• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Emlakçı Korkmaz: Kira fiyatlarında değişiklik beklenmiyor

11 Ocak 2025, Cumartesi 13:37
11 Ocak 2025, Cumartesi 13:37
Emlakçı Korkmaz: Kira fiyatlarında değişiklik beklenmiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Konut yetersizliği ve yüksek maliyetler nedeniyle Bingöl'de kira fiyatları yüksek seyrini sürdürüyor. Emlakçı Behçet Korkmaz, piyasada yakın zamanda bir rahatlama beklenmediğini ifade etti.

Korkmaz, Türkiye genelinde, Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerinin başlamasının kira fiyatlarına olumlu etkiler yapabileceği düşünülse de Bingöl özelinde bu durumun beklenmediğini ifade etti.

Bingöl’de çok fazla konut yapılmadığı için talebin karşılanmadığını aktaran Korkmaz, “Suriye'ye geri dönüşler başladı. Bu durum Türkiye genelinde belki olumlu bir şekilde kiralara yansıyabilir. Fakat Bingöl'de özellikle kiralar konusunda olumlu bir geri dönüş olacağını sanmıyorum. Bunun nedeni, Bingöl'deki ciddi konut sıkıntısıdır. Yapılan TOKİ projelerinin bir türlü satışa sunulmaması, özellikle konut yetersizliğinden dolayı kiraların yüksek kalmasına neden oluyor. Yapımı biten TOKİ'lerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildiği biliniyor ancak hala satışa sunulmadılar. Bingöl'de çok fazla yeni konut yapılmadığı için talep karşılanamıyor. Bu da hem kiraların artmasına hem de kiralık konut bulma konusunda zorluklara yol açıyor. Özellikle öğrencilerin kiralık konut bulmakta çok zorlandığını görüyoruz. Kış mevsiminde olmamıza rağmen, genelde bu dönemde bir nebze rahatlama olurken, şu an bile kiralık daire bulma sıkıntısı devam ediyor.” dedi.

“Suriyelilerin çalıştığı işlerde 'Suriyeliler gitsin' diyenler çalışmıyor”

Suriyelilerin dönüşünün olumlu tarafının da olduğunu ancak Suriyelilerin çalıştıkları işlerde kimsenin çalışmadığını belirten Korkmaz, “Türkiye genelinde resmi rakamlara göre yaklaşık 4 milyon Suriyelinin bulunduğu belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı en son açıklamada, şu ana kadar 25 bin Suriyelinin geri dönüş yaptığı ifade edilmişti. Bu sayı Türkiye genelinde önemli bir etki yaratmayacaktır. Ancak, Suriyelilerin geri dönmesinin olumlu etkilerinin olabileceği de bir gerçektir. Bununla birlikte, bir başka açıdan da düşünmek gerekiyor, bugün Suriyelilerin çalıştığı işlerde, "Suriyeliler gitsin" diyenlerin çoğu çalışmayı tercih etmiyor. Böyle bir durumda 'Buyurun, bu işleri siz yapın' dediğinizde, 'Biz o işi yapmayız' diyenler de var. Ancak aynı kişiler, Suriyelilerin gitmesini istemekte ısrar ediyor.” şeklinde konuştu.

“Konut satışlarında oldukça büyük bir azalma söz konusu”

Konut fiyatlarının yüksek olması nedeniyle satışların da durgun olduğunu vurgulayan Korkmaz, Bingöl’de konut ve kira piyasasının mevcut durumunu şöyle değerlendirdi:

“Bingöl'de resmi rakamlara göre burada 1230 Suriyelinin yaşadığı belirtiliyor. Bu sayı, Bingöl açısından çok ciddi bir rakam değil. Suriyelilerin belli bölgelerde, özellikle Şanlıurfa civarında yoğunlaştığı biliniyor. Bingöl'de ise Suriyelilerin geri dönüşünün kiralar üzerinde herhangi bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Özellikle kira fiyatları konusunda bir değişiklik beklenmiyor. Emlak piyasası, şu an maalesef Bingöl için konuşuyoruz, durgun bir vaziyette. Emlak piyasası, çünkü fiyatlardan hepimiz haberdarız. Yüksek maliyetlerden dolayı, fiyatların artmasından dolayı kimse konut alamıyor. O yüzden konut sıkıntısı ve konut satışlarında oldukça büyük bir azalma söz konusu. Dolayısıyla bu konuda da bir sıkıntı yaşanıyor. Biliyoruz ki Bingöl'de birçok yerde yine TOKİ'nin yapacağı konutlar var. Bunlar da bir an önce yapılırsa ve devreye girerse, satışları falan yapılırsa, evet belki bir hareketlenme olur. Bir rahatlık oluşur en azından hem kiralık konut konusunda hem de satılık konut konusunda. Piyasalara biraz hareketlilik gelir."  (İLKHA)

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama