• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Erbaş: İşgalci zalimlerin Gazze’de yaptıkları tarihinin utanç vesikasıdır

GÜNDEM 7.03.2025 06:09:19 0
Erbaş: İşgalci zalimlerin Gazze’de yaptıkları tarihinin utanç vesikasıdır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonistler, Gazze’de soykırım suçu işlemeye devam etmektedir." dedi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam ülkelerinin Büyükelçileriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Erbaş, davetlerine icabet ettikleri için Büyükelçilere teşekkür ederek, konukların ramazan ayını tebrik etti.

Ramazanın başta İslam beldeleri olmak üzere tüm yeryüzünde iyiliğe, güzelliğe, berekete ve selamete vesile olması niyazında bulunan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de değerine dikkat çekilen müstesna bir zaman dilimi olan ramazan ayının bir ilim, ibadet, ahlak ve kardeşlik iklimi olduğunu kaydetti.

Ramazan ayının, insana sorumluluklarını hatırlatarak, geçmişini ve geleceğini, düşüncelerini ve davranışlarını gözden geçirmesine vesile olduğunu belirten Erbaş, "Bu mübarek ayda bizler, bir yandan ibadetlerimizle kendi iç dünyamızın derinliklerine inerken diğer yandan da fitrelerimizle, sadakalarımızla, zekatlarımızla ve tüm iyiliklerimizle kardeşlerimizin dünyasına yolculuk yapar, onların yaralarına merhem olmaya çalışırız. Bu kutlu iklimin bereketiyle İslam’ın hakikatlerini, hak, hukuk, adalet, merhamet, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerini bütün yeryüzüne taşımanın gayreti içerisinde oluruz. Biliyoruz ki, dünyayı iyilik değiştirir. Müslümanlar olarak yeryüzünde iyilik hâkim oluncaya kadar çalışmamız lazım." dedi.

"İşgalci zalimlerin ve destekçilerinin Gazze’de yaptıkları, tarihinin utanç vesikasıdır"

Bugün insanlığın, küresel boyutta devasa sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Erbaş, aşırılık yanlısı anlayışların, ırkçılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi menfur ideolojilerin, birlikte yaşama hukukunu ve ahlakını hedef aldığını söyledi.

Dünyanın farklı yerlerinde insani krizlerin şiddetinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Erbaş, şöyle konuştu:

"İşte Gazze’de, Filistin’de yaşananları görüyorsunuz. Adeta açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. İnsanlığın kadim şehri, selam yurdu Kudüs, bugün hiç olmadığı kadar mahzundur. Miracın mabedi, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, daha önce hiç olmadığı kadar gariptir. Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonistler, Gazze’de soykırım suçu işlemeye devam etmektedir. Açıkça ifade edeyim ki, işgalci zalimlerin ve destekçilerinin Gazze’de yaptıkları, tarihinin utanç vesikasıdır. İnsanlığı utandıran bu durumun bütün faillerini, destekçilerini, bir kez daha şiddetle telin ediyorum. Daha önceki deklerasyonlarımızda da ifade ettik, tekrar ifade ediyorum; Diyanet İşleri Başkanlığımız ve aziz milletimiz her zaman mazlum Filistin halkının yanındadır ve onlara her türlü desteği vermeye devam etmektedir ve devam edeceğiz inşallah."

"Aramızdaki vahdeti ve kardeşliğimizi güçlendirmeye mecburuz"

İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğunun öncelikle Müslümanların omuzlarında olduğuna işaret eden Erbaş, şunları söyledi:

"Aynı inancın ve medeniyetin mensupları olarak bizler, öncelikle kendi aramızdaki vahdeti ve kardeşliğimizi güçlendirmeye mecburuz. Müslümanlar olarak bizler, vahdet şuuruyla, kardeşlik bilinciyle hareket ettiğimizde Allah’ın izniyle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, hiçbir problem yoktur. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirelim, güçlerimizi birleştirelim. Kardeşliğimizin gereklerini en güzel şekilde yerine getirdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele olmadığına inanıyorum. Müslümanlar olarak güçlü bir dayanışma bilinci geliştirmeliyiz, ilişkilerimizi her alanda en güçlü seviyeye taşımalıyız. Haksızlık ve zulüm karşısında sesimizi hep birlikte yükseltmeli, kötülüklere karşı yekvücut hareket etmeliyiz."

Programa, Dışişleri Bakan Yardımcıları Burhanettin Duran ve Mehmet Kemal Bozay, büyükelçiler, diplomatik temsilciler, Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileri katıldı. (İLKHA)

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ