• BIST 100

    9297,87%2,46
  • DOLAR

    38,62% -0,07
  • EURO

    43,76% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4174,07% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

Enkazdan çıkartılan 971 bin lira değerinde para ve altın ile çelik kasa polise teslim edildi

GÜNDEM 13.02.2023 16:25:20 0
Enkazdan çıkartılan 971 bin lira değerinde para ve altın ile çelik kasa polise teslim edildi

Enkazdan çıkartılan 971 bin lira değerinde para ve altın ile çelik kasa polise teslim edildi

Kastamonu’dan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği ekipleri, enkaz altından buldukları 971 bin TL değerindeki altın ve kıymetli eşyalar ile çelik kasayı polis ekiplerine teslim etti.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler yardım edebilmek için deprem bölgesine akın etti. Kastamonu’dan Malatya’ya arama kurtarma için çalışmalara giden Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma Ekipleri, örnek bir davranış sergiledi.
Malatya’nın Halfettin Mahallesi Şehit İbrahim Ahmet Sarıoğlu Sokak’ta bulunan bir enkazda arama kurtarma çalışması yapan Kastamonu İHH ekipleri, 971 bin lira değerinde para ve altın ile bir çelik kasa buldu. Kurtarma ekiplerinin enkazda buldukları para, ziynet eşyası ve çelik kasa koruma altına alındı. Bulunan kıymetli eşyalar tutulan tutanağın ardından polis ekiplerine teslim edildi.
Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kastamonu Şube Başkanı Kadir Horoz, depremin ilk yaşandığı günden itibaren ekiplerin sahada yer aldığını söyledi.
27 personelin Malatya’da arama kurtarma çalışması yaptığını ve şu ana kadar 6 kişiyi enkazdan sağ çıkardıklarını ifade eden Kadir Horoz, “Ekiplerimiz Malatya’da Petek Apartmanı enkazında çalışma yaptıkları esnada 971 bin lira değerinde olan para ve ziynet eşyası ile bir çelik kasa buldu. Önce koruma altına alındı daha sonra ise durum güvenlik güçlerimize bildirildi. Bulunan kıymetli eşyalar tutanak karşılığında polis ekiplerimize teslim edildi. İnşallah para ve altınların sahibi yaşıyordur ve polis ekiplerimiz eşyaları sahibine teslim eder” diye konuştu.
[gallery ids=',113088,113089']

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, Valilik projelerini değerlendirdi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Rusya Donetsk'te ilerleyişini sürdürüyor

Kassam, "Cehennem Kapıları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

THY, Rusya'ya uçuşlarını yarın yeniden başlatıyor

Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

Rusya ve Çin'den ortak bildiri

Dr. Mehmet Rakipoğlu: İşgal rejiminin tek hedefi soykırım yapmak ve Gazze’yi tamamen yıkmak

Hindistan'da trafik kazası: 6 ölü

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Dışişleri Bakanı Fidan Moldova Dışişleri Bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin önündeki engellerin kaldırılması lazım

Konya'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Kuzey Kore'den balistik füze denemesi

Hatunsuyu Mahallesi'ne 4 kilometrelik kanalizasyon hattı

Putin ile Şi Cinping Moskova'da bir araya geldi

TMO, buğday ve arpa alımlarını başlatıyor

Gazze'de can kaybı 52 bin 760'a yükseldi

Irak Başbakanı el Sudani Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Uyuşturucu satışı yapmaktan aranan şahıs yakalandı

İşgal rejimi Kudüs'te 6 UNRWA okulunu kapattı

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran: Dünyanın dört bir yanına kurbanınız umut olsun

Pakistan Başbakanından Türkçe paylaşım: Türkiye’ye çabalarından dolayı minnettarız

Sürüş Eğitmenleri: Trafik kurallarına uymayan hayatını riske atıyor

Gazze'de devam eden soykırıma karşı Patnoslular yürüyüş gerçekleştirdi

İdeal Eğitim Vakfı'ndan Vakıflar Haftası mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ