-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.
Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.
“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”
Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.
“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”
Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.
Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
5'inci İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek
Peygamber Sevdalıları: Kudüs'ü özgürleştirmek tüm ümmetin ortak sorumluluğudur
Macaristan'da halk sandık başında: Oy verme işlemi devam ediyor
Aydın açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Amedi görevi devraldı
Pezeşkiyan ve Putin Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 33 şüpheliye işlem
Artvin’de 70 aranan şahıs yakalandı
Haiti'de Laferrière Kalesi'nde izdiham: 30 ölü
Muğla'da 11 suçtan aranan hükümlü yakalandı
Bakan Gürlek: Arabuluculukla uyuşmazlıkların yüzde 54’ü çözüldü
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 329'a yükseldi
Göktaş Hoca: Peygamber'in sünneti olmadan hiçbir yere varamayız
Diyarbakır Valiliği'nden uyarı: Barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılacak
Masayı deviren ABD’den İran’a suçlama
Siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'nın avlusunda talmudik ayin
Bingöl Karlıova'da jeotermale tepki
HÜDA PAR Yıldırım İlçe Kongresi gerçekleştirildi
Molla Emrullah: Gelin birleşelim, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım
Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk: Hastalar dikiş izi kalmadan sağlığına kavuşuyor.
Bingöl’de “Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi
İran: Lavan Rafinerisi 10 gün içinde yeniden üretime başlıyor
Bingöl'de Siyer Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı
Hakkâri için kuvvetli kar ve çığ uyarısı
Yükleniyor







