• BIST 100

    16367,03%-0,25
  • DOLAR

    43,61% 0,18
  • EURO

    51,55% 0,33
  • GRAM ALTIN

    6932,95% 2,99
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Ürdün Kralı 2. Abdullah Türkiye'ye geliyor

Mersin’de okul servislerine sıkı denetim

Mersin’in batısı için kuvvetli yağış alarmı

Batman'da kuyumcuda silahlı soygun: 2 şüpheli gözaltında, 1 firari

Ürdün Kralı 2. Abdullah yarın Türkiye’ye geliyor

Yemen'de Filistin için milyonluk miting

Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu

AB, Rusya'ya karşı 20. yaptırım paketini önerdi

Batman’da Kuyumcuya Silahlı Saldırı: Şüphelilerden İkisi Yakalandı

HÜDA PAR Ağrı il teşkilat üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak ve kar uyarısı

YÖK’ten üniversite öğrencilerine büyük müjde: Mezun olmadan iş hayatı başlıyor

İran Dışişleri Bakanından ABD'yle yapılan bugünkü müzakerelere ilişkin açıklamalar

OSTİM’de 5G vizyonu masaya yatırıldı: Türkiye dijital bağımsızlığa hazırlanıyor

Hindistan'da bir parti lideri öldürüldü

Bursa'da 6 Şubat depremleri dolayısıyla anma programı düzenlendi

Hindistan'da kömür madeninde patlama: 18 ölü

Afyonkarahisar merkezli operasyonda 14,9 milyon liralık çek ve senet ele geçirildi: 3 tutuklama

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze nöbeti: Gerçek adalet sağlanana kadar susmayacağız

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki cami saldırısını kınadı

Umut Kervanı arama kurtarma kapasitesini güçlendiriyor

Mersin'de maddi hasarlı trafik kazası

Hakkâri için kuvvetli yağış uyarısı

Batman’da 185 kişilik işgücü uyum programı için kura çekimi yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet millet dayanışmasıyla yaraları sardık

Fransa, Grönland'da konsolosluk açtı

Karadeniz’in ilk hastalıktan ari koyunculuk işletmesi Giresun’da kuruldu

İşgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırımın kanıtları

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Depremden kalan olumsuz bir iz göremiyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Ürdün Kralı 2. Abdullah Türkiye'ye geliyor

Mersin’de okul servislerine sıkı denetim

Mersin’in batısı için kuvvetli yağış alarmı

Batman'da kuyumcuda silahlı soygun: 2 şüpheli gözaltında, 1 firari

Ürdün Kralı 2. Abdullah yarın Türkiye’ye geliyor

Yemen'de Filistin için milyonluk miting