-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,64% -0,01
-
GRAM ALTIN
7106,19% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Erdoğan kararlıyız demişti! Hamleler işe yaradı: Türkiye zirveye doğru ilerliyor
Türkiye’nin sağlık sisteminde son 15 yılda gösterdiği başarı, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk doktorlarının özellikle kanser tedavisi ve organ nakli gibi uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki ciddi artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus diğeri Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sağlık sistemi ve doktorlara duydukları güven nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.
Sağlık turizminde atılan adımlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Koronavirüsle örnek mücadelemiz sağlık turizminde Türkiye'nin önünde yeni bir fırsat penceresi açmıştır. Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız.' demişti.
RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER
Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için ölümden dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Çünkü bu tür tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık' diye konuştu.
İSRAİL'İ REDDETTİLER
İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya başvuru yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, 'İki ülke arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha hızlı oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi çünkü Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından dolayı çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok güzel ve verimli bir tedavi alıyoruz' şeklinde konuştu.
ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU
Kosova'da iki yıl önce lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası iyileşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki doktorunun tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, 'Şu an kızımın durumu çok daha iyi, sadece ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki doktorumuzun önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha iyi sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki doktorlardan ve hastanelerde çok memnun kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok iyi bakıyorlar. Hem doktorlar hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk hekimlerinin ülkesindeki doktorlardan çok daha iyi olduğunu ve kendisini iyileştirdikleri için onları çok sevdiğini dile getirdi.
DOKTORLARIMIZIN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI
Türkiye’nin dünya sağlık turizmi arenasında ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı ama geliştirdiğimiz stratejik ortaklıklar ve doktorlarımızın kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Fakat şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sağlık turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin başarısını gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.
Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza
Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı
Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı
Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi
Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti
Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü
Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı
Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi
Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi
Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz
Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı
Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı
Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı
Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı
HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram
Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir
Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak
Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı
Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı
Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı
Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi
ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi
ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı
Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor
AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı
Yükleniyor






