• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

15 Temmuz 2020, Çarşamba 10:50
15 Temmuz 2020, Çarşamba 10:50
Erdoğan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan  15 Temmuz'un yıl dönümünde Hürriyet  Gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan yazısında 'Devletin tek ve asli sahibi millettir' mesajı verdi.

İşte o yazı;

Bin senedir üzerinde yaşadığımız bu topraklarda varlığımızı idame ettirebilmek için hep büyük bedeller ödedik.

İrili, ufaklı pek çok devlet kurarak bugüne kadar geldik. Döneminin en büyük devletlerinden olan Büyük Selçuklu’nun parçalanmasının en önemli sebeplerinden birisi sapkın bir akım olan Haşhaşilerin sinsi faaliyetleriydi. Selçuklu’nun dağılmasını müteakip Anadolu’nun imarında çok büyük katkıları olan Türk beyliklerinin ortaya çıkması, milletimizin bu topraklarda tutunma iradesi ve direncinin bir tezahürüydü.

Bu beyliklerden biri de tarihin gördüğü en güçlü kurumsal yapılardan olan Osmanlı Devleti’ydi. Yaklaşık 600 yıl boyunca çok geniş bir alanda güçlü bir yönetim sergileyen Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından tarihteki yerini almak üzere sahneden çekildi. Türk tarihindeki her benzer hadisede olduğu gibi, Osmanlı yıkılırken yerini yeni ve genç bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti aldı.

KARŞILAŞTIĞIMIZ SIKINTILARIN EN KALLEŞÇESİYDİ

Cumhuriyet döneminde de geçmişteki devletlerimizin yaşadıkları sıkıntıların benzerleriyle karşılaştık. Kimi zaman dış saldırılar ve tuzaklar, kimi zaman içeriden gelen ihanetler, milletimizi meşgul ve mağdur etti. 15 Temmuz ihaneti ise bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi. 

Milletimiz, bin yıldır ne yaşarsa yaşasın, bu topraklarda ilelebet var olma iradesinden asla vazgeçmedi. 15 Temmuz ihaneti, bizi bu topraklarda yaşama irademizden vazgeçirmeye yönelik en son tertipti. İlhamını ve örgütlenme modelini bin yıl önceki yapılardan alan FETÖ’nün amacı, başarabilirse vatanımızı işgal etmek, başaramazsa iç mücadeleyle milletimizin enerjisini tüketmekti. Ancak milletimiz o gece destansı bir cesaret ve kahramanlık örneği sergileyerek, bu ihaneti sabah olmadan bertaraf etti.

Allah’ın yardımı, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığı, dostlarımızın duası sayesinde başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişimi, benzer tüm niyetlerin de tarihin çöplüğüne havale edilmesine vesile oldu.

UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ, BİLİYORUZ

Devlet ve toplum hayatımızın kılcal damarlarına kadar sızan terör örgütü FETÖ’yü titiz bir çalışmayla büyük ölçüde tasfiye ettik. Elbette böylesine sinsi ve karanlık bir örgütle mücadelenin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu biliyoruz. Sonuna kadar dikkatimizi canlı tutacak, gardımızı indirmeyeceğiz. Ülkemize ve milletimize yapılan ihanetin hesabını sonuna kadar soracak, kimseyi mağdur etmeden suçluları cezalandıracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, peşlerini bırakmayacağız.  Rabbimizin “Sizin şer gördüklerinizde hayır, hayır gördüklerinizde şer vardır” emri ilahisinin tecellisi olarak bugün Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, milletimiz 15 Temmuz öncesinden daha muhabbetlidir. Ordumuz, polisimiz ve yargımız başta olmak üzere devlet kurumlarımız hainlerden temizlendiği için Türkiye, terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bununla da kalmıyor Irak, Suriye ve Libya gibi sınır ötesi faaliyetleriyle güvenlik hattını çok ilerilere taşıyor.

HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, ihanet şebekelerinin ve onların iplerini ellerinde tutanların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde, o gece bir gül bahçesine girercesine şehadete koşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Bin yıldır hep olduğu gibi, bir kez daha bu ülkeyi ebedi vatan yapma iradesini tüm dünyaya haykıran milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Er-Reşak: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi

Mardin’de başkasının hesabından para çeken 2 şüpheli yakalandı

Siirtli çiftçilere uyarı: ÇKS başvurularında son günler

Bursa'da soğuk hava nedeniyle su tesisatlarında donma uyarısı

Adana’da kahvehanede silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

Siirt’te 65 yaşındaki adamdan 2 gündür haber alınamıyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’da fuara katıldı

Gaziantep’te gıda denetimleri sürüyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’daki fuara katıldı

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı

Bingöl’de jandarmadan 1 haftada 29 olaya müdahale

Psikolog Alp: Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu: Yurt genelinde karla mücadele sürüyor

Bingöl Karlıova’da kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı

Sosyolog Günce: Sosyal medyaya yaş sınırı toplumsal bir koruma zorunluluğudur

Katar: Somaliland adımı uluslararası hukuka aykırı

Bakan Göktaş’tan il müdürlerine “saha odaklı yönetim” uyarısı

Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Er-Reşak: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi

Mardin’de başkasının hesabından para çeken 2 şüpheli yakalandı

Siirtli çiftçilere uyarı: ÇKS başvurularında son günler

Bursa'da soğuk hava nedeniyle su tesisatlarında donma uyarısı

Adana’da kahvehanede silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı