• BIST 100

    16639,57%1,21
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,32% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6852,20% 5,37
  • Ç. ALTIN

    11711,15% 2,97

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor

Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER

Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.

İSRAİL'İ REDDETTİLER

İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.

ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU

Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.

DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde artacak, doğu kesimlerde azalacak

Kadugli'de siviller hedef alındı: 7'si çocuk 15 kişi öldürüldü

Lieberman itiraf etti: israil hiç bu kadar yalnız ve bağımlı olmamıştı

Seyfülislam Kaddafi öldürüldü

"Sen şeytan mısın?": Epstein dosyaları ahlaksızlığın anatomisini ortaya koyuyor

1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım: Kudüs'te Filistinlilerin topraklarına el konulacak

Gazze'de işgalcilerin ateşiyle biri kadın, biri çocuk 3 şehit

Dinç: Dillere düşmanlık fıtrata ve Allah'ın taksimatına düşmanlıktır

Ardahan’da kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Panelistler: Kimliğin temsili olan anadil için eğitimde yeterli olanaklar sağlanmalı

En düşük emekli maaşında farkı ödemeleri bugün yapılacak

Fas’ta sel felaketi: Can kaybı 40'a yaklaştı

Kocaeli’de drift atan sürücüye 60 bin lira para cezası

Aksaray'da 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

İngiltere’den Grok’a soruşturma: Kişisel veri ve ahlaksız içerik üretimi mercek altında

Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık enerji anlaşması

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

ABD, Rusya ve Ukrayna Abu Dabi'de görüşecek

Ağrı'da gerçekleştirilen ameliyatta 295 taş başarıyla çıkarıldı

İran'da 4.3 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bingöl'de "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Malatya'da otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 ağır yaralı

DSÖ: Dünya genelindeki kanser vakalarının 4'te 1'i önlenebilir

Russya'dan 'New START' uyarısı: Dünya daha tehlikeli bir yer olacak

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2 milyar dolarlık enerji anlaşması

MEB ortaokul ve lise sınavları öncesi örnek konu-soru dağılım tabloları yayımlandı

ABD ordusu İran'a ait bir İHA'yı düşürdü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro Beyaz Saray'da

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 803’e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde artacak, doğu kesimlerde azalacak

Kadugli'de siviller hedef alındı: 7'si çocuk 15 kişi öldürüldü

Lieberman itiraf etti: israil hiç bu kadar yalnız ve bağımlı olmamıştı

Seyfülislam Kaddafi öldürüldü

"Sen şeytan mısın?": Epstein dosyaları ahlaksızlığın anatomisini ortaya koyuyor

1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım: Kudüs'te Filistinlilerin topraklarına el konulacak

Gazze'de işgalcilerin ateşiyle biri kadın, biri çocuk 3 şehit