• BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4349,49% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor

02 Aralık 2020, Çarşamba 10:28
02 Aralık 2020, Çarşamba 10:28
Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Evde yapıp satana vergi müjdesi: 1 Ocak'ta başlıyor

Meclis'te kabul edilen ve geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da yer alan düzenlemenin uygulanmasına sayılı günler kaldı.

7256 sayılı kanunda yapılan değişiklik sonrası 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanacak düzenleme kapsamında evlerinde ürettikleri ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlarda satanlara belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.

VERGİ MUAFİYETİ GELİYOR

Yeni düzenlemeden ise ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar yararlanacak.

ÜÇ ŞARTI YERİNE GETİRMEK ZORUNDALAR

Düzenlemede yer alan şartlara göre evinde üretim yapan ve bunu çeşitli platformlarda satanlara yönelik uygulanacak vergi muafiyetinden yararlanmak için söz konusu kişilerin Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alması, Türkiye’de kurulu bankalarda bir ticari hesap açması ve tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart olacak.

TEK ÇALIŞANA YÜZDE 4 MUAFİYET

Bankalar, bu bent kapsamında açılan ticari hesaplara aktarılan tutarlar üzerinden, aktarım tarihi itibarıyla çalışanı olmayan kendi başına evde çalışanlar için yüzde 4, bir ve üzeri işçi çalıştırılması durumunda yüzde 2 oranında gelir vergisinden muaf olacak.

220 BİN TL'LİK SINIR OLACAK

İstihdama bağlı indirimli oranın uygulanması için ilgili ayda bir işçinin en az on gün süreyle çalıştırılması gerekecek, bu hasılat tutarı üzerinden ayrıca 94 üncü madde kapsamında kesinti yapılmayacak. Düzenleme kapsamında elde edilen hasılatın 220 bin Türk lirasını aşması hâlinde, mükellefler izleyen takvim yılı başından itibaren gerçek usulde vergilendirilecek ve tekrar bu muafiyetten faydalanamayacak.

ŞARTLARI İHLAL EDENDEN FAİZİYLE TAHSİL EDİLECEK

1 Ocak'ta hayata geçirilecek uygulamada yer alan hasılat koşulu dışındaki diğer şartların ihlal edildiğinin tespit edilmesi hâlinde ise vergi muafiyeti sona erecek ve zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek.

Cumhurbaşkanı kararı ile düzenlemede yer alan oranlar ve tutarlar, yarısı kadar indirilip ve iki katına kadar da artırılabilecek.

YURT DIŞININA SATANA YÜZDE 50 KAZANÇ İSTİSNASI

Bir başka düzenleme ise e-ticaret yaparak ürünlerini yurt dışına satmak isteyen kişilere yönelik hayata geçirildi. E-ticaret gümrük beyannamesi kapsamında yapılan satışlara yüzde 50 kazanç istinası uygulanacak. Ürünün ağırlık ve tutar itibarıyla Posta İdaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından işlenebiliyor olması gerekiyor.

Edirne'de trafik kazası: 6 yaralı

Suriye: Süveyda'ya özel kuvvet gönderilecek

Elazığ'da örtü yangını: 500 dönüm alan zarar gördü

Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı: 4 yaralı

Malatya'da alacak verecek kavgası kanlı bitti: 2 yaralı

Siyonistlerin ablukasını kırmak için Hanzala gemisi Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Guterres: Kıbrıs sorununa çözüm konusunda adım adım ilerliyoruz

Meteorolojiden Güneydoğu için sıcak hava uyarısı

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Şehirlerarası yolcu otobüsü yoldan çıkıp kaza yaptı: 10 yaralı

Rusya: AB ile ticaret hacmi sıfıra düşebilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

Gazze'de sistematik saldırı ve yıkım: Gazze'nin yüzde 88'i yıkıldı, on binlerce şehit

2025 LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava Yönelik İddialar ve Gerçekler

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanının "…Alemlerin Rabbi olan Allah içindir" akımına büyük destek

Avukat Veysel Efe: Elektriğin olmadığı yerde hayat da yoktur

Gazze'ye yardım kermesine yoğun ilgi

Ankara’da sağanak yağış kısa süreli hayatı felç etti

HÜDA PAR: Masum çocuklara yapılan bu zulüm kabul edilemez

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Diyarbakır'da kan donduran iddia: 4 çocuğa hayvan dışkısı yedirildi

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Ey bu ümmetin liderleri… Omuzlarınız, on binlerce masumun kanıyla yüklü!"

Hafta sonu 2 sınav yapılacak

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak görevimiz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Lise kademesi zorunlu olmaktan çıkarılmalı

İspanya'da orman yangını

HÜDA PAR Bingöl'deki su kesintileri ve şebeke sorunlarını Meclis'e taşıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Edirne'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

AB'nin, Türkiye vatandaşlarına Schengen vizesinde iyileştirmeler yapması memnuniyetle karşılandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Edirne'de trafik kazası: 6 yaralı

Suriye: Süveyda'ya özel kuvvet gönderilecek

Elazığ'da örtü yangını: 500 dönüm alan zarar gördü

Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı: 4 yaralı

Malatya'da alacak verecek kavgası kanlı bitti: 2 yaralı

Siyonistlerin ablukasını kırmak için Hanzala gemisi Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Guterres: Kıbrıs sorununa çözüm konusunda adım adım ilerliyoruz