GÜNDEM 18.04.2023 15:45:03 0

Esnafın etiket oyununu zabıta ekipleri bozdu

Esnafın etiket oyununu zabıta ekipleri bozdu
Haberi Sesli Oku

Esnafın etiket oyununu zabıta ekipleri bozdu

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşı denetimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri esnafın etiket oyununu bozdu. Zabıta, son kullanma tarihi geçmiş lokum kutularının üzerine yeni etiket yapıştıran çok sayıda esnafa cezai işlem uygularken toplanan 649 kutudan oluşan yaklaşık yarım ton lokuma el konuldu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler denetim için çarşı pazara indi. Bayram öncesi alışverişin yoğun olduğu bölgelerde denetim yapan Zabıta ekipleri, fahiş fiyat konusunda esnafı denetledi. Denetimlerde ürünlerin alış ve satış faturaları ve irsaliyelerini kontrol eden Zabıta ekipleri, bir işyerindeki lokum kutusundaki etiket dikkat çekti. Zabıta ekipleri, etiketin altında farklı bir etiket daha olduğunu belirledi ve lokum kutularına el koydu. Son kullanma tarihi geçmiş bayramlık lokumların üzerine yeni tarihli etiket yapıştırarak satış yapan işletmeye cezai işlem uygulanırken, Şanlıurfa Zabıtası lokumun depolandığı firmaya da baskın düzenledi. Depo da bulunan son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda lokum kutularına el konuldu. Sahte etiket ile lokumların üzerini kapatarak yeni tarih yazan depo işletmecisine cezai işlem uygulandı.

İlçe belediyeleri de denetimlerini sürdürüyor
Haliliye ve Eyyübiye belediyeleri de denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi kuruyemiş ve şekerleme satan işyerlerine yönelik yaptığı denetimde vatandaşların mağdur olmaması için hijyen, son kullanma tarihi ve fiyat kontrollerini sağladı.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla halkın sağlığı için denetimlerini sürdüren ekipler, Ramazan Ayıyla birlikte artırdığı denetimlerini bayram öncesi devam ettiriyor. İlçe sınırlarında periyodik olarak denetimlerine devam eden ekipler, Ramazan Bayramı öncesi kuruyemiş ve şekerleme satan işletmeleri denetledi. Vatandaşların bayram öncesi yoğunlukla alışveriş yaptığı işletmeleri inceleyen zabıta ekipleri, başta hijyen ve temizlik kontrolleri olmak üzere, gıda ürünlerinin vatandaşın sağlığını tehdit edecek şartlarda saklanmaması için işletmelere uyarıda bulundu. Şekerleme ve kuruyemişlerin son kullanma tarihini de kontrol eden ekipler, vatandaşların sağlığını tehdit edecek ürünleri satışa sunan işyerleri hakkında cezai işlem uygulanacağını ifade etti.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, tarihi çarşılar, iş hanları, küçük esnafın yer aldığı ve bayram öncesi yaya trafiğinin önemli ölçüde arttığı bölgelerde işgal denetimlerini sıklaştırdı.
Şanlıurfa’daki toptan gıda ticareti, sanayi kuruluşları, tarihi çarşılar ve turistik bölgelere ev sahipliği yapan Eyyübiye’de, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı öncesi zabıta tedbirleri artırıldı. Halkın rahat şekilde alışverişlerini yapabilmeleri amacıyla özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde işgal denetimleri gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekipleri, kurallara aykırı davranan iş yerlerine uyarılarda bulundu.

65 yıldır namazlarını camide kılan pir-i fani: Bizimle ahirete gelecek olan amellerimizdir

Aydın'da 6 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 15 tutuklama

Çin, veri işleme uydularını fırlattı

ABD'den Türkiye'ye füze satışına onay

Donetsk'teki kritik nokta Rus güçlerinin eline geçti

Danimarka'dan nükleer enerjiye dönüş kararı

İşgal rejimi Birleşmiş Milletler askerlerine saldırdı

Van'da 84 kilogram esrar ele geçirildi: 2 tutuklama

İstanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 4 yaralı

İşgal rejimi Gazze'de açlığı silah olarak kullanarak soykırım suçu işliyor

ABD ile Katar arasında 1,2 trilyon dolarlık ekonomik işbirliği anlaşması

Siirt’te kurban ve yaz Kur’an kursları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Eczacılar Gününde eczacıların sorunlarını dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediyecilik insan hayatının her alanına dokunan bir kurumdur

Katar, Boeing’e 200 milyar dolarlık uçak siparişi verdi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan: TDBB üyeliğine seçilen başkanımızı kutluyoruz

Erzurum'da trafik kazası: 3 yaralı

Filistinli esirlerin önderi Bergusi: İşgal zindanları diriler kabridir, dünya sessizliği utanç verici

Sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

Nekbe'nin 77. yıl dönümünde işgalin Filistin halkına uyguladığı zulümlerin istatistiği

Yaklaşık 1,9 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Diyarbakır’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Japonya'da askeri uçak düştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Malezya Başbakanı İbrahim görüştü

Yolcu otobüsü devrildi: 13 yaralı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Açık havada vakit geçirmenin çocuklar için faydaları

AB'den Rusya'ya 17. yaptırım paketi

Bakım merkezlerindeki ihmallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz

Yükleniyor