• BIST 100

    11033,3%0,65
  • DOLAR

    40,92% 0,07
  • EURO

    47,64% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4370,03% -0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,87% 0,00

Esnaf elektrik kesintilerinden dertli: Hizmet veremiyoruz, müşteri kaçıyor

20 Ağustos 2025, Çarşamba 10:44
20 Ağustos 2025, Çarşamba 10:44
Esnaf elektrik kesintilerinden dertli: Hizmet veremiyoruz, müşteri kaçıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da yaz sezonunun başından bu yana süren sürekli elektrik kesintilerinin işlerini sekteye uğrattığını belirten esnaflar, yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Sıcak havalarda klimaların çalışmaması ve ışıkların sönmesi nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını söyleyen esnaflar, geçici onarımların değil, kalıcı iyileştirmelerinin yapılmasını istiyor.

Batman'ın en işlek bölgelerinden biri olan Gülistan Caddesi, yaz sezonuyla birlikte esnafın elektrik kabusu haline geldi. Meydan Mahallesi'nde bulunan onlarca mağaza sahibi, her gün yaşanan kesintiler nedeniyle hem maddi kayıp yaşadıklarını hem de müşteri memnuniyetinin ciddi şekilde zedelendiğini dile getiriyor.

Sorunun, trafonun faz şalterindeki arızadan kaynaklandığını belirten esnaflar, defalarca bildirmelerine rağmen sadece geçici onarımlar yapıldığını ve bu yüzden mağduriyetin devam ettiğini söylüyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan Gülistan Caddesi esnafı, yaşadıkları elektrik kesintileri nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Bünyamin Beycan

"Geçici olarak tamir ettikleri için sorunumuz sürekli devam ediyor"

Yaşanan arızaya geçici müdahale edildiği için sürekli tekrarladığını vurgulayan esnaf Bünyamin Beycan, "Yaz sezonu başladığından beri, iş yerlerimizin elektrik ağının bağlantılı olduğu trafonun faz şalterinin yanması nedeniyle günlük elektrik kesintileri meydana gelmektedir. Bu duruma kalıcı bir çare bulunmasını istiyoruz. Elektriklerimiz, özellikle tam da müşterilerin yoğun olacağı vakitlerde kesiliyor ve bu nedenle müşterilerimiz eli boş çıkıyor. Bu sorunu yaklaşık 10 mağaza birlikte yaşamaktayız. Yaz sezonunun başından beri ilgili yerleri arayıp şikâyet ediyoruz. Ancak buna rağmen gelip geçici olarak tamir ettikleri için sorunumuz sürekli devam ediyor. Yetkililerden talebimiz, elektrik kesintisine neden olan sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesidir." dedi.

Mehmet Çiçek

"Bu sorunumuz neden kalıcı olarak çözülmüyor?"

Yaşanan sorunun artık katlanılamaz boyuta ulaştığını dile getiren Mehmet Çiçek, "Yaz aylarının başından bu yana sürekli elektrik kesintisi yaşıyoruz. Anlamadığım nokta ise şu. Elektrik faturamız aylık 20-25 bin lira arasında düzenli olarak gönderiliyor, ancak elektrik kesintilerimizi iletecek doğru düzgün kimse bulamıyoruz. Bu şekilde aşırı derecede mağdur oluyoruz. Bu sorunumuz neden kalıcı olarak çözülmüyor? Aklımıza 'küçük esnafı bitirmek mi istiyorlar?' sorusu geliyor. Bu sorunu belki 100 defa ilettik ama ilgilenen yok. Elektrik olmayan mağazalar bomboş kalıyor. Çünkü hava sıcak ve klima çalışmadığı için, ayrıca ürünler görünmediği için müşteri içeri girmiyor. Haftada yaklaşık 4-5 defa bu şekilde elektriklerimiz kesiliyor ve bu kesintiler bazen 4-5 saat sürebiliyor. Yetkililere çağrımız; lütfen bu soruna kalıcı bir çözüm bulunsun." ifadelerini kullandı.

Furkan Dağ

"Elektrik olmayınca hizmet de olmuyor"

Hem elektrik hem de altyapı sorunlarının kangren haline geldiğini ifade eden Furkan Dağ ise, şöyle konuştu:

"Burası Batman'ın en işlek caddesi olan Gülistan Caddesi. Elektrik ayrı bir dert, altyapı ayrı bir dert, üstyapı ayrı bir dert. Burada ödediğimiz kiraları çıkarmak için iki müşterinin peşinden koşarken, elektriğimiz kesiliyor. Arabama yakıt alamıyorum, üstüne bir de jeneratöre benzin alacağım. Benzinin litresi olmuş dünya para. Bir yılı aşkın süredir Dicle EDAŞ'a, belediyeye, her yere müracaatta bulunuyoruz ama ne altyapı ne üstyapı konusunda hiçbir çalışma yapılmıyor. Elektrik yoksa hizmet de yok. Batman, hava sıcaklığı açısından çok zor bir şehir. Bu kadar sıcak bir yerde klimayı açmasan kim elbise deneyecek, kim ayakkabı deneyecek, kim alışveriş yapabilecek? Ben burada satışı nasıl yapacağım, hizmeti nasıl vereceğim? Yetkililere çağrımız; esnafın yanında olmalarını ve sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz." (İLKHA)

Memur-Sen: Hak arama mücadelemize devam edeceğiz

Uzmanı uyardı: Çocuklarda yürüyüş bozukluklarına dikkat

Filistinli basketbol yıldızı Muhammed Şalan, işgal kurşunlarıyla şehit oldu

Temmuzda Yurt Dışı ÜFE arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir'de yaklaşık iki bin ton süt ürününe el koydu

Memur zammında anlaşma sağlanamadı, süreç Hakem Kurulu’na taşınacak

Veteriner hekim aşılama sırasında köpek saldırısına uğradı

İşgal rejimi, Gazze'yi işgal planını onayladı

Diyarbakır’da tur minibüsü devrildi: 7 yaralı

Siirt’te 4 çocuk babası hasta kanserden hayatını kaybetti

Temmuzda elektrikli araç şarj soketlerinde yüzde 4’e yakın artış görüldü

Batman'da dini musiki kursu için sınav yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci yurtlarına kayıtlar başladı

Batman'da apartmandan bebek bisikleti çalındı

Brent petrol 65,87 dolardan işlem görüyor

Esnaf elektrik kesintilerinden dertli: Hizmet veremiyoruz, müşteri kaçıyor

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Kırklareli ve Tekirdağ’da bugün denize girmek yasaklandı

Ankara’daki yangınla ilgili iki kişi gözaltına alındı

İşgalci Trump, Gazze soykırımcısını "Savaş kahramanı" ilan etti

PROJE OFİSİ’NDEN İL MÜDÜRÜ ÖZPERK’E ZİYARET

POTANIN PERİLERİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE!

MİNİKLER FUTBOL ŞENLİĞİ COŞKUYLA BAŞLADI

Yemen'den işgal altındaki topraklara füze saldırısı

30 sosyal medya hesabına erişim engeli

ABD'de kamu güvenliği krizi: 465 gözaltı

5 İlde "bahis ve dolandırıcılık" operasyonu: 43 gözaltı

Hakkari'de orman yangını ikinci gününde

Türkiye’nin kuzeyinde yağış, güneyde sıcaklıklar yüksek seyredecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Memur-Sen: Hak arama mücadelemize devam edeceğiz

Uzmanı uyardı: Çocuklarda yürüyüş bozukluklarına dikkat

Filistinli basketbol yıldızı Muhammed Şalan, işgal kurşunlarıyla şehit oldu

Temmuzda Yurt Dışı ÜFE arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir'de yaklaşık iki bin ton süt ürününe el koydu

Memur zammında anlaşma sağlanamadı, süreç Hakem Kurulu’na taşınacak