GÜNDEM 11.03.2024 12:20:03 0

Fatma Şahin: 'Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak'

Fatma Şahin:
Haberi Sesli Oku

Fatma Şahin: 'Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir Konut Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada memlekette kimsenin evsiz kalmayacağını belirterek, “Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz, kararlıyız” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneyşehir’deki konut yapımının ikinci etabı için temel atma töreni düzenlendi. Birinci etabı kapsamında 500 konutun hazır hale geldiği Güneyşehir’in ikinci etabında bulunacak bin konutun tamamlanmasıyla Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası üyelerine evleri teslim edilecek.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir’de yeni bir şehir kurulduğunu belirterek, “Kuzeyşehir’de yeni bir şehir kuruldu. Güneyşehir’de yeni bir şehir kuruluyor. Kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda hayat bulacak. Hayat bulan bu yerlerin yapımı, güçlü liderlikten geçiyor. Cumhurbaşkanımız ve güçlü bir ekibimiz var. Esnaf bizim ahi Evran’ımız. O kadar kıymetlisiniz ki bizim için. Bizim için o kadar önemlisiniz ki. Ahi Evran demek, akıl ve ahlak ile bize gelen bizdendir, hak ile sabır dileyip bizi geçen bizdendir. Bizim için çok özel ve çok kıymetlisiniz. Esnaf ana damar, omurgadır. Vücutlar şehirler gibi. Esnaf mutluysa huzurluysa şehir mutludur. Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ete kemiğe bürünüyor” dedi.

Güneyşehir’deki bu temelin çok özel bir temel olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, “Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak. Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz. Kararlıyız, azimliyiz, sevdalıyız. Dağlardan şehirler kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep’in her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek bir modeli ortaya koyduğunun altını çizerek, “Ben bu modelden dolayı, bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e Gaziantep adına çok teşekkür ediyorum. Burada yeni bir şehir yükseliyor. Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Gaziantep, Türkiye Yüzyılı’nın yıldız şehri olacak” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İsmet Özcan, bu konut projesinin kendileri için bir hayal olduğuna dikkati çekerek, “İki yıl önce ayaküstü bir konuşmada Başkanımız, kooperatif kurmamızı önerdi, bize yer tahsis ederek üyelerimize ev yapabileceklerini söyledi. Bunlar o zaman bize hayal gibi gelmişti. Dolayısıyla hayalimizi gerçekleştiren Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor