11504,99%1,86
41,38% 0,01
48,77% 0,29
4953,02% 1,02
8106,03% 0,95
Batman Merkez Meydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren esnaflar, uzun süredir elektrik sayaçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara çözüm bulunamadığını belirtiyor.
Sayaçların uzak ve güvensiz alanlarda bulunması nedeniyle hem yüksek fatura bedelleriyle karşı karşıya kaldıklarını hem de Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ)'ın sorumluluktan kaçtığını ifade eden esnaf, durumu İLKHA mikrofonuna anlattı.
"Bahanelerle bizi geçiştirmeye çalışıyorlar"
Son bir yıldan fazladır elektrik faturalarının çok düzensiz bir şekilde ücretlendirmeyle geldiğini ifade eden esnaf Selman Pulgat "Defalarca TEDAŞ'a başvurmamıza rağmen, sayaçlarla oynandığı gibi bahanelerle bizi geçiştirmeye çalışıyorlar. Zemin katların üzerinde çok sayıda abone bulunuyor ve hepsi de bu durumdan şikayetçi. Abone sayaçlarımız bizden 100-150 metre uzakta. Elektrik tüketimimiz o kadar olmamasına rağmen, faturalar geçmiş yıllara göre 5-6 kat artmış durumda." dedi.
"TEDAŞ, burayı tamamen sahipsiz bırakmış gibi davranıyor"
Tüm şikâyetlerini TEDAŞ’a dilekçeyle başvurduklarını, hatta Devlet Demiryolları’na bile başvuru yapmalarına rağmen sürecin bazı yerlerden engellendiğini belirten Pulgat "Abonelerin dışında kaçak kullanım olduğunu söylüyorlar, ancak bir türlü müdahale edilmiyor. Nedense bir yerlerden sürekli engel çıkıyor ve TEDAŞ, burayı tamamen sahipsiz bırakmış gibi davranıyor. Trafolarımızdan kablolar çalınıyor. TEDAŞ'a başvurduğumuzda çoğu zaman 'Müdahale edemiyoruz', 'Trafo size ait, siz yapacaksınız' gibi yanıtlar alıyoruz. Biz de esnaflar arasında para toplayarak içeride kaybolan, çalınan kabloları onardık ve tamamladık. Ancak sayaçlara gelince hiçbir açıklama yapılmadan fatura kesmesini biliyorlar." şeklinde konuştu.
"Rica ediyoruz, bu çağrımıza kulak verilsin"
Tek isteklerinin elektrik sayaçlarının daha güvenli bir yere taşınması olduğunu söyleyen Pulgat "Bazı yerlerde talep edilmediği halde aboneler kamera altına ve güvenli alanlara taşınıyor. Biz başvuru yapmamıza rağmen, kimse gelip abonelerin dışarı alınması için bir çalışma yapmadı. Gerekli mercilerden ricada bulunuyoruz: Abonelerimizin güvenli bir alana taşınmasını, faturalarımızın düzenli ve adil bir hale getirilmesini istiyoruz. Mahalledeki esnafların tamamı bu durumdan şikayetçi. Birçok komşumuz, kira tutarından fazla fatura öder hale geldi. Rica ediyoruz, bu çağrımıza kulak verilsin." ifadelerini kullandı.
"Defalarca bildirdik ama ilgilenen kimse olmadı"
Bir diğer esnaf Mehmet Turan ise "Burası Meydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan iş yerleridir. Buradaki bina Devlet Demiryolları’na aittir. Yaşadığımız sorun ise elektrik sayaçlarının sıkıntılı olmasından dolayı, sayaçların dışarı çıkarılmasını istiyoruz. Durumu 186’yı arayarak defalarca bildirdik ama ilgilenen kimse olmadı. Sayaçlarda yaşadığımız sorunlardan dolayı neredeyse her ay bize 'Güvenlik kuvvetleriyle geleceğiz' diye mesaj atıyorlar. Bu yüzden bazı komşularımıza ceza bile yazdılar. Böyle giderse bana da ceza yazarlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)