Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi

Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 31.05.2024 12:40:05 0

Ergani’de çimento fabrikasından çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir çimento fabrikasında hava kirliliğine önlem almak için baca filtreleri takılmasına rağmen çıkan toz ve duman vatandaşı bezdirdi. İlçe sakinleri yetkililere durumun çözülmesi için çağrıda bulundu.
Yaklaşık 160 bin nüfusa sahip Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani’de vatandaş, yerleşim yerine yakın olan bir çimento fabrikasının bacasından çıkan duman ile hafriyat kamyonlarının çevreye yaydığı tozdan şikayet ederek, yetkililere çözüm için çağrıda bulundu.
Fabrika çevresindeki işletmecilerden İdris Ece, toz ve dumandan dolayı sürekli dışarıdaki masalarını yıkadıklarını söyledi. Ece, “Yıllardır bu fabrika şehre resmen hastalık yayıyor. Ergani nüfusu 160 bini geçti. Ama vatandaş maalesef buna sessiz kalıyor. Bu duruma yetkililer lütfen müdahale etsin. Yeni doğan çocuklarımız bile bu dumana maruz kalarak hastalanıyor. Fabrikadan çıkan toz o kadar etkili ki ciğerlere hasar veriyor. İlerleyen zamanlarda bunun acısını çok çekeriz. Fabrikaya girip çıkan hafriyat kamyonları aşırı toz saçıyor. Biz burada işletmeci olarak tozdan dolayı sürekli dışarıdaki masalarımızı yıkıyoruz. Sağlığımız bizim için çok önemlidir. Yetkililer lütfen duruma el atsın” dedi.
Mahalle sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, sürekli pencere ve balkonlarını toz ve dumandan kaynaklı olarak yıkadıklarını belirtti. Vatandaş, 'Fabrikadan çıkan toz duman evimize kadar geliyor. Evimizin camları, balkonları toz içinde. Bu durumdan memnun değiliz. Yetkililer lütfen bu duruma bir çözüm bulsun. Genelde geceleri hava karardığı zaman fabrikanın tüm pis dumanı ve tozu bırakılıyor. Bunu evimizden görüyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlardan Fesih Keklikava da, “Fabrikadan mahallemize çok toz geliyor. Ben özellikle arabamın üzerinde tozu fark ediyorum. Aracımın üzerindeki toz çok siyah. Artık bunun ne olduğunu bilemiyorum. Cam balkonumuza da aynı şekilde siyah tozlar sürekli yapışıyor” ifadelerine yer verdi.

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

Yükleniyor