• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Evlat nöbetine 5 aile katıldı sayı 309’a yükseldi

22 Eylül 2022, Perşembe 13:50
22 Eylül 2022, Perşembe 13:50
Evlat nöbetine 5 aile katıldı sayı 309’a yükseldi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Evlat nöbetine 5 aile katıldı sayı 309’a yükseldi

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini bin 116. gününde kararlılıkla sürdürüyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 116’ncı gününde de devam ediyor. Evlat nöbetine 5 aile birden katıldı, HDP’den çocuklarını istedi. 2 ay önce önce çalışmak için Fransa’ya giden 19 yaşındaki Adem Dilek, iddiaya göre kandırılarak dağa kaçırıldı. Evlatları için Muş’tan eyleme başlayan baba Yılmaz ve anne Besine Dilek, 20 yaşında iken 2017 yılında Samsun’da tıp okurken kaçırılan Bahar Karakuş’un annesi Fatma ve babası Yusuf Karakuş Kayseri’den, 16 yaşında iken kandırılarak 2015’te Muş’tan dağa gönderilen Osman Sönmezyıldız’ın annesi Naciye Sönmezyıldız, 2015 yılında 13 yaşında iken Kırıklareli’de kandırılarak dağa kaçırılan Servet Arslan’ın anne Pınar Arslan ve 2016 yılında 38 yaşında iken kandırılan Ersin Koçhan’ın babası Alaattin Koçhan Muş’tan evladına istemek için eyleme katıldı.
Evladının HDP tarafından Fransa’dan kaçırıldığını ve oğlu gelmeden eylemi bırakmayacağını söyleyen Yılmaz Dilek, çocuğunu çalışmak için Fransa’ya gönderdiğini, orada terör örgütü tarafından kaçırıldığını kaydederek evladını almadan eylemi bırakmayacağını vurguladı.
20 yaşında iken 2017 yılında Samsun’da tıp okurken kaçırılan Bahar Karakuş’un annesi Fatma 6 yıldır evladının yolunu gözlediğini özlediğini belirterek evladının dönmesi için çağrıda bulundu.
Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Pınar Arslan, 13 yaşında iken kandırılarak kaçırılan evladı Servet’e seslendi Anne Arslan, “Oğlum okul okuduğu sırada PKK tarafından kandırılarak kaçırıldı. Evlatlar dönüyor sende dön bizde seni bekliyoruz. Senin için evimizi taşıdık seni bekliyoruz” dedi.
2015’te Muş’tan dağa gönderilen Osman Sönmezyıldız’ın annesi Naciye Sönmezyıldız, okul okuduğu sırada HDP tarafından evladının kaçırıldığını aktardı. Anne Sönmezyıldız, “HDP’yi kapatın, bu çocuklar orada ne yapıyorlar bu evlatlarımızı orada bırakmayacağız. 6 yıldır bakmadığım delik kalmadı aradım, bizim çocuklarımızdan ne istiyorlar, kandırıp götürüyorlar” diye konuştu.
2016 yılında 38 yaşında iken kandırılan Ersin Koçhan’ın babası Alaattin Koçhan Muş’tan evladının Bursa’da kandırıp götürdüklerini aktardı. Baba Koçhan, “Bu binada PKK’ya HDP üye etti. oradan nereye gitti bilmiyoruz, 6 yıldır oğlum neredesin, devlet evladına kucak açan baba gibi size de açar sen gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',43013,43014,43015,43016']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama