• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Eski madde bağımlısı Ahmet Öteleş: Yaşadığımız kötü şeylerin sebebi maneviyat eksikliğidir

19 Mayıs 2025, Pazartesi 22:51
19 Mayıs 2025, Pazartesi 22:51
Eski madde bağımlısı Ahmet Öteleş: Yaşadığımız kötü şeylerin sebebi maneviyat eksikliğidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bağımsız Yaşam Derneği’nden eski eroin bağımlısı Ahmet Öteleş, HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı'nın düzenlediği panelde yaptığı açıklamada, “Bağımlılık sadece bireyin değil, ailenin ve toplumun da yarası. 17 kez AMATEM’e yattım, ilaç değil manevi

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı” panelinde konuşan eski eroin bağımlısı ve Bağımsız Yaşam Derneği'nden Ahmet Öteleş, bağımlılıkla mücadelenin sadece tıbbi değil manevi bir yönü de olduğunu vurguladı.

Sosyal medya aracılığıyla ulaştığı dernek sayesinde bağımlılıktan kurtulduğunu anlatan Öteleş, “Mesele bağımlılıksa, ilaç falan fayda vermez. 17 kere AMATEM’e yattım, ama hiçbir faydasını görmedim. Bizim hastalığımız duygu kökenli… Kurtuluşun yolu maneviyatta” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden bir bağımlılıkla mücadele derneği ile tanıştığını anlatan Ahmet Öteleş, “Biz bağımlıların davranışları hasta, düşünceleri hasta, duyguları hasta… Benim gibi eski kullanıcılar tecrübeleriyle kardeşlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bağımlılıkla mücadele eden, bireyler için tamamen ücretsiz faaliyetler sunan, faaliyetlerini ve hizmetlerini böyle hayırsever abiler, ablalar ve ailelerin bağışlarıyla sürdüren mükemmel bir yer. Çalışmalarımız, bilimsel ve manevi temellere dayalı üç kollu bir eğitim sistemi üzerine… Bakın burası hastane değil uyuşturucu bırakma okulu… Mesele bağımlılıksa ilaç falan çalışmaz. Ben 17 kere AMATEM'de yattım. Kötülemek istemiyorum ama hiçbir faydasını görmedim. Duygularım hasta benim, hiçbir ilaç benim duygularımı düzeltemez. Bunlarla nasıl baş etmem gerektiğini öğretiyorlar burada…  Yaşadığımız kötü şeylerin sebebi, maneviyat eksikliğimiz. Uyuşturucudan dolayı bizim manevi değerlerimiz, maneviyatımız kayboldu gitti.” şeklinde konuştu.

 “Bağımlılık sadece bireyin değil ailenin ve toplumun da yarası”

Uyuşturucu bağımlılığının sadece zihinsel ve bedensel bir rahatsızlık olmadığını, ruhsal sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Öteleş, “Uyuşturucudan dolayı kaybettiğimiz manevi değerlerimizi yeniden kazanmamızı sağlayan manevi değerler eğitimlerimiz var. Uzman psikologlarımızın yönettiği bir eğitim sistemimiz var. Kişinin duygularını yönetebilmesi adına, geçmiş travmalarıyla yüzleşmesi adına, kendini tanıması adına oluşturulmuş eğitim sistemi… Biz duygu kökenli bir beyin hastasıyız… Bizim duygularımızı nasıl kontrol etmemiz gerektiği ile alakalı davranışlarımızı, düşüncelerimizi ya da uyuşturucu isteği geldiğinde nelere dikkat etmemiz gerektiği ile alakalı eğitimler var. Bunun içinde 12 basamak programı var. 12 basamak programı da yine uyuşturucudan sebep oluşmuş karakter kusurlarını soru çözme yöntemiyle fark ettirip düzeltmeye yönelik bir çalışma… Son olarak da bağımlılık sadece bireyin değil ailenin ve toplumun da yarası… Bir bağımlıyla nasıl yaşanır, bir bağımlıya nasıl davranılır, hangi durumda neler yapılması gerektiği ile alakalı yine uzman psikologlarımız eğitimler veriyor.” dedi.

“Artık kurtulmanın çaresi var, ben kurtuldum, siz de kurtulabilirsiniz”

Hayatından örnekler vererek bağımlılıktan kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Öteleş, “Beni dinleyecek olan bağımlı kardeşlerime sesleniyorum: Bakın artık böyle bir yöntem var. Ben bu yöntemle kurtuldum. İstemek sadece yetmiyor, tamam şimdi bir şey istiyorum ama bunun için ne yaptığıma bakarlar… Biz bağımlılar şöyle düşünürüz: Allah’ım beni kurtar diye bir mucize bekleriz. Ancak hareket lazım… Kardeşlere sesleniyorum, bu yöntemler var, artık kurtulmanın çaresi var, ben kurtuldum. Siz de kurtulabilirsiniz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Hamdullah Er'in moderatörlüğünde devam eden panel ilk üç konuşmacının ardından HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç konuşmalarıyla devam etti. (İLKHA)

HAMAS Sözcüsü Berhum, Diyarbakır'daki Alimler Buluşması'nda konuştu: Onların zelil olmaları kalplerimizi ferahlattı

İTTİHADUL ULEMA 10. kez alimleri Diyarbakır'da bir araya getirdi

Kızılay'dan Gazze'ye 5 yardım tırı ulaştı

Molla Özekinci: Siyonizmin, ahtapot şeklinde uzanan kollarının kesildiği vakte yaklaştık

Ortadoğu Uzmanı Dr. Öncer: israil, saldırgan yüzünü gizlemek için sahte barış oyunu oynuyor

Mardin’de çocuk oyun parkı ateşe verildi

Mersin'deki işçi minibüsü kazasında ölü sayısı 5'e yükseldi

Lübnan'da terör operasyonu: siyonist rejime bağlı bir şebeke çökertildi

Yol çalışması alanında kaza: 2 yaralı

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Farahmand: İslam Emirliği özellikle Gazze'deki mücahitlerin dostudur

Gaziantep’te 11 hırsız suçüstü yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Ümera ile ulema birlikte hareket ettiklerinde şahlanış mümkündür

Trump: Knesset’te konuşma yapacağım, ardından Mısır’a gideceğim

Mardin’de 16 kooperatife 30 biçerdöver teslim edildi

İlahiyatçı Yalçın: İslam, kız çocuklarına hak ettikleri değeri iade etmiştir

10'uncu Alimler Buluşması başladı

EPDK, petrol piyasası yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Düzce'den Avrupa'ya 15 bin tondan fazla fındık ihracatı

Çiftçilere 320,6 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı

İşgal rejiminden Batı Şeria’da gece baskınları

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Altın fiyatları yükselişte! İşte 11 Ekim 2025 güncel fiyatlar

Burun tıkanıklığı neden olur?

Kırmızı bültenle aranan "Don Vito" lakaplı baron Türkiye'ye iade edildi

Siyonist işgal rejiminden Lübnan'a yeni saldırı: Ateşkes bir kez daha ihlal edildi

İş yerleri fiyat listelerini bakanlık sistemine yükleyecek

Meteoroloji'den yeni uyarı: Kuvvetli yağışlar kapıda

HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Sözcüsü Berhum, Diyarbakır'daki Alimler Buluşması'nda konuştu: Onların zelil olmaları kalplerimizi ferahlattı

İTTİHADUL ULEMA 10. kez alimleri Diyarbakır'da bir araya getirdi

Kızılay'dan Gazze'ye 5 yardım tırı ulaştı

Molla Özekinci: Siyonizmin, ahtapot şeklinde uzanan kollarının kesildiği vakte yaklaştık

Ortadoğu Uzmanı Dr. Öncer: israil, saldırgan yüzünü gizlemek için sahte barış oyunu oynuyor

Mardin’de çocuk oyun parkı ateşe verildi

Mersin'deki işçi minibüsü kazasında ölü sayısı 5'e yükseldi