-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,52% 0,04
-
GRAM ALTIN
7142,68% 0,11
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.
Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.
“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”
Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.
“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”
Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.
Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.
Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.
Siyonist rejim Lübnan'ın güneyine kara saldırısı başlattı
Kudüs askeri abluka altında: Mescid-i Aksa Kadir Gecesi'nde kapalı
Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek: Müminler dualarla ihya edecek
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Yükleniyor






