• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor

25 Şubat 2025, Salı 14:56
25 Şubat 2025, Salı 14:56
Esnaf artan hırsızlık olaylarına çözüm istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da son günlerde artan hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaf, on binlerce liralık zarara uğradıklarını iddia ederek yetkililerin yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulmasını istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'nde üst üste yaşanan hırsızlık vakaları esnafı tedirgin ediyor. İş yerlerinde yaşanan hırsızlık olayları esnafın tepkisine neden oldu.

Özellikle son haftalarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batman esnafı, asayişin daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Yakalanan hırsızlara en ağır cezanın verilmesini isteyen esnaf, benzer hırsızlık olaylarının yaşanmaması için caddelerine MOBESE kameralarının takılmasını ve sokak bekçilerinin sık sık devriye atması talebinde bulundu.

"En büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır"

Sorunlarını çözümü için Batman Valisi Erkan Canalp'e seslenen esnaf İhsan Kilit, "Esnaf olarak şu anda en büyük sıkıntımız hırsızlık olaylarıdır. Artık evimizde uyuyamaz hale geldik. Hırsızlar 5'inci defadır dükkânımıza giriyorlar ve birçok malzememizi çalıyorlar. Dün akşam yine 3 bilgisayar ve 15 tane de tamire gelen cep telefonu çaldılar. Demir kapıyı kırıp içeri giriyorlar. Polisi aradık gelip incelemelerde bulundular ama halen kimse yakalanmadı. Hırsızlık olayları artık çok büyük bir sorun haline gelmiş ve buradaki tüm esnaflar bu durumdan şikâyetçidir. Sayın Batman Valimizden ricamız hırsızların yakalanması, bu bölgemize MOBESE kameralarının takılması ve sokak bekçilerinin akşamları sürekli devriye atmalarını sağlamalarıdır."  dedi.

"Hırsızlara, caydırıcı cezalar verilmeli"

Hırsızlara karşı caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden esnaf Hasan Alar, "Geçen hafta bir komşumuzun da dükkânına hırsılar girdi ve arkadaşımız çok mağdur edildi. Bugüne kadar yakalanan hırsız görmedik. Yakalana da bir gün sonra serbest bırakılıyor. Çalınan mallar başka yerlere götürülüp üç kuruşa satıyorlar. Bu Allah'tan revamıdır? Yetkililerden isteğimiz hırsızlara karşı caydırıcı cezaları uygulamalarıdır. Hırsızların bu kadar serbest ve rahat olmamaları gerekiyor. Eskiden böyle değildi. Hırsızlık olayları şu anda çok artmış durumdadır. Tek talebimiz hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"MOBESE kameralarının olması şart"

Sokaklarına MOBESE kamerası takılması gerektiğini belirten Mahsum Fidan, "Burası Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi'dir. Bu sokağımızda bekçi ve MOBESE kameralarının olması şarttır. Akşam olup dükkânımızı kapatıp evimize gittiğimizde, burası tenha olduğu için sürekli hırsızlık olayları meydana geliyor. Sokak bekçilerinin sürekli devriye atmasını istiyoruz. Vali Beyden ricamız bu sorunumuza çözüm bulmalarıdır." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

İzmir açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı