• BIST 100

    10814,11%0,74
  • DOLAR

    41,70% 0,05
  • EURO

    48,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5380,43% 0,74
  • Ç. ALTIN

    8922,33% 0,00

Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi

13 Mayıs 2023, Cumartesi 14:35
13 Mayıs 2023, Cumartesi 14:35
Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fadıloğlu, dereceye giren anneleri ödüllendirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Anneler Günü Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nda dereceye giren anneleri tebrik etti, ödüllendirdi.
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde 2020 yılından itibaren hizmet vermeye devam eden Bilim Şehitkamil’deki bilim atölyelerinde 80 bin 856 öğrenciye atölye eğitimleri verilirken, Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ise 160 öğrenciye 36 ay boyunca 11 farklı modülde mühendislik ve yazılım eğitimleri verildi. Bilim merkezinde öğrencilere, teknoloji tabanlı bir eğitim vermenin yanı sıra velilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek onlar da ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sürecine dahil ediliyor. 14 Mayıs Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde Yetim Koordinasyon Merkezinden 50 anne ile 5 kategoride Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın ön elemeleri yapıldı. Elemelerden başarıyla geçen 10 anne, finalde yarıştı. Final müsabakalarını takip eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik etti ve kendilerine hediye verdi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yarışmada birinci olan anneye, elektrikli kahve makinesi, ikinci olan anneye ise elektrikli su ısıtıcısı armağan etti.

“Anneler günü, 1 gün değildir, 365 gündür”
Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Saygıdeğer annelerimiz, öncelikle Anneler Gününüz kutlu olsun. Ben burada, bilim merkezinde sizlerle beraber olunca daha da bir mutlu oldum. Gerçekten çocuklarımızın eğitimine katkı verebilmek adına bilim merkezimizde şu ana kadar 2020’den bu yana yaklaşık 81 bin öğrencimiz bilim atölyelerinde eğitim aldı. Bu içerisinde bulunduğumuz bilim merkezinde aynı zamanda deneyyap atölyelerimiz var. Deneyyap atölyelerinde 3 yıllık eğitim programına dahil olan 160 öğrencimiz var. Özellikle Milli Teknoloji Hamlesi adına bu çocuklarımız, 3 yıllık eğitimi alarak ileride memleketimiz için nitelikli inşallah mühendisler olacaklar, teknik adamlar olacaklar. Ülkemizin gelişmesine katkı koyacaklar. Tabii bu manada velilerimizin de bu işlerle ilgili olmasını istedik. Normal şartlarda Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz çalışma çerçevesinde anasınıfından başlamak üzere yetişkinler de dahil olmak üzere tüm akıl zeka oyunları, satranç etkinliklerini çocuklarımıza yapıyoruz. Ama annelerimizin de hoşça vakit geçirebilmesi adına artık bunu da geleneksel hale getireceğiz. Bu, ilki olsun. Bundan sonraki safhada bu turnuvaları devam ettireceğiz. Tabii burada 50 annemizin katıldığı 5 ayrı oyunda, 5 ayrı kategoride yarışmalar yapıldı. Bizim için Anneler Günü, 1 gün değildir, 365 gündür. Bizim için burada yalnızca 5 birinci yoktur. Tüm katılan annelerimiz birincidir. Esas olan burada centilmenlik içerisinde kendi aramızda eğlenebilmek, aynı zamanda kendimizi geliştirebilmek adına bir etkinlik. Ben emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişmesine vermiş olduğunuz katkılar için tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Başkanımız, ailemizden biriymiş gibi”
Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan yetim çocuk annesi Fatma Altıparmak, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün, öyle bir heyecanlıyız ki yani hayatımızda unutulmayacak anlar yaşadık. Çocuklarımıza da kendi hayatımıza da bizi etkileyecek, önem ve anlam taşıyacak bir gün oldu bizim için. Başkanımız her zaman bizimle ilgilendi, alakadar oldu ve ailemizden biriymiş gibi. Geçmişte yaşadığımız kötü hatıraları bize unutturmamıza çok faydalı oldu. Benim çocuğum için zor bir dönemden geçerken okuluna kadar gidip çocuğumla ilgilenip, evime kadar gelip dertlerimizi, sorunlarımızı dinleyecek kadar yüce gönüllü bir insan. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Siyonist çeteler zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı

Japonya, Halong Tayfunu nedeniyle özel uyarı yayınladı

Özgürlük Filosu'na müdahale sonrası İstanbul'da basın açıklaması

Sağlık Bakanlığı 2 bin 764 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek

HAMAS: İşgal donanmasının Özgürlük Filosu aktivistlerini kaçırması insanlık suçudur

Madrid'de bir binanın çökmesi sonucu 4 kişinin öldüğü doğrulandı

Gazze’de son 24 saatte 230 hava saldırısında 118 kişi şehit oldu

Batman Müftülüğü'nden engellilere destek

Kolombiya Devlet Başkanı, ABD'ye karşı bölgesel birlik çağrısında bulundu

Refah'ta yardım bekleyenlere saldırı: 1 şehit, çok sayıda yaralı

İşgalciler İbrahim Camii'ni Yahudi bayramı gerekçesiyle kapattı

Bursa’da uyuşturucu suçundan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran, AB diplomatlarına protesto notası verdi

Normal doğum haftasında uzmanından önemli uyarılar ve tavsiyeler

Umut Kervanı, Bingöl’de 512 aileye yardım ulaştırdı

İşgalciler Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar düzenledi

Batman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nde bayrak değişimi

İşgal rejimi 3 vekili kaçırdı, Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan sert açıklama

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Belediye Başkanı Geçit: Sivil toplum kuruluşlarımız toplumun vicdanı sesi ve dinamizmidir

Batman'da tarihi camiler yatırım programına alınıyor

Vietnam'da tayfun: 8 ölü

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 11 tutuklama

HAMAS'tan siyonist Ben Gvir'in Aksa baskınına tepki

Lastik ustaları, yeni kış lastiği düzenlemesinden memnun

İslami Cihad: Özgürlük Filosu'na saldırı insanlık ve uluslararası hukukun ihlalidir

Bursa Milletvekili Atmaca Gazze yolunda alıkonuldu: İletişim kurulamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump, HAMAS’ı ikna etmemizi rica etti

Mardin'de hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Tahir en-Nunu: Müzakereler, savaşın bitirilmesi ve esir takası üzerine yoğunlaşıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist çeteler zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı

Japonya, Halong Tayfunu nedeniyle özel uyarı yayınladı

Özgürlük Filosu'na müdahale sonrası İstanbul'da basın açıklaması

Sağlık Bakanlığı 2 bin 764 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek

HAMAS: İşgal donanmasının Özgürlük Filosu aktivistlerini kaçırması insanlık suçudur

Madrid'de bir binanın çökmesi sonucu 4 kişinin öldüğü doğrulandı

Gazze’de son 24 saatte 230 hava saldırısında 118 kişi şehit oldu