• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Endonezya’dan Gaziantep’e zeka oyunları
GÜNDEM
Tarih: 15.02.2024 10:50
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Endonezya’dan Gaziantep’e zeka oyunları
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Endonezya’dan Gaziantep’e zeka oyunları

Endonezya’da yetişen tik ağacından tamamen elle işlenerek yapılan zeka oyunları Türkiye’de yalnızca Gaziantep’te satılıyor.
Gaziantep’te Zincirli Bedestende açtıkları iş yerleri ile zeka oyunlarının insanlarda zihinsel potansiyeli artırma, algılama, problem çözme, koordinasyon, dikkat, el göz koordinesini sağlama, insanın mukayese ve muhakeme yeteneğini artırma, üç boyutlu bakış açısı kazandırma gibi faydaları olduğunu, bunu artırmak için böyle bir işe adım atıklarını söyleyen işyeri sahibi Ali Özsoy, bunun ticaret yapmak değil keyifli bir hobi olduğunu belirtti.
65 yaşındaki Özsoy, emekliğinde zamanını değerlendirmek için açtığı zeka oyunları dükkanında ürünlerin Endonezya ve Hindistan’dan getirdiklerinin, Türkiye’de bu işi sadece kendisinin yaptığını ifade etti.
“Geçirdiğimiz büyük ameliyatların bir nevi ilacı”
Zeka oyunlarının işletmesini para amacı gütmeden yaptıklarını belirten Özsoy, “Bu iş bizim için bir ilaç. Bu ahşap zeka oyunları dünya genelinde olan bir oyun. Bu zeka oyunlarını Hindistan ve Endonezya’dan getiriyoruz. Zeka oyunları düz mantık bakmayı ortadan kaldırır. Ufkunuzu görürsünüz, yaşam tarzınız değişir. Dünyaya farklı bakarsınız. Ben 7 yıldır bu işle ilgileniyorum. Yani yaş sınırını biz kabul etmiyoruz. Ve yaşımızı hiç önemsemiyoruz. Geçirdiğimiz büyük ameliyatların bir nevi ilacı diyebilirim. Araştırmalarımıza göre Türkiye’de bu işi sadece biz yapıyoruz. Bizim özel okullarla da anlaşmamız var. Bu iş ticaret değil. Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz. Para kazanma gibi bir lüksümüz olursa bu iş olmaz” dedi.

“Alzheimer hastalığına iyi gelir”
Oyunların nelere iyi geldiğini de anlatan Özsoy, “Bu oyunlar Alzheimer hastalığına iyi gelir. Beyin devamlı dinç olur. Oyunların tek amacı yapmak olmamalı. Oynasanız bile sizin için iyidir. Bu oyuncaklar tik ağacından yapılır. Suya dayanıklı, sert bir ağaç olduğu için kullanışlı oluyor. Diğer ağaçlarda olur ama aynı verimi alamazsın. İnsanların ilgisini biz çekmeye çalışıyoruz. Gelenlere anlatıyoruz. Hiçbir ürüne yapılışını koymadık. Çünkü yapılışını verdiğimiz zaman bunu almanızın bir mantığı kalmıyor. Kendiniz uğraşıp bulacaksınız. Çocuklardan yapmasını değil oynamasını bekleyin” ifadelerini kullandı.

“Bu ürünler bize bir yılda geliyor”
Ürünlerin yılda bir kez uzak doğudan geldiğine ve ürünlerin fiyatlarına değinen Özsoy, “Bu ürünler bize bir yılda geliyor. Fiyatlar biraz yüksek. 1250 ile 1500 TL arasında değişiyor fiyatlar. Ve şuan da maliyeti 1400 TL oldu” şeklinde konuştu.

“65 yaşındayım ama zeka oyunları sayesinde kendimi 45 yaşında hissediyorum”
Zeka oyunlarının beyni genç ve dinç tuttuğuna değinen müşteri Rıza Polat, “Ben emekliyim. Boş zamanlarımda arkadaşımın yanına gelip zeka oyunları oynuyorum. Beynimi güçlendiriyor. Bu oyunları torunlarımda oynasın diye alıp eve götürüyorum. Emeklilikte zamanım böyle geçiriyorum. Zeka oyunları alzheimerı önlüyor. Bana göre 65 yaş üstü için kullanılmalı. Çünkü unutkanlığımızı önlüyor. Ben 65 yaşındayım ama zeka oyunları sayesinde kendimi 45 yaşında hissediyorum” diye konuştu.

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir