• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Enerji Bakanı Bayraktar: “Diyarbakır’da günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz”

14 Mart 2024, Perşembe 21:50
14 Mart 2024, Perşembe 21:50
Enerji Bakanı Bayraktar: “Diyarbakır’da günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Enerji Bakanı Bayraktar: “Diyarbakır’da günlük 15 bin varile yakın petrol üretiyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Diyarbakır bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakın petrol üretiliyor. İnşallah yeni keşiflerle daha da yukarıya götüreceğiz” dedi.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, “enerji alanında sizlerin hayatını kolaylaştırmak için nasıl gayret ediyorsak, çalışıyorsak, belediyecilik de yine sizlerin hayatını daha konforlu hale getirmek, zamanla daha huzurlu şehirlerde yaşamak için yapılacak hizmetleri içeriyor” diyerek, belediyecilik anlayışlarında insanı, merkeze koyan, insanların önceliklerini dileyen bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.
81 il de Türkiye’nin 860 yerleşim yerinde bugün doğal gaz olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Kendi petrol ve doğal gazımızı çıkartalım dedik. 2016 yılında çok önemli bir strateji değişikliğine gittik. Türkiye, kendi denizlerinde, kendi gemilerinde doğal gaz ve petrol aramaya başladı. Ama önce adını terörle anılan Gabar, Kato dağında, daha önce hiç gidilmemiş bölgelerde petrol aramaya başladık. Diyarbakır bizim için önemli bir petrol yeri. Günlük 15 bin varile yakın petrol üretiliyor. İnşallah yeni keşiflerle daha da yukarıya götüreceğiz” dedi.
31 Mart seçimlerine değinen Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:
“Büyükşehir belediye başkanı olarak sizlere direkt olarak bu bölge insanına hizmet etsin. Merkezi yönetimle uyum içerisinde bütün mesaisini buraya ayıracak. Birileri biliyorsunuz belediye başkanlığını yarı zamanlı olarak yapıyor. Belediye başkanlığına gelip ertesi gün başka işlere tevessül ediyor. Dolayısıyla bütün işi, mesaisi sizler olan, 7/24 sizlerin hizmetinde olacak bu belediyecilik anlayışına inşallah sizlerin oylarıyla ulaşırız. Bismil’imiz, Diyarbakır’ımız diğer illerimiz çok daha güzel, huzurlu, temiz, çevreci şehirler olur.”
AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden ise, 56 gündür arazide olduklarını, ilçe adayları, il teşkilatı ve milletvekilleriyle çok ciddi çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Çok iyi gittiğini aktaran Bilden, “Allah’a şükür saha çok iyi. Bu yıl bizi en mutlu eden konu Diyarbakır’da hiçbir şekilde halkı taş, soba, Molotof yok. Çok güzel bir seçim geçiriyoruz. İlimizin önemli sorunları var. onlara dönük cumhurbaşkanımızın vizyonu çerçevesinde çok önemli projeler hazırladık. Hem büyükşehir olarak, hem ilçe olarak sokak sokak ilimizi geziyoruz. Vekillerimizle beraber dışarıdaki 13 ilçemizi gezdik. Geçen hafta bitirdik. Tek bir projeleri yok. sadece yıllardır bu vatandaşlarımızı duygularını sömürerek bir siyasi propaganda yürütüyorlar. Bu sefer hemşerimizin yanında olacağını düşünüyorum. Oyları alarak inşallah 17 artı büyükşehri alacağız. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize takdim edeceğiz” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek