-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
50,96% 0,03
-
GRAM ALTIN
7310,54% -0,35
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Eski krediler yapılandırılacak mı? Prof. Dr. Kerem Alkin'den dikkat çeken açıklama
Kamu bankaları tarafından açıklanan tarihi kredi paketi sonrası vatandaşlar tarafından en çok merak edilen eskiden çekilen daha yüksek faizli kredilerin yapılandırılıp yapılandırılmayacağı oldu.
Prof. Doktor Kerem Alkin, hem kredi paketiyle hem de yapılandırmayla ilgili açıklamalarda bulundu.
BANKACILIK SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR
(Toplantı hakkında) Sosyal medyada bir veriyi paylaşmıştım. Genel manada bakıldığında ABD'de reel sektör finansmanında Avrupa'da alıştığımız kültürün aksine çok düşük orana sahip. Sermaye piyasası araçları olmak üzere ABD'de reel sektör kuruluşlar yatırım yapmaları gerektiğinde banka kredileri dışındaki farklı finansman paketlerini kullanmaktadır. Avrupa'ya geldiğimizde biz de bir parçasıyız. Bankacılık sektörünün bir ağırlığı söz konusu. Yüzde 80'e yakın. Avrupa'daki ülkelerin tümünde reel sektör finansmanında bankacılık sektörüne önemli görev düşüyor. Sayın Bakanımız da tüm Türkiye'deki bankalara reel sektör ve tüketici finansmanıyla ilgili yerine getirmeleri konusunda uyarıları söz konusu oluyor. Bugün de bankalar nasıl daha pro-aktif davranabilir, nasıl desteklenebilir bunları ifade edebiliriz.
FIRSATÇILIĞA DİKKAT
(Kredi paketi hakkında) Önemli bir ülkeyiz. Ancak maalesef reel sektörümüzün, işletmelerimizin, KOBİ ve büyük firmalarımızın fiyat belirleme alışkanlıkları problemli. Mal ve hizmetleri piyasaya sürerken fiyat belirlemede fırsat değerlendirme alışkanlıkları bir türlü halledemedik. Bakanımızın vurguladığı nokta bu. Bu alışkanlıkları kırmamız gerekiyor. Yerli ham maddeyle üretim yapmasına rağmen ürününün fiyatını dolar ve euro cinsinden belirleyip, tüketiciye mal satan işletmelerimizin olduğu bir dünya görüyoruz. Bu da enflasyonla mücadelede sorunları beraberinde getiriyor. Kamu bankalarımızın böyle fırsatçılık peşinde koşan firmalarla bu önemli destek paketinde işbirliği yapmayacağını, ancak fiyat değişikliği yapmayan, bu imkanı tüketicilerine yansıtacak yerli ve milli firmalarla işbirliği yapacağını söylemeli. Bakanımız da kamu bankalarının bu tutumunu tebrik etmişti.
ESKİ KREDİLER YAPILANDIRILACAK MI?
(Yapılandırma hakkında) Bankacılık sektörümüzde uzun vadeli kredi süreçlerinde faiz değişikliği olmuşsa, bankalarımız genellikle müşterisiyle olan dialogu iyi tutmak için daha önceden kullanılan kredilere yansıtırlar. Bankalarımız yine müşterileriyle olan diyaloğu her zamanki gibi atacağına eminim.
Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti
Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz
Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi
Döviz kurlarında son durum
Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi
Altın fiyatları satıcılı seyirde
8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor
Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız
Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin
İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor
Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp
Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı
Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı
Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Yükleniyor






