• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı

17 Temmuz 2020, Cuma 09:12
17 Temmuz 2020, Cuma 09:12
Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erbaş ve erlere hafta sonu izin hakkı

TBMM Genel Kurulu'nda,Türk Silahlı Kuvvetlerinde yürürlükte olan disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişikliklerin yapılması ile harekat etkinliğinin artırılması için hazırlanan kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi ile astsubay kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin mesleki tecrübelerinden daha uzun süreli istifade edebilmek için 55 olan rütbe yaş haddi, ilgili kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifi üzerine veya ilgisine göre resen Milli Savunma Bakanı ya da İçişleri Bakanı tarafından 60 yaşına kadar uzatılabilecek.

Düzenleme ile Suriye hudut birliklerinde alınan ve alınacak önlemler sonucunda Hatay ve Gaziantep'te görevlendirilen personel, geçici görev gündeliğinin verileceği azami sürelerden istisna tutulacak.

Birinci derece kritik iller ve ilçelerde terörle mücadele kapsamında operasyonel faaliyetlerde takviye kuvvet olarak geçici görevlendirilen Milli Savunma Bakanlığı personeli de bu haktan herhangi bir süre sınırlamasına tabi olmaksızın yararlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri için muvazzaf astsubay kaynakları arasına yedek astsubaylık da ilave edilecek. Astsubaylıktan subaylığa geçen personelin rütbe yaş haddi artırılacak.

HAFTA SONU İZİN HAKKI

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında astsubaylıktan subaylığa geçen personelin, rütbe yaş hadleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden erken ayrılma durumlarının önüne geçilecek. Bu personelin, daha uzun süre istifade etmek için rütbe yaş hadleri artırılacak. Bu personel hakkında rütbe yaş haddi; teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olacak. Düzenleme ile sözleşmeli erbaş ve erlerin teminin teşvik edilmesi, sistemde azami süre kalmalarının sağlanması ve mevcut personelin görev motivasyonunun artırılması amacıyla da bir düzenlemeye gidiliyor. Görevli oldukları birliğin günlük faaliyet programını, görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde bu personel, hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılabilecek.

DİSİPLİN KURULLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun hale getiriliyor. Bu çerçevede TSK disiplin Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanına bağlanması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin soruşturması ve yetkilere ilişkin uyum düzenlemesi de yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilmiş olanlar hakkında, ilişkileri kesilmeden önce Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilmesini gerektiren bir disiplinsizliği işlemeleri nedeniyle zamanaşımı süresi dolmadan önce, Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerdeki disiplinin ivedilikle sağlanması için disiplin kurulları tarafından erbaş ve erlere verilen hizmetten men cezası, disiplin amirleri tarafından da verilebilecek. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında yapılan değişiklikle Genelkurmay Başkanlığının ve Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanına bağlanması nedeniyle general ve amiraller hakkında disiplin tahkikatını yürütme yetkisi, Milli Savunma Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları teşkilatında kurulan disiplin kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazı, Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında kurulan disiplin kurulu inceleyecek.

MEN CEZALARI ARTIRILIYOR

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan veya bulunduran, kullanılması maksadıyla başkalarına veren, kullanımını kolaylaştırmak için donanım veya malzeme sağlayan veya kullanılmasını özendiren erbaş ve erlere, disiplin kurulları tarafından 10 günden az olmamak üzere 20 güne kadar verilen hizmetten men cezası, 20 günden az olmamak üzere 40 güne kadar verilebilecek. Teklifte disiplin amirlerine erbaş ve erlere hizmetten men cezası verme yetkisi tanındığından, disiplin amirlerinin rütbesine göre erbaş ve erlere verebilecekleri hizmetten men cezası süreleri belirlendi.

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

Endonezya açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Almanya'da etkili olan Elli Fırtınası ulaşımda aksamalara yol açtı

ABD'de silahlı saldırı: 6 ölü, 1 gözaltı

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Küba'dan ABD'ye tepki: Satılık değiliz

Güney Marmara’nın ilk psikoterapi merkezi Bursa'da açıldı

Trafikte sopa ile tehdit olayında şüpheli tutuklandı

Mersin'de yapılan denetimde 500 kilogram et ele geçirildi

Lodos Bursalıların hafta sonu planını alt üst etti: Vatandaşlar birbirlerine tutunarak ilerlemeye çalıştı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında casus dronu krizi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı