• BIST 100

    17185,58%-0,19
  • DOLAR

    43,76% 0,02
  • EURO

    51,73% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7064,83% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,00

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa Ulu Camii’nde Ramazan temizliği

Türkiye’nin yapay zekası: Cosmos T1

Tekirdağ’da bir evde 40 parça tahnit ve trofe ele geçirildi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik sofrası

Psikolog İçten: Tütün ürünlerinin içerisinde 4 binden fazla bağımlılık yapıcı madde bulunmaktadır

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli tutuklandı

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’a müebbet hapis

Yozgat’ta narkotik operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı

Batı Şeria ve Kudüs'te 48 saatte 22 eylem

Aksaray’da iki otomobil çarpıştı: Biri çocuk 5 yaralı

Bingöl’de uyuşturucu satıcısı tutuklandı

“Gazze Barış Kurulu” Washington’da ilk kez toplanıyor

Yüz kaslarını okuyan sistem: Siyonist rejimden Apple'a kritik satış

Gaziantep'te ocak ayında konut satışları düştü

Bursa'da KGYS kameralarına takılan sürücülere ceza

Gaziantep'te 19 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Yurt dışı girişimlerin cirosu 89 milyar 840 milyon dolara ulaştı

Moskova, "Barış Konseyi"ne katılımı değerlendiriyor

Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan desteği

Çitçi’den Halka Çağrı: Yerel Esnaftan Alışveriş Yapın

Gaziantep’te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Konut satışları ocakta yüzde 4,7 azaldı

Batı Şeria ve Kudüs’te geniş çaplı baskın: Çok sayıda Filistinli alıkonuldu

Gaziantep'te kuyumcuyu soyan hırsızlar yakalandı

Tüketici güven endeksi şubat ayında yüzde 2,3 arttı

Batman'da ilk teravih coşkusu: Camiler doldu, vatandaşlardan tövbe ve birlik mesajı

ABD’li yazar Friedman: Netanyahu hem Trump'ı hem de Amerikalı Yahudileri sömürüyor

HAKSİAD ile Ziraat Katılım arasında faizsiz finans iş birliği görüşmesi

YÖK üniversitelerde Ramazan ayına yönelik mesai kolaylığı istedi

Peru’da kongre yeni geçici devlet başkanını seçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa Ulu Camii’nde Ramazan temizliği

Türkiye’nin yapay zekası: Cosmos T1

Tekirdağ’da bir evde 40 parça tahnit ve trofe ele geçirildi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik sofrası

Psikolog İçten: Tütün ürünlerinin içerisinde 4 binden fazla bağımlılık yapıcı madde bulunmaktadır

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli tutuklandı

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon’a müebbet hapis