• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:41
Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erdoğan’ın çağrısıyla üretime başladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı’ çağrısı üzerine Van’ın Gevaş ilçesindeki çiftçiler üretim seferberliği başlattı.
Türkiye korona virüs salgını sonrasına hazırlanırken, Van’ın Gevaş ilçesi son dönemde tarıma verdiği destek ve gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı' çağrısı ve korona virüs salgını nedeniyle ilçe halkının tarıma yöneldiğini ifade eden yetkililer, bu yönelmenin ülke ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, korona virüs ile mücadele sürecinde Van’da hiçbir çiftçinin olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, “Valimizin verdiği talimat ve alınan yerinde kararlar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında hiçbir çiftçimiz etkilenmemiştir. Hepsine izin verilerek tarımsal faaliyetlerine devam edilmeleri sağlanmıştır. Öyle ki Van ve ilçelerinde şeker pancarı ekili alanımız 10 bin dekardan 45 bin dekara çıkarken, 45 bin ton olan üretimimizin 275 bin tona çıkacağını ümit ediyoruz” dedi.

“Batıda çalışan gençlerimiz artık köylerinde ekip biçmeye başladı”

Daha önce batıda hizmet sektöründe çalışan vatandaşların özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve korona virüs pandemisi nedeniyle köylerine geri dönüp tarıma yöneldiklerini vurgulayan Görentaş, “İlçede suyun ulaştığı alanların tamamı ekilidir. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı’ çağrısı, verilen destekler ve korona virüs pandemisi etkili oldu. Daha önce batıda çalışan gençlerin çoğu köylerine dönüp arazilerinde ekip biçmeye başladı. Bu da haliyle bizleri sevindirdi” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın organik meyve sebze tüketmesini sağlıyoruz”

Yıllardır tarım sektöründe çalışan Emrettin İpekten isimli çiftçi ise Gevaş’ta 130 dönümlük bir arazide ekim yaptığını ifade ederek, “Domates, patlıcan, salatalık, biber, kavun ve karpuz başta olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri ekiyorum. Burada halkımızın doğal meyve ve sebze ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Açıklamalarında tarımın önemine değinen İpekten, “Cumhurbaşkanımız devamlı ‘tarım’ diyor. Tarım güzel bir şeydir. Dünya genelinde de tarım olmasa insanlar yaşamlarını nasıl devam ettirecek. Bizler şu anda ufak üreticileriz ama daha çok destek verilmesi halinde daha çok ilerleriz. Bu manada yetkililerden daha çok destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Haydar Kanat isimli çiftçi de tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek, “Tarım olmasa yiyecek olmaz, yiyecek olmasa insan yaşamaz. Bu anlamda tarım önemlidir. Yetkililer daha çok destek verseler işlerimizi büyütürüz. Daha çok üretim yapar ve daha çok istihdam sağlarız” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir’in bitmeyen çöp çilesi

ABD ve siyonist rejim İran'da 105 sivil merkeze saldırdı

Mart ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Bakan Kacır: 10'uncu Ulusal Antarktika Seferi başarıyla tamamland

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Malatya'da kayısı üreticilerine ilkbahar ilaçlama uyarısı

Şanlıurfa’da drone destekli av denetimi

İran: ABD, fırkateynimizi uluslararası sularda vurdu

Şanlıurfa’da DicleFest’te teknoloji ve bilim yarışmaları düzenlenecek

Gaziantep’te "ÇEMBER" operasyonlarında bin 973 kişi yakalandı

Dil öğrenmenin en etkili yöntemleri

Batman'da İran'a destek için basın açıklaması yapılacak

Kendileri küçük yürekleri kocaman: Öğrenciler kumbaralarını Gazze'ye bağışladı

HAMAS liderlerinden Vesim El Ali şehit edildi

Bakan Şimşek: Akaryakıt fiyat artışlarının yüzde 75’i vergiden karşılanacak

Tarım işçilerinin ücretleri 2025 yılında yüzde 37,8 arttı

Anne karnında bağırsak delinmesi gelişen bebek, müdahale sonrası sağlığına kavuştu

İran işgalci rejime ait Ramat David Hava Üssü’nü vurduğunu duyurdu

İran: Savaşın devamına hazırız, hedeflerimize ulaşana kadar durmayacağız

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iki iş yeri kapatıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden ETSO’ya ziyaret

İran’dan “Türkiye’ye füze atıldı” iddialarına yanıt

Döviz kurlarında son durum

Kapıkule’de 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi

Gaziosmanpaşa’da silah ticareti operasyonu

Bakan Göktaş'tan sosyal medya ve doğum izni açıklaması

Sosyal medyaya yaş sınırı ve e-Devlet şartı

Jeopolitik gerilim güvenli liman talebini artırdı

Ekonomiye ilişkin kanun teklifi komisyondan geçti

Marmara ve Kuzey Ege için sağanak uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’in bitmeyen çöp çilesi

ABD ve siyonist rejim İran'da 105 sivil merkeze saldırdı

Mart ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Bakan Kacır: 10'uncu Ulusal Antarktika Seferi başarıyla tamamland

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Malatya'da kayısı üreticilerine ilkbahar ilaçlama uyarısı

Şanlıurfa’da drone destekli av denetimi