• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

24 Ekim 2025, Cuma 18:26
24 Ekim 2025, Cuma 18:26
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana’da sade bir nikahla dünya evine giren Hamza Ayriç ve Fatimettüzzehra Öztürk çifti, evlilikte gösterişten uzak durulması gerektiğini belirterek gençlere, “Huzur İslam’dadır, masrafta değil” mesajı verdi.

Adana’da dünya evine giren Hamza Ayriç ve Fatimettüzzehra Öztürk çifti, sade bir nikahla evlenerek gençlere israftan uzak durma çağrısında bulundu.

Yeni evli çift, nikahlarını gösterişten uzak, Peygamber Efendimizin “evleniniz, çoğalınız” hadisine uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Nikah masasında sade bir atmosfer tercih eden çift, gelin çiçeğine Filistin renklerinden kurdele taktırarak anlamlı bir detayla dikkat çekti.

Hamza Ayriç, evliliklerinin sünnete uygun ve masrafsız bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, gençlere örnek bir tutum sergilediklerini söyledi.

Son dönemlerde gündemde yer alan yüksek mehir tartışmalarına değinen Ayriç, evliliklerin sade ve ölçülü olması gerektiğini vurgulayarak, “İsraf haramdır. Biz evliliğimizi en mütevazı şekilde gerçekleştirdik” diyerek, gençleri aşırılıktan uzak durmaya davet etti.

Evlilikte sadeliğin imandan olduğunu dile getiren Ayriç, huzurun masrafta değil İslam’da bulunduğunu ifade etti.

Genç çift, evliliklerinde örnek bir duruş sergileyerek, sade yaşamın huzur ve bereket getireceğini vurguladı.

“Evliliğimizi sünnete uygun şekilde gerçekleştirdik”

Nikah sonrası duygularını paylaşan Hamza Ayriç, evliliklerinin Peygamber Efendimizin sünnetine uygun şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Öncelikle çok mutluyum. Peygamber Efendimizin ‘evleniniz, çoğalınız’ hadisi şerifine riayet ederek biz de evlenmeye başvurduk. Bu yalnızca Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in değil, yeryüzüne gönderilen bütün peygamberlerin ortak sünnetidir” ifadelerini kullandı.

"Sünnete uygun bir şekilde ahdimizi gerçekleştirdik"

Son dönemlerde gündeme gelen mehir tartışmalarına da değinen Ayriç, israftan uzak durduklarını ifade ederek, “Başta şunu söylemem gerekir; israf haramdır. Bizler israfa girmedik. Şu son zamanlarda gündeme konu olan mehir konusu var. Kimileri 500 gram ve üzeri mehir istiyor. Bunlar çok fazla, aşırıya kaçınılan durumlar. Hamdolsun biz yaptığımız evliliği masrafsız bir şekilde yaptık. Olabildiğince sünnete uygun bir şekilde ahdimizi gerçekleştirdik” dedi.

"Aile saadetini ve yuvalarımızı kurtarmak için gayret edeceğiz"

Filistin’de yaşanan zulme de dikkat çeken Ayriç, Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayarak, “Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bir vahşet ve bir soykırım var Gazze’de ve Filistin’de. Bizler de Peygamber efendimizin ‘evleniniz, çoğalınız, sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim’ buyruğuna uyarak evlendik. Orada soykırımlar yapılıyor. Biz de burada Allah’ın izniyle ümmetin çokluğuyla toparlanacağız, birlik olacağız, aile saadetini ve yuvalarımızı kurtarmak için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Evlilikle yeni Ahmed Yasinler yetişecek”

Filistin’e destek amacıyla gelin çiçeğine Filistin bayrağının renklerinden kurdele taktırdığını belirten Ayriç, “Gazze’de bir Ebu Ubeyde, Yahya Sinvar, Ebu Hamza, Şeyh Ahmed Yasin şehit edilebilir ama evlilikle bizler nice Ahmed Yasinler yetiştireceğiz Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

“Huzur İslam’dadır, masrafta değil”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Ayriç, israftan uzak durmanın önemini vurgulayarak, “Son olarak gençlere tavsiyem, ellerinden geldiği kadar ve imkân dâhilinde israfa girmemeleridir. Huzur İslam’dadır, masrafta değil. Huzur Peygamber Efendimizin sünnetindedir, masrafta değil. Elinizden geldiğince Allah ve Resulünün yolundan gidin. Evliliklerinizde aşırıya kaçmayın. Sadelik imandandır” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor

AB'den İran'a yeni yaptırım kararı

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Van'da yoğun mesai

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden KKTC’ye Ramazan yardımı

HÜDA PAR'dan Bingöl'de zor zamanlar yaşayan hayvan sahiplerine  ziyaret

HÜDA PAR'dan Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan’a hayırlı olsun ziyareti

Çiftçi: Bağımlılık bir bataklıktır, ciddi halk sağlığı problemidir

45. İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı

Milletvekili Babacan'dan Avrupa Konseyi'nde Gazze vurgusu: Bu, sistematik bir zulüm politikasıdır

Gaziantep'te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

Fizyoterapist Çelik: Kış aylarında düzenli egzersiz hayati önem taşıyor

Batman'da Ocak ayında 272 gıda işletmesi denetlendi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Çocuk esirgeme yurtlarında denetimler daha etkin ve şeffaf olmalı

Beyaza bürünen tarihi Mağara Köyü fotoğrafçıların uğrak noktası oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Salih’le görüştü

Gaziantep'te "Basınç Ülseri Yönetimine Yönelik Multidisipliner ve Teknoloji Temelli Çalıştay" düzenlendi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Ankara’da

Vali Mustafa Yavuz: Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor