• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi

13 Mayıs 2023, Cumartesi 14:35
13 Mayıs 2023, Cumartesi 14:35
Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Anneler Günü Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nda dereceye giren anneleri tebrik etti, ödüllendirdi.
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde 2020 yılından itibaren hizmet vermeye devam eden Bilim Şehitkamil’deki bilim atölyelerinde 80 bin 856 öğrenciye atölye eğitimleri verilirken, Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ise 160 öğrenciye 36 ay boyunca 11 farklı modülde mühendislik ve yazılım eğitimleri verildi. Bilim merkezinde öğrencilere, teknoloji tabanlı bir eğitim vermenin yanı sıra velilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek onlar da ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sürecine dahil ediliyor. 14 Mayıs Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde Yetim Koordinasyon Merkezinden 50 anne ile 5 kategoride Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın ön elemeleri yapıldı. Elemelerden başarıyla geçen 10 anne, finalde yarıştı. Final müsabakalarını takip eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik etti ve kendilerine hediye verdi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yarışmada birinci olan anneye, elektrikli kahve makinesi, ikinci olan anneye ise elektrikli su ısıtıcısı armağan etti.

“Anneler günü, 1 gün değildir, 365 gündür”
Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Saygıdeğer annelerimiz, öncelikle Anneler Gününüz kutlu olsun. Ben burada, bilim merkezinde sizlerle beraber olunca daha da bir mutlu oldum. Gerçekten çocuklarımızın eğitimine katkı verebilmek adına bilim merkezimizde şu ana kadar 2020’den bu yana yaklaşık 81 bin öğrencimiz bilim atölyelerinde eğitim aldı. Bu içerisinde bulunduğumuz bilim merkezinde aynı zamanda deneyyap atölyelerimiz var. Deneyyap atölyelerinde 3 yıllık eğitim programına dahil olan 160 öğrencimiz var. Özellikle Milli Teknoloji Hamlesi adına bu çocuklarımız, 3 yıllık eğitimi alarak ileride memleketimiz için nitelikli inşallah mühendisler olacaklar, teknik adamlar olacaklar. Ülkemizin gelişmesine katkı koyacaklar. Tabii bu manada velilerimizin de bu işlerle ilgili olmasını istedik. Normal şartlarda Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz çalışma çerçevesinde anasınıfından başlamak üzere yetişkinler de dahil olmak üzere tüm akıl zeka oyunları, satranç etkinliklerini çocuklarımıza yapıyoruz. Ama annelerimizin de hoşça vakit geçirebilmesi adına artık bunu da geleneksel hale getireceğiz. Bu, ilki olsun. Bundan sonraki safhada bu turnuvaları devam ettireceğiz. Tabii burada 50 annemizin katıldığı 5 ayrı oyunda, 5 ayrı kategoride yarışmalar yapıldı. Bizim için Anneler Günü, 1 gün değildir, 365 gündür. Bizim için burada yalnızca 5 birinci yoktur. Tüm katılan annelerimiz birincidir. Esas olan burada centilmenlik içerisinde kendi aramızda eğlenebilmek, aynı zamanda kendimizi geliştirebilmek adına bir etkinlik. Ben emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişmesine vermiş olduğunuz katkılar için tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Başkanımız, ailemizden biriymiş gibi”
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan yetim çocuk annesi Fatma Altıparmak, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün, öyle bir heyecanlıyız ki yani hayatımızda unutulmayacak anlar yaşadık. Çocuklarımıza da kendi hayatımıza da bizi etkileyecek, önem ve anlam taşıyacak bir gün oldu bizim için. Başkanımız her zaman bizimle ilgilendi, alakadar oldu ve ailemizden biriymiş gibi. Geçmişte yaşadığımız kötü hatıraları bize unutturmamıza çok faydalı oldu. Benim çocuğum için zor bir dönemden geçerken okuluna kadar gidip çocuğumla ilgilenip, evime kadar gelip dertlerimizi, sorunlarımızı dinleyecek kadar yüce gönüllü bir insan. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Ebu Ubeyde’nin kızından babasına mektup

Türkiye’nin petrol ithalatında düşüş

Diyarbakırlı minik öğrencilerden Gazze'ye yardım

HÜDA PAR: Bölge ülkeleri derhâl ortak bir savunma hattı oluşturmalı

Batman'da toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergâhları belirlendi

9 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Washington’dan geri adım: ABD, Nvidia’nın Çin’e yapay zekâ çipi satışına şartlı onay verdi

Kasımda tavuk eti üretimi yıllık bazda arttı

Kuveyt ile İtalya askeri iş birliği anlaşması imzaladı

Soğuk havalar sakatat tezgâhlarını hareketlendirdi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Şanlıurfa’da bahis operasyonu: 28 gözaltı

Temassız ödemelerde şifresiz limit 2 bin 500 liraya yükseltiliyor

Miraç Kandili yarın idrak edilecek

İşgal rejimi, BM'ye bağlı uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini kesti

Gaziantep'te 50 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Brent petrol 64,85 dolardan işlem görüyor

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesine usulsüzlük operasyonu: 14 gözaltı

Küresel işlerin yaklaşık yüzde 40’ı yapay zekâ etkisi altında

Gemi ve su araçlarının inşa ve tadilatına ilişkin yeni yönetmelik yayımlandı

Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Venezuela’da petrol geliri sağlık sistemine ayrılacak

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Öğrenci yurdu ihalesi şeffaflıkla açıklanmalı

MTV ödemelerinde son tarih 2 Şubat

Şanlıurfa TEKNOFEST 2026 yarışmalarına hazırlanıyor

Tayland’da vinç trenin üzerine devrildi: En az 20 ölü

Axios: Rıza Pehlevi Witkoff'la gizlice görüştü

Kadıköy’de apartman yangını: Biri ağır 8 yaralı

Döviz kurlarında son durum

Altın rekor seviyeye yakın seyrediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şehit Ebu Ubeyde’nin kızından babasına mektup

Türkiye’nin petrol ithalatında düşüş

Diyarbakırlı minik öğrencilerden Gazze'ye yardım

HÜDA PAR: Bölge ülkeleri derhâl ortak bir savunma hattı oluşturmalı

Batman'da toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergâhları belirlendi

9 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Washington’dan geri adım: ABD, Nvidia’nın Çin’e yapay zekâ çipi satışına şartlı onay verdi