• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Erbaş: Derdimiz aşırılıklardan, hurafelerden uzak, doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmak

GÜNDEM 11.11.2024 18:32:50 0
Erbaş: Derdimiz aşırılıklardan, hurafelerden uzak, doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afro Amerikan Müslüman Dini Liderler heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, İslam’a hizmet edenlerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Sizlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyoruz ve sizlere dua ediyoruz. Cenab-ı Hak yapmış olduğunuz bu çalışmaları, din-i mübin-i İslam adına yapmış olduğunuz güzel faaliyetleri kabul eylesin inşallah.” dedi.

İslam’a hizmet edenlerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Erbaş, “Milletimizin büyük teveccühü ve destekleriyle Washington'da yapmış olduğumuz Diyanet Center, bunun en büyük göstergelerinden birisidir. Çünkü orası esasında Amerika'da yaşayan bütün Müslümanlar için bir merkezdir.” diye konuştu.

Erbaş, Amerika’da İslam’ın güzelliklerini bilmeyenlere öğretmek için oradaki Müslüman dini liderlerin varlıklarının önemli olduğunu belirtti.

“İslamofobi kavramının oluşturulması haksızca bir girişimdir”

Hazreti Peygamberin metodunun tamamen tebliğ, davet üzerine bir metot olduğuna işaret eden Erbaş, “Bizim derdimiz aşırılıklardan uzak, hurafelerden uzak, doğru dini bilgiyi insanlara ulaştırmaktır. Batıda, Avrupa ülkelerinde olsun, Amerika’da olsun, hızla artmakta olan ve İslamofobiden anti İslam’a evrilen anlayışa karşı bizim İslam’ın barışçıl yönünü, her zaman bütün insanların iyiliğini isteyen o yönünü Peygamberi bir metotla, Kur'an'i bir metotla sürekli anlatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İslamofobi kavramının oluşturulması haksızca bir girişimdir.” diyen Erbaş, İslamofobi kavramını ortaya atanların bu kavram üzerinden Müslümanları adeta korkulan insanlarmış gibi gösterdiklerini söyledi.

Erbaş, heyete yaptıkları çalışmalarda başarılar diledi.

Washington Sosyal ve Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kanca, heyete ve çalışmalarına ilişkin Erbaş’a bilgiler verdi.

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Başkanı Oussama Jammal de kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Amerika Diyanet Merkezinde de görmüş oldukları misafirperverlik için teşekkür etti.

Kabulde, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu. (İLKHA)

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ