Emirhaydar Mahallesi’nde içme suyu sorunu çözülüyor

Tarih: 02.01.2023 14:00
Emirhaydar Mahallesi’nde içme suyu sorunu çözülüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Emirhaydar Mahallesi’nde içme suyu sorunu çözülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi tarafından Araban ilçesi Emrhaydar kırsal mahallesinde sondaj çalışması başlatıldı.
Gaziantep’in Araban İlçesi Emirhaydar Mahallesi’ndeki içme suyu problemi Araban Belediye başkanı Hasan Doğru’nun girişimleri ile çözüme kavuşuyor. Başkan Doğru’nun çabalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Emirhaydar Mahallesi’nde sondaj çalışması başlattı. Yeni yılın ilk gününde yürütülen sondaj kuyusu açma çalışmaları nedeniyle yetkililere teşekkür eden Mahalle Muhtarı Seydi Vakkas Kaya, mahallenin yaklaşık 2 yıldır Yolveren, çakallı ve Beydilli kırsal mahalllerinin içme suyu hattından faydalandıklarını da ifade etti.
Muhtar Kaya, 'Mahallemize ait bir içme suyu hattımız bulunmadığı için iki yıldan beri Yolveren, Çakallı ve Beydilli mahalleleri içme suyu hattından faydalanıyorduk. Bu hattan kış aylarında su kullanımının azlığı nedeniyle mahalle sakinleri olarak sık sık ve uzun süreli su sıkıntısı yaşamasak da yaz mevsimlerinde su kullanımının artmasıyla birlikte 4 mahallenin aynı içme suyu hattını kullanmamız ve yeterli suyun bulunmaması sebebiyle azalan içme suyunu kullanamıyoruz. İki yıldan beri yaz mevsimlerinde mahallemizin içme suyu ihtiyacını tankerlerle karşılıyorduk. İki yıldan beri mahallemizi içme suyuna kavuşturmak için yoğun çaba gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi GASKİ Genel Müdürlüğü, özellikle yaz mevsimlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı içme suyu sorununu tamamen çözmek için mahallemiz sınırları içerisindeki Satlak Mevkiinde yeni yılın ilk gününde, mahallemizin en önemli ihtiyaçlarından olan içme suyu için sondaj çalışmalarını başlattığını belirten Muhtar Kaya, mahallemizin iki yıllık içme suyu sorununun çözümü için başlatılan sondaj çalışmaları başlattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla mahallemizin ve bölgemizin takdirini topluyor. İçme suyu sondajı için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere, GASKİ Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Sönmezler, Araban Belediye Başkanımız Sayın Hasan Doğru, GASKİ Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Karadağ, GASKİ Araban Şubesi Müdürü Çağrı Arpaçay ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim' ifadesine yer verdi.
[gallery ids=',74997,74998']

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Diyarbakır'da asfalt yüklü kamyon devrildi

Gazze'deki hükümetten ABD merkezli şirketin Gazze planlarına tepki

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Bir dizi eylem kararı aldık

Pakistan'da bina çökmesi: 27 ölü

Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada 7 ülke arasına girdik

Ensarullah, işgal havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldı

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

42 yıl önce kaçırılan İranlı diplomatlar hakkında Devrim Muhafızları Ordusu'ndan israile sert uyarı

İletişim Başkanlığı: 761 yangın kontrol altına alındı

Malatya'da traktör devrildi: 2 ölü

Kumbarasındaki harçlıkları Gazze için bağışladı

Malatya’da korkutan arazi yangını

Antalya’da kafesten kaçan arslan bir kişiyi ağır yaraladıktan sonra öldürüldü

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Yükleniyor