• BIST 100

    17319,55%-0,06
  • DOLAR

    43,73% 0,07
  • EURO

    51,81% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6903,83% -1,58
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

15 Temmuz 2020, Çarşamba 10:50
15 Temmuz 2020, Çarşamba 10:50
Erdoğan
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan  15 Temmuz'un yıl dönümünde Hürriyet  Gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan yazısında 'Devletin tek ve asli sahibi millettir' mesajı verdi.

İşte o yazı;

Bin senedir üzerinde yaşadığımız bu topraklarda varlığımızı idame ettirebilmek için hep büyük bedeller ödedik.

İrili, ufaklı pek çok devlet kurarak bugüne kadar geldik. Döneminin en büyük devletlerinden olan Büyük Selçuklu’nun parçalanmasının en önemli sebeplerinden birisi sapkın bir akım olan Haşhaşilerin sinsi faaliyetleriydi. Selçuklu’nun dağılmasını müteakip Anadolu’nun imarında çok büyük katkıları olan Türk beyliklerinin ortaya çıkması, milletimizin bu topraklarda tutunma iradesi ve direncinin bir tezahürüydü.

Bu beyliklerden biri de tarihin gördüğü en güçlü kurumsal yapılardan olan Osmanlı Devleti’ydi. Yaklaşık 600 yıl boyunca çok geniş bir alanda güçlü bir yönetim sergileyen Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından tarihteki yerini almak üzere sahneden çekildi. Türk tarihindeki her benzer hadisede olduğu gibi, Osmanlı yıkılırken yerini yeni ve genç bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti aldı.

KARŞILAŞTIĞIMIZ SIKINTILARIN EN KALLEŞÇESİYDİ

Cumhuriyet döneminde de geçmişteki devletlerimizin yaşadıkları sıkıntıların benzerleriyle karşılaştık. Kimi zaman dış saldırılar ve tuzaklar, kimi zaman içeriden gelen ihanetler, milletimizi meşgul ve mağdur etti. 15 Temmuz ihaneti ise bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi. 

Milletimiz, bin yıldır ne yaşarsa yaşasın, bu topraklarda ilelebet var olma iradesinden asla vazgeçmedi. 15 Temmuz ihaneti, bizi bu topraklarda yaşama irademizden vazgeçirmeye yönelik en son tertipti. İlhamını ve örgütlenme modelini bin yıl önceki yapılardan alan FETÖ’nün amacı, başarabilirse vatanımızı işgal etmek, başaramazsa iç mücadeleyle milletimizin enerjisini tüketmekti. Ancak milletimiz o gece destansı bir cesaret ve kahramanlık örneği sergileyerek, bu ihaneti sabah olmadan bertaraf etti.

Allah’ın yardımı, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığı, dostlarımızın duası sayesinde başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişimi, benzer tüm niyetlerin de tarihin çöplüğüne havale edilmesine vesile oldu.

UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ, BİLİYORUZ

Devlet ve toplum hayatımızın kılcal damarlarına kadar sızan terör örgütü FETÖ’yü titiz bir çalışmayla büyük ölçüde tasfiye ettik. Elbette böylesine sinsi ve karanlık bir örgütle mücadelenin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu biliyoruz. Sonuna kadar dikkatimizi canlı tutacak, gardımızı indirmeyeceğiz. Ülkemize ve milletimize yapılan ihanetin hesabını sonuna kadar soracak, kimseyi mağdur etmeden suçluları cezalandıracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, peşlerini bırakmayacağız.  Rabbimizin “Sizin şer gördüklerinizde hayır, hayır gördüklerinizde şer vardır” emri ilahisinin tecellisi olarak bugün Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, milletimiz 15 Temmuz öncesinden daha muhabbetlidir. Ordumuz, polisimiz ve yargımız başta olmak üzere devlet kurumlarımız hainlerden temizlendiği için Türkiye, terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bununla da kalmıyor Irak, Suriye ve Libya gibi sınır ötesi faaliyetleriyle güvenlik hattını çok ilerilere taşıyor.

HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, ihanet şebekelerinin ve onların iplerini ellerinde tutanların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde, o gece bir gül bahçesine girercesine şehadete koşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Bin yıldır hep olduğu gibi, bir kez daha bu ülkeyi ebedi vatan yapma iradesini tüm dünyaya haykıran milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden uyuşturucu operasyonu

Batman'da tırın dorsesi radar aracının üzerine devrildi

Van'da iki otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı

Diyetisyen Kahraman anlattı: İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?

Cizre İlçe Müftülüğü vaizi Gökalp: Ramazan, fırsat ayıdır

Prof. Dr. Öngören: Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası

Topunu çıkarmak için menfeze giren çocuk hayatını kaybetti

Bingöl’de 40 STK temsilcisi kentin sorunlarını masaya yatırdı

Dr. Nevaf Tekruri: Gazze halkı kendini Kudüs için, mukaddesat için feda etti

Diyarbakır'da aranan şahıslara yönelik operasyon: 113 kişi yakalandı

Müftü Yardımcısı Kiraz: Teravihleri camide kılmanın ayrı bir kıymeti vardır

Bakan Bolat: Türkiye-Fransa ekonomik işbirliğini daha da derinleştireceğiz

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 12 şüpheliye yasal işlem

Euro-Med: İşgal, Ramazan öncesinde ibadet özgürlüğünü kısıtlıyor

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 57 şüpheliye işlem

Konya’da uyuşturucu operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı

Konya için kuvvetli yağış uyarısı

Yetimler Vakfı, Gazze'de Ramazan öncesi yetim aylıklarını dağıttı

Diyarbakır’da 247 kişilik ekip kayıp yaşlı adamı arıyor

Ekrandaki hayat, gerçek hayatı zehirliyor mu: Türk dizilerinin toplumsal bedeli

Ocakta trafiğe 144 bin aracın kaydı yapıldı: Toplam araç sayısı 33 milyonu geçti

Türkiye’de en büyük mutluluk kaynağı aile oldu

Yunanistan’da krizler derinleşiyor: Atina’da taksiciler 3 gün grev başlattı

Diyanet-Sen Başkanı Yıldız: Dini değerleri dikkate alan her adım bunlara laik atak geçirtiyor

İspanya'da bir apartman yangını: 5 ölü

İşgalciler, Batı Şeria ve Kudüs'te baskınlarını sürdürüyor

Ocak ayında Konut Fiyat Endeksi arttı

ABD’de lise buz hokeyi maçında silahlı saldırı: 3 ölü

Hatay’da sahte reçete operasyonu: 7 şüpheli gözaltında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden uyuşturucu operasyonu

Batman'da tırın dorsesi radar aracının üzerine devrildi

Van'da iki otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı

Diyetisyen Kahraman anlattı: İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?

Cizre İlçe Müftülüğü vaizi Gökalp: Ramazan, fırsat ayıdır

Prof. Dr. Öngören: Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası