• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,02
  • EURO

    52,01% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7102,35% 0,66
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00

Engeli, Galatasaray aşkına engel olamadı

06 Haziran 2023, Salı 10:00
06 Haziran 2023, Salı 10:00
Engeli, Galatasaray aşkına engel olamadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Engeli, Galatasaray aşkına engel olamadı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan doğuştan yüzde 96 engelli raporu olan 40 yaşındaki Murat İçli, fanatiği olduğu Galatasaray’a 36 yıldır sevgisini eksiltmezken, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu zirvede tamamlayarak 23. şampiyonluğuna ulaşmasının mutluluğunu yaşıyor.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ikamet eden, yüzde 96 doğuştan engelli olan 40 yaşındaki Murat İçli’deki Galatasaray sevdası, çevresindekilerin de ilgisini çekiyor. 36 yıldır Galatasaray aşkıyla yanıp tutuşan Murat İçli, yaşamının her köşesine engeline rağmen Galatasaray’ı sığdırdı.
Galatasaray’ın geçmişten bu yana oynadığı tüm maçları ve futbolcuların fotoğraflarını tek tek ayak parmaklarıyla laptop bilgisayardan açıp izleyen İçli, aynı zamanda Galatasaray’ın 23. şampiyonluğunun sevinci içerisinde. Murat İçli, engeline rağmen kimi zaman ayağa kalkıp gol ve galibiyet sevinçleri yaşıyor.
Murat’ın hayatında bulunan bütün malzemelerde Galatasaray’a dair bir amblemin olduğunu belirten Emrah İçli, ağabeyinin Galatasaray maçlarının hiçbirini kaçırmadığını ve her maçta pür dikkatini vererek izlediğini söyledi.

Emrah İçli: “Ağabeyimin sevinçleri bizi hayretler içerisinde bırakıyor”
Galatasaray aşkıyla ağabeyinin enerjisinin deli dolu olduğunu ifade eden Emrah İçli, “Murat ağabeyim yüzde 96 bedensel engellidir. Kendisi 40 yaşındadır. Ağabeyim, 36 yıldır Galatasaray aşkıyla yanıp tutuşan biridir. Galatasaray’ın bütün maçlarını aralıksız izler. Bunun için evimize özel bir firmanın uydusunu çektik. Kendisi bazen Galatasaray’ın geçmiş maçlarını açıp bilgisayardan takip ediyor. Yani Galatasaray’ın 1905’ten bu yana fotoğraf ve video kayıtlarını hiç sıkılmadan izler. Murat ağabeyimin yattığı yatak, yastık yüzü, battaniyesi, tişörtlerinin hepsi muhakkak Galatasaray’a dair olmalıdır. Kız kardeşim Fenerbahçeli, derbi maçlarında evde kaos ortamı oluşuyor. Galatasaray’ın oynadığı maçları yenmesiyle ağabeyimin sevinçleri hayretler içerisinde bırakıyor. Galatasaray aşkı engelini aşabilecek duruma getiriyor. Normalde asla yürüyemez ama gol sevinciyle Galatasaray bayrağını ayağa bir şekilde kalkıp tutar. Müthiş bir enerji ve coşkusu var. Kendisi koyu bir Galatasaraylıdır” dedi.

“Galatasaray maçlarında arı gibi yerinde duramıyor”
Galatasaray maçlarında ağabeyinin arı gibi yerinde duramadığını belirten İçli, “Normal günlerde ağabeyim heyecanlı ve hareketli olmaz. Ama bir Galatasaray maçı oldu mu, arı gibi yerinde duramıyor. Kimi zaman Galatasaray gol attığında yerde yuvarlanıp, takla atar. Bunları yüzde 96 engelli olan birinin yapması mümkün değildir. Bir Galatasaray maçı oldu mu, Murat’ı zapt etmek mümkün olmuyor. Ağabeyim, Galatasaray aşkından sosyal medya hesaplarını da kullanmaya başladı. Birçok platformda kendisine ait hesap açmış ve oradan da Galatasaray’ın maçlarını takip ediyor. Galatasaray’a dair sosyal medya hesabından sürekli paylaşım yapmaktadır. İl dışından hangi akrabası gelse muhakkak Galatasaray’a dair bir şeyler ister. İl dışından gelen her bir akrabadan bir üniforma kapıyor” diye konuştu.

Galatasaray aşkı ayak parmaklarını kullandırttı
Evlerinde ağabeyine ait bir bilgisayarın olduğunu ve Galatasaray’ın eski sezon maçlarını ellerini kullanamadığı için ayak parmaklarıyla açtığını dile getiren Emrah İçli, “Aynı zamanda ağabeyim Murat’a ait bilgisayar da bulunmaktadır. Kullandığı bilgisayarı herhangi birimizin görseli dahilinde öğrenmedi. Ağabeyim zaten parmaklarını kullanamıyor, ayak parmaklarıyla bilgisayarı kontrol altına alıyor. Bilgisayarında Galatasaray’ın bütün fotoğraflarını indiriyor. Kendine ait bilgisayarda Galatasaray klasörleri oluşturmuş. Mesela Galatasaray oyuncularından eski futbolcu Gheorghe Hagi’nin giymiş olduğu formayı 2004 yılında Bursa’da özel bir otelde çalışırken imzalatıp kendisinde hediye olarak vermiştim. O formayı hiç çıkarmaz. Öte yandan bilgisayarında Galatasaray’ın neredeyse bütün oyuncularının fotoğrafları da mevcuttur. Ağabeyimin hayatının her köşesine engeline rağmen Galatasaray’ı sığdırdı. 36 yıldır sabah Galatasaray aşkıyla uyanıyor, akşam Galatasaray aşkıyla uyuyor. Kendisinin Galatasaraysız bir günü olmamıştır” cümlelerine yer verdi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Han Yunus’ta enkazlar Ramazan mesajlarıyla umuda dönüşüyor

Toplam ciro aralıkta yüzde 34,7 arttı

Sahte kimliklerle 10 milyon liralık kredi kullanan şebekeye operasyon: 12 kişi tutuklandı

İstanbul Valiliği, Ramazan ayında dezavantajlı gruplarla iftar buluşmaları gerçekleştirecek

Ticaret satış hacmi aralıkta yüzde 3,8 arttı

Akdeniz’de okul kantinlerine denetim

İngiltere’den Kuzey Kutbu’na askeri yığınak: Norveç’teki güç iki katına çıkıyor

Kovancılar’da bir hayırsever yüzlerce aileye yardımda bulundu

Brent petrol 68,81 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır merkezli 5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 22 tutuklama

Şırnak’ta 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi

ABD'den HAMAS'a "silah bırak" dayatması

Netanyahu Washington'da İran mesaisinde: Savaş senaryosu masada

Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

“Huzur İstanbul” uygulamasında 1109 şüpheli gözaltına alındı

Somalili heyetten HÜDA PAR'a ziyaret

Döviz kurlarında son durum

Altında düşüş sonrası yeniden yükseliş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Haseke'de güvenlik kontrolü Şam'da

Kanada'da okulda silahlı saldırı: 10 ölü, 25'ten fazla yaralı

HAMAS: BM raporu işgalcilerin vahşetini tescilledi

Soykırım zanlısına Avrupa koridoru: İnsan hakları savunucuları nerede?

Ramazanda Mescid-i Aksa'ya abluka: Girişler sınırlandırılıyor

Gazze'de işgalcilerin saldırıları sürüyor: 5 şehit

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Han Yunus’ta enkazlar Ramazan mesajlarıyla umuda dönüşüyor

Toplam ciro aralıkta yüzde 34,7 arttı

Sahte kimliklerle 10 milyon liralık kredi kullanan şebekeye operasyon: 12 kişi tutuklandı

İstanbul Valiliği, Ramazan ayında dezavantajlı gruplarla iftar buluşmaları gerçekleştirecek

Ticaret satış hacmi aralıkta yüzde 3,8 arttı

Akdeniz’de okul kantinlerine denetim

İngiltere’den Kuzey Kutbu’na askeri yığınak: Norveç’teki güç iki katına çıkıyor