• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Emekliler Batman'da çorba dağıtarak geçim zorluklarına dikkat çekti!

GÜNDEM 28.01.2025 16:27:45 0
Emekliler Batman

Batman'daki emekliler, artan yaşam maliyetleri ve hayat pahalılığına dikkat çekmek amacıyla çorba dağıtarak geçim sıkıntılarını gözler önüne serdi.

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve beraberindeki emekliler, vatandaşlara çorba ikramında bulunarak yaşadıkları geçim zorluklarına dikkat çekti.

Yıldız Camii önünde yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve geçimlerini sağlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Hüseyin Ekmen

Ekmen, bu durumu dile getirmek için bir etkinlik düzenlediklerini, emeklilere sıcak çorba dağıtarak hayat pahalılığından kaynaklanan mağduriyetleri protesto ettiklerini söyledi.

Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş talep ettiklerini vurgulayan Ekmen, düzenledikleri anlamlı etkinlikle, bu taleplerini başta siyasi partiler olmak üzere kamuoyuna duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

"Aldığımız ücret anında eriyor"

Emeklilerin aldıkları maaşlarla geçinmelerinin neredeyse imkansız hale geldiğini belirten Ekmen, "Emeklilerimiz çok büyük bir sıkıntı içinde hayatlarını devam etmeye çalışıyorlar. Bu hayat pahalılığına, zamlara, enflasyona karşı emeklilerin aldığı ücret anında eriyip gidiyor. Emeklilerin 15 bin lirayla geçinecek takati kalmadı. Ev kiralarının 15 bin liraya çıktığı Batman'da 14 bin lira maaş alan emekli nasıl geçinecek?" diye sordu.

"Amacımız insanca yaşayabileceğimiz bir aylığın ödenmesidir"

Başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Ekmen, "Böyle bir etkinlik yapmamızın amacı; başta iktidar olmak üzere, siyasi partilerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının emeklilerin mağduriyetiyle ilgili biraz daha duyarlı olmaları, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir aylığın ödenmesi içindir. Emekliler hayat pahalılığından dolayı hastalığa yakalanmış durumda. Artık evlerinden çıkamayacak duruma gelmişler." diye konuştu.

"Amacımız kimseyi üzmek değil, hakkımızı aramaktır"

Açıklamasının devamında Ekmen, "Amacımız kimseyi üzmek değil, hakkımızı aramaktır. Biz hak verildiğinde teşekkür etmesini de biliriz, hakkımızı her platformda aramasını da biliriz. Buradaki amacımız, emeklilerimize sıcak bir çorba verip onların haklarını aradığımızı kendilerine beyan etmektir. Emeklilerimizin yaşamış oldukları sıkıntıları çorba dağıtarak dile getirmek istedik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ