• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,55% 0,37
  • GRAM ALTIN

    5743,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı

Batman’da otomobil refüje çarptı: 1 Yaralı

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu’nda çalışmalar sürüyor

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı

Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!

Malatya’da kadın evinde ölü bulundu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şu anda kültür aktarımını artık aile yapmıyor; yeni medya yapıyor!

Mardin’de engelli bireylere yönelik program yapıldı

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden Suriyeli ailelere kışlık giysi desteği

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, cellat görmek istiyorsa geçmişine baksın

Batman'da bisikletli çocuğa araç çarptı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı engelli dernekleriyle bir araya geldi

Batman'da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Dr. Büşra Eskifuruncu: Hepimiz birer engelli adayıyız, empati engelleri kaldırır

Yetimler Vakfı bu kışta mazlumları sevindirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı