Emekliler: Çoğu emekli yarı aç yarı tok yaşamak zorunda kalıyor

Emekliler: Çoğu emekli yarı aç yarı tok yaşamak zorunda kalıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
EKONOMİ 3.10.2024 14:24:44 0

Türkiye'de ortalama 13 milyon emekli bunuyor. Enflasyonun etkisiyle maaşlarının eridiğini belirten emekliler, çoğu emeklinin yarı aç yarı tok yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye'de emeklilerin geçim sıkıntısı konusu uzun süredir gündemdeki yerini korurken, emekliler enflasyona karşı eriyen maaşlarına çözüm bekliyor.

12 bin 500 lira olan emeklilik maaşıyla geçinmenin çok zor bir dönemde yaşadıklarını kaydeden Batman'daki emekliler, geçinebilmek için ihtiyaçlarında ucuza kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Çoğu emeklinin yarı aç, yarı tok yaşamak zorunda kaldığını ve emeklilerin dünya nimetlerinden faydalanamadığını belirten emekliler, emekliler arasındaki maaş farklarının kaldırılmasını istedi.

Ahmet Yıldırım

"Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor"

Maaşının neredeyse yarını kiraya verdiğini anlatan Ahmet Yıldırım, "26 sene hizmet verdim ve şu anda aldığım maaş 12 bin 500 liradır. Ben bu parayı kiraya mı, doğal gaza mı, su ya da elektrik faturasına mı vereceğim? Neye yetecek? Hayat şartlarımız sıfırdır. Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor ama bunu markete, kasaba sorduğumuzda görüyoruz. Kiralık evde kalıyorum ve 5 bin liranın altında Batman'da ev bulamadım. Maaşımın yarısı kiraya gidiyor. Tek olmama rağmen bu maaşla geçinemiyorum. Kabalık bir nüfusum olsaydı nasıl olurdu? Hiç geçinemezdim." ifadelerini kullandı.

Yusuf Konakçı

"Markete girdiğimiz zaman altından kalkamıyoruz"

Emeklilik parasıyla geçinmenin çok sıkıntılı olduğunu söyleyen Yusuf Konakçı, "Şu anda emekliler enflasyonda eziliyorlar. 12 bin 500 lira emeklilik maaşı alıyorum ve kiracıyım. Küçük çocuğum yanımda ve çalışıyor, yoksa kesinlikle geçinemezdik. Bir markete girdiğimiz zaman altından kalkamıyoruz. Bu hükümet 22 sene içinde emekliye bir şey yapmadıktan sonra neler yapabilir? Bu durumun böyle gitmesi çok zordur." şeklinde konuştu.

Mehmet Yanat

"12 bin 500 lira maaşla kiralık ede kalan emekliler nasıl geçinir?"

Emeklilerin dünya nimetlerinden faydalanamadığını ifade eden Mehmet Yanat, şöyle dedi:

"2014 yılından beri emekliyim ve şu anda 16 bin lira civarında bir maaş alıyorum. Kira vermediğim halde bu maaş bana yetmiyor. 12 bin 500 alıp kira verenler nasıl geçiniyor? Siz düşünün. Emekliler yarı aç yarı toktur. Bu hayat şartlarında istediğin gibi yaşayamıyorsun. Emekliler dünya nimetlerinden faydalanamıyor. Emeklilerin enflasyona ezdirmeyiz diyorlar ama gerçek rakamları açıklamıyorlar. Böyle olunca maaşlarımızda düşük oluyor. İlk emekli olduğumda kırmızı etin kilosu 25-30 lirayken 30 kilo civarına tekabül ediyordu ve ayda iki kilo et alıyorduk. Ama şu anda bir kilo kırmızı et ancak alabiliyorum. Evde eşimle beraber iki kişi ve tek başımıza olup, kira ödemediğimiz halde emeklilik maaşım bize zar zor yetiyor."

Mehmet Ali Bilen

"Emeklilerde maaş dengesizliği düzeltilmeli"

Emekli maaşlarının arasında büyük bir dengesizliğin olduğunu belirten Mehmet Ali Bilen, "Kimi emekli 50 bin lira civarlarında maaş alırken kimisi ise 12 bin 500 lira alıyor. Bu ikisi arasında uçurum gibi bir fark var. Bunun düzenlemesini ise hükümetin yapması gerekiyor. Hayat şartları çok zor. Kiralar uçmuş. Enflasyon uçmuş. Pahalılık uçmuş. Herkes istediği gibi yiyip içemiyor. Emeklilerde maaş dengesizliğinin düzeltilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Burhan Kayhan

"Geçinebilmek için ihtiyaçlarımızda ucuza kaçıyoruz"

Hayat pahalılığından dolayı emeklilik maaşlarının kendilerine yetmediğini ifade eden Burhan Kayhan ise şunları söyledi:

"Ev benim olmasaydı bu maaşla kendimi geçindiremezdim. İhtiyaçlarımızda da ucuza kaçıyoruz. Devlet serbest piyasayı kontrol altına almasa hayat daha çok kötüye gider. Ekonomi ise çok kötü durumda. Bakanlıkları görevlerini yapmayınca herkes istediği şekilde davranıyor. Hayat çok pahalı, maaşlar yetersiz ve ekonomimiz iyi değildir." (İLKHA)

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

Yükleniyor