• BIST 100

    11060,53%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,03
  • EURO

    48,43% -0,26
  • GRAM ALTIN

    5427,96% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8914,11% -0,79

Erbaş'tan 10 Aralık mesajı: Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir

10 Aralık 2024, Salı 13:02
10 Aralık 2024, Salı 13:02
 Erbaş
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı'nın inandırıcılığını kaybettiğini, insanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Ba

İslam'a göre ırkı, rengi, inancı, coğrafyası ne olursa olsun her insanın canı, aklı, inancı, malı ve neslinin mukaddes ve dokunulmaz olduğunu hatırlatan Erbaş, "Her insanın ve hatta her canlının doğuştan sahip olduğu haklar vardır. Yüce Allah, söz konusu hakların korunması için hükümler, ölçüler ve ilkleler koymuş, bunlara riayet edilmesini, bu konuda yaşanan ihlaller karşısında duyarlı davranılmasını, bilinçli hareket edilmesini en temel insanî görev olarak tüm insanlığa emretmiştir. İslam'ın gayesi, insanın Rabbiyle, kendisiyle, çevresiyle ve bütün varlık âlemiyle olumlu ilişkiler kurmasını; bütün ilişkilerini adalet, merhamet, hakkaniyet ve emanet bilinciyle gerçekleştirmesini temin etmektir. Zira yeryüzünde huzur, güven ve barış ortamının tesisi, ancak bu ilke ve ölçülere riayet edildiğinde gerçeklik bulur. Nitekim Müslümanların söz konusu ilkelerle egemen olduğu coğrafyalarda insanlar, bütün farklılıklarına rağmen asırlarca huzur ve güven içine yaşamışlardır." dedi.

"İnsanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir"

Günümüzde Batı medeniyetinin hegemonyasında yeryüzünün en temel hak ve hürriyetlere hasret kaldığını aktaran Erbaş, "Barış yurdu Kudüs ve çevresi, bugünlerde hiçbir uluslararası kurala ve hukuka uymayan siyonist zalimlerin elinde, eşi görülmemiş bir katliama sahne olmakta; kadın, çocuk demeden bir millet topyekûn yok edilmeye çalışılmaktadır. İnsanlar, dünyanın gözü önünde evsiz, yurtsuz bir şekilde açlık, susuzluk, salgın hastalık gibi sorunların pençesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İnsanlık adına bir utanç vesikası olan bu trajik tablo, kendilerini insan hakları savunucusu gibi göstermeye çalışan uluslararası yapıların ve devletlerin maskesini düşürmüştür. Her fırsatta insan haklarından, hukukun üstünlüğünden dem vuran Batı, bütün inandırıcılığını kaybetmiştir. İnsanlığa barış ve huzur getirme iddiasıyla ortaya çıkan Batı merkezli bütün politikalar iflas etmiştir. Bilinmelidir ki Filistin özgür olmadan insan haklarından bahsetmek mümkün değildir." diye konuştu.

"Suriye'de yaşananlar hak mücadelesi veren mazlum coğrafyalar için umut oldu"

Erbaş, "Son günlerde Suriye'de yaşananlar, dünyanın diğer mazlum coğrafyalarında hak ve hukuk mücadelesi verenler için bir umut ışığı olmuştur. Baskıcı ve zalim politikaların sonucu olarak evlerinden, mülklerinden, yurtlarından ve en temel haklarından mahrum bırakılan, yıllarca zindanlarda korkunç işkencelere maruz kalan Suriyeli kardeşlerimiz bugünlerde vatanlarına ve özgürlüklerine kavuşmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu vesileyle zalimlere karşı hak ve hakikat mücadelesi veren bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, gelişmelerin hayırlı neticelere vesile olmasını diliyorum. Yeryüzündeki herkesin onurlu, güvenli, özgürce yaşayabilecekleri, temel hak ve hürriyetlerin teminat altına alındığı bir dünyanın inşası için gayret edenleri muvaffak kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakır’da silah ve kaçakçılık operasyonu

Balıkesir’de 95 bin 620 uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutuklama

Mardin'de iki otomobil kafa kafaya çarpışı: 1'i ağır 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü

Diyarbakır’da geniş çaplı operasyon: 51 kişi yakalandı

Batman Oymataş OSB'de 48 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edilecek

Batman'da kitap fuarı rekor katılımla tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: HAMAS anlaşmaya riayet noktasında oldukça kararlı ancak israil bahanelerin arkasına sığınıyor

Batman'da su üstü arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı

İran plakalı yolcu otobüsündeki yangın tüplerinin içinde uyuşturucu çıktı

Yeşilyurt'ta 'fizik tedavi ve sağlıklı yaşam seminerleri' başladı

Mardin’de 29 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 3 kişi tutuklandı

Oto galericiler sitesinde taşlı sopalı kavga: 3 yaralı

Selçuklu 2. El Pazarı yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplandı

Psikolojik Danışman Kaya: Yapay zekâ uygulamaları zorluklarla başa çıkmayı zayıflatıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı