• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Pakistan'da alışveriş merkezinde yangın: 6 ölü, 20 yaralı

İran: İsyan hazırlığında 60 bin silah ele geçirildi, 2 terörist yakalandı

Endonezya’da 11 yolcusuyla kaybolan uçağın enkazı bulundu

Antalya'da midibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Esenboğa Havalimanı’nın 3’üncü pisti ve yeni kontrol kulesi yarın hizmete açılıyor

Halep Havalimanı 8 gün aradan sonra yeniden uçuşlara açılıyor

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 5 bin sentetik hap ele geçirildi, 2 gözaltı

Çanakkale açıklarında lastik botta sürüklenen düzensiz göçmenler kurtarıldı

ANFİDAP’tan Gazze için konteyner çağrısı

Bursa’da MEB AKUB Ekibi “Ağır Seviye” akreditasyon aldı

ABD: Suriye’de El Kaide bağlantılı üst düzey terörist öldürüldü

Avrupa’dan Grönland’a sembolik asker sevkiyatı

Nadir gen hastalığı TBL1XR1 için Türkiye’de ilk adım

Organize suç örgütlerine operasyon: 14 tutuklama

Uluslararası uyuşturucu operasyonu: 289 kilo madde ele geçirildi

Kolombiya'da silahlı çatışma: 30 ölü

Irak: Ayn el-Esad Üssü’nün kontrolü tamamen devralındı

Avrupa liderlerinden Rusya açıklaması: Avrupa’nın artık Rusya ile konuşmasının zamanı geldi

Trump’tan Grönland resti: 8 Avrupa ülkesine gümrük vergisi yaptırımı

Anadolu Tarım İşletmesi 327 ton buğdayı satışa çıkarıyor

Tayvan’da milyonlarca haneye “sivil savunma kitabı” dağıtıldı

Trump'ın gümrük vergisi kararına AB'den tepki

9 ilde "uzlaştırmacı avukat" operasyonu: 15 tutuklama

Gıda işletmelerine katkı maddeleri için 1 Mart’a kadar uyum süresi

Ateşkesi hiçe sayan işgal rejimi yeniden Gazze’ye saldırdı

ABD’nin 3 Ocak’ta Venezuela’ya saldırısında 463 ev zarar gördü

Altın fiyatları hafta sonu da takip ediliyor

15 sosyal medya hesabına erişim engeli

Bakanlıktan Aralık 2025’te 542 firmaya dahilde işleme izni

Ankara'da karşılıksız çek iddiası: 12 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'da alışveriş merkezinde yangın: 6 ölü, 20 yaralı

İran: İsyan hazırlığında 60 bin silah ele geçirildi, 2 terörist yakalandı

Endonezya’da 11 yolcusuyla kaybolan uçağın enkazı bulundu

Antalya'da midibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Esenboğa Havalimanı’nın 3’üncü pisti ve yeni kontrol kulesi yarın hizmete açılıyor

Halep Havalimanı 8 gün aradan sonra yeniden uçuşlara açılıyor

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 5 bin sentetik hap ele geçirildi, 2 gözaltı