• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Emeklilerden indirimlerin kaldırılmasına tepki: Bizi dilenci durumuna sokmayın!

GÜNDEM 18.02.2025 17:03:27 0
Emeklilerden indirimlerin kaldırılmasına tepki: Bizi dilenci durumuna sokmayın!

2024 yılının "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından, emeklilere yönelik sağlanan bazı avantajların kaldırılması, tepkilere yol açtı.

Şehirlerarası ulaşımdaki yüzde 20'lik indirim ve TCDD biletlerinde yapılan yüzde 10'luk indirimin sona ermesi, emeklilerde hayal kırıklığına neden olurken, Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fethi Tutumlu, bu durumu sert bir dille eleştirdi.

Emeklilere yönelik sunulan desteklerin yalnızca 2024 yılı ile sınırlı olmasının, birçok emekli için derin bir hayal kırıklığına yol açtığını ifade eden Tutumlu, "Biz dilenci değiliz, onurlu insanlarız. Bizi dilenci durumuna sokmayın!" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Tutumlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Başta ulaşım sektörü olmak üzere birçok alanda emeklilerimize bazı avantajlar öngörülüyordu. Maalesef ulaşımdaki indirimlerin ve sağlanan bir takım avantajların ortadan kaldırıldığı yönde şikayetler geldi. Başta ulaşım olmak üzere birçok avantajların kaldırıldığını gördük."

"Bizler umutlanmıştık"

2024 yılına yönelik beklentilerin hayal kırıklığına dönüştüğünü belirten Tutumlu, "2024 yılı bittiğinde bütün avantajların rafa kaldırıldığını maalesef üzülerek görüyoruz. Bizler umutlanmıştık. Emeklilerimiz parklarda dolaşıp rahat bir nefes alması gerekirken bir gıdım daha ucuz bir şey alırım endişesiyle sokak sokak dolaşması üzüntü verici. Sanki dilenciye para veriliyor gibi yapılması bizim çok zorumuza gidiyor." diye konuştu.

"Seyyanen zam ve 3600 ek göstergemizi verin, indirim istemiyoruz"

Tutumlu, hükümete yönelik sert ifadelerle şu çağrıyı yaptı:

"Bizlere seyyanen zammımızı ve 3600 ek göstergemizi versinler biz indirim, avantaj istemiyoruz. Biz indirim peşinde değiliz. Biz dilenci değiliz. Biz onurlu insanlarız. Emeğimizle, alın terimizle hayatımızı geçirdik. Bizi dilenci durumuna sokmayın. Buna hakkınız yok. Bize bunu yaşatanlara da hakkımızı helal etmiyoruz. Yazıktır, günahtır. Emekliler yılını sadece dostlar pazarda görsünler anlayışıyla yaptınız. Bize hakkımızı, seyyanen zammımızı, 3600 ek göstergemizi verin başka bir ihsan da istemiyoruz." (İLKHA)

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ