kaydetti.

"Boykot atılan küçük bir adım olabilir ancak küçük adımlar büyük değişimlere sebebiyet verecektir"

Boykot hususunda bilinçli olunması gerektiğini belirten Yenigün, şöyle konuştu:

"Bir Müslüman olarak kendi evimizde, iş yerlerimizde, lokantalarımızda, düğünlerimizde onlara ait olan ürünlere yer vermeyeceğiz. Onlara ait olan kolayı içmeyeceğiz, misafirlerimize ikram etmeyeceğiz, ticaretini yapmayacağız. Bunun bir vebali vardır. Onların kahvelerini içmeyeceğiz, temizlik ürünlerini evimize almayacağız. Ailelerimizi, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Bizim paramızla onlara herhangi bir yardım geçmemesi lazım. Allah-u Teala, iyilikte yardımlaşmamızı, günahta ve zulümde ise yardımlaşmamamızı istiyor. Bu zalimler, Gazze'de 70 bin insanı katlettiler. Bunu unutacak mıyız? Boykot atılan küçük bir adım olabilir. Ancak atılan küçük adımlar büyük değişimlere sebebiyet verecektir. Bu konuda bilinçli olmak lazım. Bizler bu zalimleri sevemeyiz, kalbimiz ile onlara meyletmemiz yasaklanmıştır. Boykot geçici bir süreliğine değil, devamlı ve bilinçli bir şekilde boykot etmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Suriye güvenlik güçleri Haseke'ye girdi: Kamışlı Havalimanı bugün devralınıyor

Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'ye dönüşler ağır denetimle başladı

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye güvenlik güçleri Haseke'ye girdi: Kamışlı Havalimanı bugün devralınıyor

Refah Sınır Kapısı açıldı: Gazze'ye dönüşler ağır denetimle başladı

"Dijital Dünyada Çocukların Güçlendirilmesine Yönelik Eylem Planı" Resmî Gazete'de

Witkoff-Arakçi görüşmesi İstanbul'da: Trump'tan "zaman daralıyor" açıklaması

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Han Yunus ve Cibaliya'da 3 şehit

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası