• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem

10 Şubat 2023, Cuma 17:11
10 Şubat 2023, Cuma 17:11
Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem

Esenler Belediyesi, asrın felaketinde vatandaşıyla omuz omuza çalışarak acıya gözyaşı, deprem yarılarına merhem olmaya çalışıyor. Barınma sorununun çözümü için konteyner kent kuruluyor, depremzedelere her gün 10 bin kişilik sıcak yemek ikram ediliyor.
Felaketin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi, bölgede yaşanan barınma ihtiyacını gidermek için de çalışmalara başladı. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede bulunan Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde AFAD ve diğer kurtarma ekipleri ile birlikte çok sayıda depremzedeyi canlı olarak kurtardı. ESKAT, enkaz altında kalan bir kişiyi daha kurtarabilmek için canla başla çalışıyor. Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi, AFAD’ın koordinasyonunda bölgedeki çalışmalarını sürdürecek.

Bölgeye konteyner kent kuruluyor
Esenler Belediyesi arama kurtarma faaliyetlerini sürdürülürken, bir yandan da bölgede bundan sonra doğacak insani ihtiyaçlara yönelik çözümler üretiyor. Bunların başında gelen barınma ihtiyacı için Esenler Belediyesi tarafından Gölbaşı ilçesinde bin konteynerden oluşan bir kent kurulması için hazırlıklara başlandı. Altyapı çalışmalarına başlanan konteyner kentin kısa sürede kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.
Zorlu hava şartlarıyla da mücadele eden depremzedelerin barınma ihtiyacının dışında beslenme sorununu çözmek için de uğraşan Esenler Belediyesi, bölgede mobil ve sabit aşevlerinde her gün 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapıyor. Aynı zamanda depremzedeler için bin metrekarelik bir alana çadır kuruluyor. 24 saat açık olacak ve taziye evi olarak da kullanılacak çadırda sıcak yemek, su, çay ve kahve ikramı yapılacak.

Esenler’den 150 tır yardım gitti
Esenler Belediyesi’nin koordinasyonunda başlatılan deprem bölgesine yardım kampanyası da Esenlerli hayırseverlerin desteğiyle devam ediyor. Depremin ilk gününden bugüne kadar Esenler’den 150 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi. 150 bin battaniye, 25 bin ısıtıcı, 20 bin uyku seti, 70 bin giysi, 78 bin koli gıda, 7 tır su ve diğer her türlü insani yaşam malzemeleri tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Esenler’den yardımların sevkiyatı devam ediyor.

Seyyar tuvalet ve duşlar yola çıktı
Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulanlar arasında seyyar tuvalet ve duşlar da bulunuyor. Daha ziyade Adıyaman Gölbaşı’ndaki arama kurtarma ve lojistik çalışmalarına katılan Esenler Belediyesi, seyyar tuvaletler ve duşları da bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardı.
30 kişilik arama kurtarma personelinden zabıta ekiplerine, ihtiyaç ve gıda malzemesi dağıtım görevlilerinden teknik ekiplere, Esenlerli gönüllülere kadar deprem bölgesindeki çalışmalara yaklaşık bin kişi ile katkı sunduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün kardeşliğimizi gösterme günüdür. Belediye olarak tüm mesai ve performansımızı deprem bölgesine yoğunlaştırdık. Amacımız bir fazla can kurtarmak ve depremin yaralarını en hızlı şekilde sarmak” dedi.
Bölgeye 150 tır yardım malzemesi gönderilmesine rağmen Tekstilkent’teki birinci deponun dolduğunu ve Esenler Stadyumu otoparkını ikinci bir yardım malzemesi deposu ve lojistik merkezi haline getirdiklerini kaydeden Göksu, “Esenlerli hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Dayanışmanın ve hayırseverliğin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Esenler’in dört bir köşesinde 7’den 70’e herkes yardım seferliğine katıldı ve adeta birbirleriyle yarışıyor. Esenler halkının kadirşinaslığını bir kez daha gördük. Devlet yetkililerimiz tamam diyene kadar kampanyamız sürecek. Çünkü bu afetin yaralarını sarmak hiç de kolay olmayacak” şeklinde konuştu.

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı