• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Evlat nöbeti tutan ailelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik

29 Mayıs 2023, Pazartesi 13:30
29 Mayıs 2023, Pazartesi 13:30
Evlat nöbeti tutan ailelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Evlat nöbeti tutan ailelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır anneleri, resmi olmayan sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini, HDP binası önünde bayram havasıyla kutladı.
28. Dönem Milletvekilliği ve 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi 14 Mayıs tarihinde vatandaşların sandığa gitmesiyle tamamlanırken, Cumhurbaşkanlığı Seçimi YSK’nın kararıyla 2. tura ertelenerek 28 Mayıs tarihinde yenilendi. Dün gerçekleşen seçimde resmi olmayan verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi.
Diyarbakır’da HDP il binası önünde 4 yıldır çocuklarının yolunu gözleyen Diyarbakır anneleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini; Türkiye’nin, yürekli anne ve babaların zaferi olarak yorumladı.
Oğlu Bayram’ın HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren Ayten Elhaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 yıldır kendilerinden desteğini eksiltmediğini belirterek, 13. Cumhurbaşkanlığını tebrik etti.

“Çadırımız bayram havasında”
Diyarbakır anneleri olarak HDP önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesinden dolayı bayram sevinci yaşadıklarını dile getiren Elhaman, “Yaklaşık 4 yıldır HDP il binasının önünde evlat nöbeti tutuyoruz. Bugün çok sevinçliyiz. Çadırımız resmen bayram havasındadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi biz annelerin zaferi oldu. İnşallah her daim her yerde kazanacağız. İnşallah evlatlarımız gelir de daha çok seviniriz. İkinci bir sevincimizi de öyle yaşayacağız. 4 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer bakanlar sağ olsun bizlere destek verdi, veriyor. Tekrar Cumhurbaşkanımıza 13. Cumhurbaşkanlığı hayırlı olsun. Bütün anneler olarak çok sevinçliyiz. Yılmayacağız, devam edeceğiz” dedi.
Evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulunan Elhaman, “6 yıl önce zalimler oğlumu benden aldı. HDP’liler evladımı kandırıp dağ kadrosuna yazdırmış. Bizi burada yıldırmaya çalışıyorlar ama biz yılmayacağız. Oğlum yeter artık, o zalimlere uşaklık etmeyin. Burada güçlü devletimizin sayesinde inşallah evlatlarımıza kavuşacağız” diye konuştu.
12 yıl önce evladı Mehmet’in HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Sariye Tokay da çocuklarını çadırda dimdik ayakta olarak beklediklerini ifade etti.

“Bu zafer yürekli anne ve babaların zaferidir”
Tokay, “Bugün HDP il binasının önünde 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçiminin sevincini yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesine çok mutlu olduk. Canı gönülden Diyarbakır anneleri olarak tebrik ediyoruz. HDP ve PKK bizi çökertemedi. Biz burada yine dimdik ayaktayız. Bu zafer Türkiye’nin zaferi, bu zafer yürekli anne ve babaların zaferidir” ifadelerine yer verdi.

“Bay bay Kemal’e tekrar bay bay dedik”
Çocuğu Mahmut’u HDP önünde bekleyen annelerden Bedriye Uslu ise şöyle konuştu:
“4 senedir Diyarbakır anneleri olarak HDP önünde evlat nöbeti tutuyoruz. Çocuklarımızı çadırda bekliyoruz. Her sabah evlatlarımızın dönmesi için çadırın yolunu tutuyoruz. Bugün biz ayrı bir sevinçliyiz. Bay bay Kemal’e tekrar bay bay dedik. Cumhurbaşkanımız tekrar Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Allah’a hamdolsun, bugünü çok bekliyorduk. Devletimize tekrardan hayırlı uğurlu olsun.”

Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aksa Tufanı bahanesiyle idama giden yol: Filistinli esirler için özel mahkeme hazırlığı

Trump'tan Kiev'e çağrı: Planı değerlendirin, zaman daralıyor

Batı Şeria'da tarıma ağır darbe: Yahudi çeteler 3 binden fazla ağaca zarar verdi

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı