• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,02
  • EURO

    51,63% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7061,32% 1,72
  • Ç. ALTIN

    11792,60% 0,00

Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu

28 Temmuz 2024, Pazar 22:03
09 Ağustos 2024, Cuma 10:39
Eşbaşkan Solmaz Sessizliğini Bozdu: İftira ve Asılsız İddialara Karşı Konuştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

.

EŞBAŞKAN SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Batman’da 2 Mayıs 2024 tarihinde Eşbaşkanlık görevine getirilen Ferah Solmaz, üzerinde oluşan baskılardan sonra, 88 gün sonra sessizliğini bozdu.

DEM ve DTP’nin ortak kurullarının katıldığı oylama sonucu Eşbaşkanlık görevine getirilen Solmaz, 02 Mayıs 2024 tarihinde DEM Parti İl Başkanlığında Eşbaşkanlığıkamuoyuna deklere edildi. Bugüne kadar DEM parti ve kurullarının zarar görmemesi için sessiz kaldığının altını çizen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz, görevine başlatılmayı bekliyor.  

“İFTİRA VE ASILSIZ İDDİALARA MARUZ KALIYORUZ”

2 Mayıs’tan bu yana göreve başlamamasından dolayı, iftira ve asılsız iddialara maruz kaldığını belirten Belediye EşbaşkanıFerah Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “4 Aydır benimle uğraşan bazı kollar, benim hakkımda somut iddialara ulaşamayınca iftira atmayla başladılar. Bunların hiç biri doğru değil ve asılsızdır. Benim alnım ak, başım diktir. Bugüne kadar partimin çizgisinden, ideolojisinden ve değerlerindenasla şaşmadım, şaşmayacağım. Partimizin zarar göreceği herhangi bir açıklamada da bulunmadım. Kim ve kimlerin benimle uğraştıklarını çok iyi biliyorum. Ancak Partimizin zarar görmemesi ve bazı şeylere maruz kalmaması için hep sessizliğimi korudum. Kendimi partimizin iradesine teslim ettim.”

“FİZİKİ SALDIRI BİR KOMPLOYDU”

88 gündür üzerimde herhangi bir olumsuz durum tespit edemeyen kirli eller, bu kez kendisine fiziki saldırı ve komplolara başladığını ifade eden Eşbaşkan Solmaz, parti terbiyesinden dolayı tepki göstermediğini söyledi. EşbaşkanSolmaz; “Bana saldırı düzenleyen insanlarla komşuluk ilişkilerim var. Ben oraya kavga maksatlı gitmedim. İdeolojimin bana verdiği bir terbiye var. Benimle uğraşan kişiler, bana saldırı düzenleyenlerin, yakinen aile avukatlığını da yapmaktadırlar. Bunları belgeleyebilirim. Burada isim açıklamak yapmak istemiyorum. Her zaman sükûnetimi korudum. Sükûnetimi korumamın sebebi ise kişisel çıkarlarım asla değildir. Amacım Partimin en ufak bir zarar görmemesidir. Aile kimliğimi ve değerlerimin her zaman arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Partime ve davamıza zarar veren kişi veya kişilere da asla taviz vermeyeceğim. Partimin bana layık gördüğü, görevden asla geri adım atmayacağım. ” diye konuştu.

“EDİP SOLMAZ’A BAŞKANLIK YAPTIRMAYAN ZİHNİYET TEKRAR DEVREDE”

1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Edip Solmaz’a Belediye Başkanlığı görevini yaptırmayan kirli ellerin tekrar devreye girdiğini belirten Batman Belediyesi Eşbaşkanı Ferah Solmaz; “Tarihin tekerrür etmesine izin vermiyorlar. Başta Batman halkımız olmak üzere bütün yurtsever ve devrimci halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

salihseyhan@seyhanlarajans.com

Ölümcül kazalar sonrası demiryollarında ülke çapında grev

İzmir’de şehitler gecesi programı düzenlendi

Japonya'da iktidar partisi mecliste 3'te 2 çoğunluk kazandı

Batı Şeria'da ev baskınları: 20'den fazla Filistinli esir alındı

Brent petrol 67,09 dolardan işlem görüyor

Gazze'de "kimlik tespit salonları" insanlık dramına tanıklık ediyor

Aşırı hava koşulları Avrupa ülkelerinde can kayıplarına ve ağır hasara yol açtı

Malatya'da komşuların tavuk kavgasında kan aktı: 1 ölü

TikTok’un algoritmik manipülasyonu mercek altında

Ticaret Bakanlığı: Ocak ayında 7,6 milyar TL’lik kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Epstein dosyası: Pedofili, istihbarat ve küresel elit ağı Norveç diplomasisini vurdu

Washington'a erken ziyaret: Netanyahu'nun İran hesapları

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Batman’da sağlık ve eğitim yatırımları masaya yatırıldı

Altın haftaya yükselişle başladı

24 ilde uyuşturucu operasyonu: 144 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısı

İşgalcilerin "idari tutuklama" silahı: Esirlerin ömrü cezaevlerinde tüketiliyor

İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı

HAMAS: Batı Şeria'da toprak gaspı kurumsallaştırılıyor

Batı Şeria'yı işgal hamlesi: 1967'den bu yana atılan en tehlikeli adım

Filistin Ulusal Yönetim Komitesi'nin Gazze'ye girişi engelleniyor

Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: İşgalcilerin saldırılarında 6 şehit

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ölümcül kazalar sonrası demiryollarında ülke çapında grev

İzmir’de şehitler gecesi programı düzenlendi

Japonya'da iktidar partisi mecliste 3'te 2 çoğunluk kazandı

Batı Şeria'da ev baskınları: 20'den fazla Filistinli esir alındı

Brent petrol 67,09 dolardan işlem görüyor

Gazze'de "kimlik tespit salonları" insanlık dramına tanıklık ediyor

Aşırı hava koşulları Avrupa ülkelerinde can kayıplarına ve ağır hasara yol açtı