• BIST 100

    10979,20%-0,62
  • DOLAR

    41,58% -0,01
  • EURO

    48,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5093,80% -0,62
  • Ç. ALTIN

    8331,71% -0,24

Emekli Memur-Sen: Emekliler yok sayılıyor, teklifi kabul etmiyoruz

14 Ağustos 2025, Perşembe 17:01
14 Ağustos 2025, Perşembe 17:01
Emekli Memur-Sen: Emekliler yok sayılıyor, teklifi kabul etmiyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Emeklilerin gelir kayıplarına dikkat çekmek ve 8. Dönem Toplu Sözleşme’den beklentilerini dile getirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan Emekli Memur-Sen, Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu zam teklifini "yok hükmünde" ilan etti.

Memur-Sen’e bağlı Emekli Memur-Sen, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara çözüm üretilmemesi ve 8. Dönem Toplu Sözleşme’de sunulan düşük zam teklifini protesto etmek amacıyla Ankara’da eylem yaptı. Milli Kütüphane önünden yürüyüşe geçen emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı.

"İşverenin bizi yok sayan teklifine tepki göstermek için buradayız"

Burada konuşan Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, "Masadan etkilenen, Sendikal örgütlenme özgürlüğü olmadığı için 'masada temsil edilmeyen' emekli kamu görevlileri olarak; sesimizi duyurmak, yaşadığımız mağduriyeti, toplu sözleşmeden beklentilerimizi ifade etmek, işverenin bizi yok sayan teklifine tepki göstermek için buradayız. Bildiğiniz üzere Kamu İşveren Heyeti, 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin teklifini Salı günü açıkladı. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu teklifin; akılla, hakkaniyetle, adaletle, memurun ve emeklinin gerçekleriyle ilgisi alakası yoktur. Bu teklifte emeklilerin kayıplarını telafi edecek iyileştirme yok. Cumhurbaşkanımızın sözünü gerçeğe dönüştürecek, seyyanen ödemenin emekliliğe yansıtılması yok. Taban aylığa zam, refah payı yok. Kısacası, bu teklifte emekliler yok. Bu teklifin emekli hanesi bomboş. Bu yüzden işverenin bu teklifi bizim için yok hükmündedir.  Kamu işvereni, emek verenleri, ömür tüketenleri görmezden gelmiştir." dedi.

"Biz emekliler olarak, hakkımızın gözetilmediği bu teklife hayır diyoruz"

Açıklamasının devamında Küçükkösen, "Bizler, devletimize, milletimize hizmet ederek, ülkemize değer katarak ömrümüzü geçirdik. Emekli olmak; ay sonu hesabı yapmadan, ekonomik kaygılardan uzak, huzur içinde yaşamak demektir. Ama bugün görev ve emekli aylığı arasındaki bağ kopmuş, emekli yokluğa, açlığa, sefalete mahkûm edilmiştir. Kamu işvereni bu gerçeğe gözünü kapatmış, emekliyi yok saymış, haksız, hakkaniyetsiz bir teklif sunmuştur. Biz emekliler olarak, hakkımızın gözetilmediği bu teklife hayır diyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Artık sabrımız tükendi, bıçak kemiğe dayandı, geçim derdimiz boyumuzu aştı"

"Alın terimizin karşılığı olan aylıklarımız, en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hâle geldi." diyen Küçükkösen, devamında şunları aktardı: "Artık sabrımız tükendi, bıçak kemiğe dayandı, geçim derdimiz boyumuzu aştı. Görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki oran yüzde 45’e geriledi. Emeklilere yansıtılmayan 8 bin 77 TL’lik seyyanen zam bugün 18 bin 600 TL’ye çıktı. Bu rakam bize yansıtılmadığı için bugün açlık sınırının çok altında yaşamak zorunda kalıyoruz. İşveren Heyeti haksızlığı görmüyor, ya da görmezden geliyor. Bu yüzden taban aylığa artış verip emeklileri rahatlatma yoluna gitmiyor. Verilmeyen seyyanen zamla, bugün neredeyse bir emekli aylığı elimizden alınıyor. Memur-Sen Genel Başkanımız emeklilerin haklarını savunmak için mücadele verirken, işveren tarafı emeklileri kapsam dışında tutarak tekliflerimizi yok sayıyor. Oysa bu adaletsizliğin giderileceği, emeklinin beklentilerinin karşılanacağı, sorunlarının çözüleceği yer toplu sözleşme masasıdır. Cumhurbaşkanımızın taahhüt ettiği seyyanen zammın emekliye yansıtılacağı yer de yine bu masadır. Biz, bu ülkenin onurlu emektarlarıyız. Bizi görmezden gelmek; alın terimizi inkâr etmek, Emeğimizi yok saymaktır. İşveren teklifini revize etmeli, bu ayıbı düzeltmelidir. Memur-Sen’in taban aylığa zam, 1. dereceye 3600 ek gösterge, eş ve çocuk yardımı, ek ödemeler, tazminatlar ve fazla çalışma ücretlerinin emekliliğe yansıtılması yeni teklifte yer almalıdır. Devletimiz bütün bunları yapacak güçtedir."

"Biz hakkımızdan fazlasını istemiyoruz"

Son olarak Küçükkösen, "Biz hakkımızdan fazlasını istemiyoruz. Biz emeğimizin karşılığını, bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bu yüzden işveren heyeti yanlışını fark etmeli, masaya müzakere edilebilecek, emeklilerin hakkını teslim edecek, alın terinin karşılığını verecek teklifle gelmelidir. İşveren, emeklilerin zorluklarını görmeli, sesini duymalı, bizi daha fazla meydanlara çıkmaya zorlamamalıdır. Biz hakkımızı alıncaya kadar, gerekirse her gün meydanlara çıkmaya, sesimizi duyurmaya, haksızlığı haykırmaya devam edeceğiz." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gaza kış öncesi zam yok

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı

Diyarbakır Valiliği’nden 4 kişinin hayatını kaybettiği kuyu faciasına ilişkin açıklama

Anket: Amerikan halkının israile verdiği destekte büyük düşüş

Bakan Fidan, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Katar: Trump'ın planının açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gerekiyor

Merdiven boşluğuna sıkışan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen her 2 çağrıdan 1’i asılsız

Kassam: Mücahitlerimiz sıfır mesafeden işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 66 bin 97'ye yükseldi

Ankara'da bir esnaf işlettiği marketi 'Boykot Market'e çevirdi

Diyarbakır’da temizlik için girdikleri kuyuda 4 kişi hayatını kaybetti

MGK bildirisi açıklandı

İşgalciler, daha önce serbest bıraktıkları 40 kişiyi yine alıkoydu

Bursa’da kuraklık nedeniyle planlı su kesintileri yapılacak

Brüksel Havalimanı 14 Ekim’deki tüm uçuşları iptal etti

Malatya'da bir hasta, "Geyik boynuzu böbrek taşı"ndan ameliyatla kurtuldu

Türkiye-İran dostluğuna Van-Hoy kardeşliğinin katkısı

Hatay'daki kazılarda 7 bin yıllık insan ayak izleri bulundu

MGK toplandı

Siirt’te camiler ve din görevlileri haftası başlıyor

Kahramanmaraş'ta TOKİ şantiyesinde yangın: 400 kişilik işçi yatağı küle döndü

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Oğraş: Öğretmenler kılık kıyafet seçimiyle öğrencilere örnek olmalı

Bakan Yerlikaya: Eski tip ehliyetlerde süre uzatımı olmayacak

20 binden fazlası rehabilitasyonda: siyonist sözde askerler psikolojik çöküşte

Aile içi şiddet sadece yetişkinleri değil, çocukları da derinden yaralıyor!

İstanbul'da trafik tartışmasında taşla saldıran şüpheli yakalandı

HÜDA PAR’dan Trump’ın Gazze planına tepki: Filistin halkının iradesi yok sayılıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı verileri açıklandı

Şanlıurfa’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gaza kış öncesi zam yok

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı

Diyarbakır Valiliği’nden 4 kişinin hayatını kaybettiği kuyu faciasına ilişkin açıklama

Anket: Amerikan halkının israile verdiği destekte büyük düşüş

Bakan Fidan, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Katar: Trump'ın planının açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gerekiyor

Merdiven boşluğuna sıkışan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı